27.05.2017   15 kommenttia Kategoria: Leivokset,  Ylioppilasjuhlat
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton

Lakritsimacaronit


Lakritsitoffeella täytetyt macaronit ovat suurta herkkuani. Mustavalkoiset leivokset sopivat esimerkiksi lakkiaisten kattaukseen. Macaron-taikinaa voisi värjätä vaikka miten hienoksi, mutta tällä kerta menin ihan naturel valkoisella. Jos käytät elintarvikeväriä, suosittelen pastavärejä, koska nestemäiset värit voivat vaikuttaa vaahdon koostumukseen. Värjäys tehdään sokerin lisäämisen jälkeen.

Vinkki: Erilaiset makutomusokerit ovat nykyään todella suosittuja. Niistä valmistetaan marenkeja, kreemejä ja ne sopivat myös macaronien valmistukseen. Korvaa tomusokeri yks yhteen makutomusokerilla.

40 kappaletta

Taikina:
125 g mantelijauhetta
3 ½ dl (230 g) tomusokeria
3 (100 g) keskikokoisen munan valkuaista (huoneenlämpöisiä!)
¼ tl suolaa
½ dl sokeria

Täyte:
10 kpl (à 19 g) lakritsipatukoita (Kick)
1 dl kuohukermaa
40 g voita


Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään. Pyöräytä seos tehosekoittimessa jauhomaiseksi.

Laita valkuaiset kulhoon suolan kanssa. Vatkaa valkuaiset keskiteholla kevyeksi vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista keskiteholla ja sekoita samalla joukkoon sokeri muutamassa erässä. Älä vatkaa kankeaksi, kovaksi vaahdoksi, vaan jätä notkeaksi ja kiiltäväksi.

Siivilöi tomusokeri-mantelijauheseos valkuaisvaahdon joukkoon muutamassa erässä välillä nuolijalla sekoittaen. Kaikkein karkein osa mantelijauheesta (korkeintaan pari ruokalusikallista) ei mene siivilän läpi, jätä se pois. Sekoituksen voi tehdä ronskein ottein, jotta saat kuivat aineet uppoamaan marenkivaahtoon tehokkaasti. Valmis taikina on sileää ja tasaista.

Laita taikina pursotuspussiin. Sulje toinen pää pussinsulkijalla. Pursota pellille leivinpaperin päälle pieniä, noin kahden euron kolikon kokoisia kiekkoja. Taikina leviää hieman pursottamisen jälkeen. Anna kuorten kuivua pellillä noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat pintakuivia.

Kypsennä uunissa 130 asteessa 15–20 minuuttia. Käännä pelti paiston puolivälissä, jotta paistotuloksesta tulee tasainen. Huom! Uunien tehoissa on suurta vaihtelua varsinkin matalissa lämpötiloissa. Toiset uunit saattavat vaatia huomattavasti pidemmänkin paistoajan. Macaroneja tulee useampi pellillinen, joten paista kaikki erikseen.

Anna kuorten jäähtyä ja irrota ne sitten leivinpaperista tarvittaessa paperin alapuolelta painaen.

Valmista täyte. Paloittele lakritsipatukat ja laita kattilaan yhdessä kuohukerman kanssa. Lämmitä lieden keskiteholla koko ajan sekoitellen, kunnes karkit ovat sulaneet kermaan. Lisää voi ja sekoittele, kunnes se on sulanut. Älä anna voin kiehahtaa.

Anna lakritsikastikkeen jähmettyä paksuksi. Nopeuta jäähtymistä kylmässä vesihauteessa. Levitä täytettä macaron-kuoren sileälle puolelle lusikan avulla tai pursottaen. Paina toinen puolikas kanneksi. Säilytä macaronit jääkaapissa.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
32 tassutusta

Kinuskikumppani

Mustikasta on moneksi!



Nämä ja muut herkut löydät mustikkaresepteistä.

Toivepuodin elokuun arvonta!



Arvontapalkintoina elokuussa punainen pompom, puna-valkoraidalliset paperipillit, rapumuotti ja Kinuskikissan pieni levityslasta.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

suomi100
meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

valio-tammikuu