Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Pääsiäisen pirteä sitruuna-mango kakku

24.3.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20160324_065312_600x600.jpg

Minulla on ollut tapana hemmotella aina silloin tällöin mieheni työpaikan miehiä kakuilla, ihan vain siitä ilosta,
että niitä on kiva tehdä. Nyt mieheni pohti Kinuskikissan sivulla pitkään ja lopulta päätyi Appelsiini- tyrni juustokakun sivulle.
Luulin jo että sillä mennään, vaan ei, hän alkoikin kysellä että voisiko tyrnin vaihtaa sitruunaan ja appelsiinin mangoon ja….
Minä sitten hymyilemään, että eikös olis yksinkertaisempaa kehittää ihan oma kakku kun vaihdat kakusta kaiken.
Siitä siis lähti tämä kakku idea liikkeelle. Kinuskikissan tyrnikakun löydät täältä:

Appelsiini-tyrnijuustokakku

Tarvitset:

24cm pyöreän irtokakkuvuoan

200g diggestive keksejä
80g leivontamargariinia

2dl vispikermaa
3/4dl sokeria
2prk sitruunarahkaa
1prk turkkilaista jugurttia (200g)
7 liivatetta
3/4dl sitruunamehua

Keltainen kerros:

4prk vauvojen mangososetta
3 liivatetta
1/2dl mango-appelsiinimehua

Tee näin:

Vuoraa irtopohja vuoan pohja ja reunat voi paperi suikaleilla. Tämä helpottaa kakun irrottamista vuoasta. Reunat säilyvät
myös siistimpinä.
Murskaa keksit ja sulata rasva. Yhdistä keksit ja rasva tasaiseksi seokseksi ja painele keksi-rasva seos vuoan pohjalle.
Mittaa sokeri kerman joukkoon ja vatkaa kerma vaahdoksi.
Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen.
Yhdistä rahka, jugurtti ja kermavaahto keskenään.
Lämmitä sitruunamehu mikrossa kiehumis pisteeseen purista liivatteista vesi pois ja sulata liivatteet kuumaan sitruunamehuun.
Kaada nyt liivate seos ohuena nauhana rahka-kerma seokseen. Sekoita huolella.
Tämän jälkeen kaada seos vuokaan keksi pohjan päälle ja laita jääkaappiin noin 3-4 tunniksi.
Kun valkoinen osa on hyytynyt laita keltaisen kerroksen liivatteet kylmään veteen likoomaan.
Tyhjennä mango soseet tilavaan kulhoon ja lämmitä mangomehu mikrossa kiehumis pisteeseen.
Purista liivatteista vesi pois ja sekoita liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon.
Sekoita kunnolla.
Kaada nyt keltainen mangoseos valkoisen täytekerroksen päälle ja laita uudestaan jääkaappiin mielellään vielä
noin 3 tunniksi.
Voit hyvin tehdä kakun jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Ennen tarjoilua irrota kakku vuoasta siirrä se tarjoilu astiaan ja murskaa yksi diggestive keksi murusiksi kakun pinnalle.
Keksi murun lisäksi voit asetella kakun päälle pääsiäis namuja.

VINKKI! Saat kakusta helposti gluteenittoman vaihtamalla keksit gluteenittomiin kekseihin ja tarkistamalla, että
käyttämäsi koriste namut eivät sisällä gluteenia.

Ainesosat

MangoSitruuna/appelsiini/lime

Erityisruokavaliot

GluteenitonMunatonPähkinätön

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKevätPääsiäinen

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (3)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
25.3.2016 08:21

Kiitos Nalamuru! 🙂 Eilen illalla se kuvakin lopulta löytyi sieltä bitti avaruudesta.
Hyvä huomio Nalamuru, tottatosiaan jugurttia koko, nyt on lisätty koko ohjeeseen.
Sellaisen huomion myös tähän kirjaan että kakku oli kuulemma mieheni mielestä hyvää,mutta koska hän tykkää Sitruunasta olisi toivonut vielä vahvempaa sitruunan makua.Työkaverit taas olivat olleet tyytyväisiä tähän maku elämykseen. Eli jos lukeudun todelliseksi sitruunan ystäväksi, voit varmasti kasvattaa sitruunamehun määrää 1 dl:n.

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
24.3.2016 21:32

hyvältä kuulostaa odotan jo innolla kuvaa 🙂 minkä kokoinen (grammainen)turkkilainen jogurtti sinulla oli käytössä niitä kun on eri merkkisiä ja kokoisia?

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
24.3.2016 19:13

Piti tulla heti laittamaan teille viestiä, että kuva kakkuun saapuu heti kunhan saan mieheni ilta vuorosta kotiin. En ymmärrä mihin bitti avaruuteen onnistuin kuvan hävittämään ja nyt en löydä sitä koneelta mistään! 🙂 Siis höh! Tulossa on….

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa