21.12.2017   34 kommenttia Kategoria: Joulu,  Täytekakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Konvehtikakku paahdetulla voikreemillä


Ei joulua ilman suklaata, ainakaan meidän perheessä. 🙂 Konvehtikakku onkin kuin iso herkullinen joulumakeinen. Tämä kakku voi ratkaista myös uuden vuoden kakun koristelun. Voit jättää suosiolla yhden konvehtirasian uudeksi vuodeksi.

Kakun täytteessä maistuu uusin villitykseni: paahdettu voi. Tätä ihanuutta olen pariin kertaan syönyt ravintola-annoksessa ja jäänyt mielessäni makustelemaan, voisiko paahdetun voin aromia hyödyntää makeassa leivonnaisessa. Ainoa leivonnainen, jossa tietääkseni käytetään samaa valmistusmenetelmää, on lusikkaleivät. Tein paahdetusta voista sokerikreemin, eikä kakku muuta täytettä kaivannutkaan.

Kakkupohja on entuudestaan tuttu överi-ihanasta suklaakakusta, jonka yhteydessä on paljon kyselty pohjan soveltamisesta pyöreään vuokaan. Mehevän kakkupohjan erikoisuus on se, että sitä ei kostuteta lainkaan.

Kakku on lajia ”pienikin pala riittää”. Vaikka se on tehty 20-senttiseen vuokaan, kakusta syö varmasti ainakin 15 henkeä.

Resepti on toteutettu yhteistyössä Pandan ja Maxikarkin kanssa, joka on makeisiin erikoistunut verkkokauppa. Pandan suklaiden ohella valikoimaan kuuluu lähes 1000 tuotetta. Kinuskikissan lukijat saavat tutustumistarjouksena tilata herkkuja rahtikuluitta 31.12.2017 asti koodilla KINUSKIKISSA (koodi käytettävissä kerran/henkilö, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin).

Konvehdeilla koristeltu överikakku

Kakkupohja:
4 ¾ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
2 ½ dl kaakaojauhetta
1 ½ tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
2 ½ dl täysmaitoa
2 ¼ dl kuumaa vettä
¾ dl öljyä
3 munaa

Paahdettu voikreemi:
250 g voita
5 dl tomusokeria
1 rkl kermaa

Kuorrute:
200 g Pandan tummaa suklaata
2 ½ dl kuohukermaa

Koristelu:
Pandan juhlapöydän konvehteja (finest collection ja white collection -rasiat)


Voitele ja korppujauhota kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohja. Leikkaa vuoan reunoille leivinpaperisuikaleita, jotka nousevat vuoan reunaa muutaman sentin korkeammalle. Saat leivinpaperit tarttumaan kiinni reunaan, kun sipaiset väliin hieman voita tai öljyä.

Yhdistä taikinan kuivat aineet isossa kulhossa. Lisää maito, vesi ja öljy. Sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi munat ja sekoita huolellisesti.

Kaada taikina vuokaan. Paista 185 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa, jäähdytä ja leikkaa neljään osaan.

Sulata voi kattilassa. Keitä voita kiehumistehosta riippuen noin 15 minuuttia, kunnes kattilan pohjalle muodostuu vaaleanruskeaa sakkaa. Näin voi saa paahteisen aromin.

Laita kylmään vesihauteeseen jäähtymään. Sekoittele välillä, kunnes voi on jähmettynyt. Lisää vatkaimella sekoittaen joukkoon tomusokeri ja kerma.

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Levitä päälle kolmasosa täytteestä (kakkupohjaa ei tarvitse kostuttaa). Jatka näin, kunnes kakussa on kolme täyteväliä. Tasoita reunat lastalla.

Mittaa kattilaan paloiteltu suklaa ja kerma. Lämmitä matalalla teholla koko ajan sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon.

Jäähdytä kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen, kunnes kuorrute on muuttunut notkeaksi tahnaksi. Levitä kakun päälle. Voit laittaa kakun välillä jääkaappiin tai koristella samantien.

Leikkaa osa suklaakonvehdeista kahtia. Koristele kakun alareuna ja päällinen konvehdeilla.

Yhteistyössä Maxikarkki ja Panda

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
25 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit