22.08.2015   12 kommenttia Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Kinuskikissa suosittelee: kanelihaitari


kanelihaitari

Sarjassa Kinuskikissa kokeilee Kinuskileipomoista löytyviä reseptejä.

Heinäkuussa lomaillessa tuli sellainen olo, että nyt haluan leipoa jonkun toisen ohjeella ja tulla inspiroiduksi. 🙂 Niinpä hyppäsin leipomoihin katsomaan, mitä kivaa Kinuskit ovat keksineet. Hakusessa oli jotain kohtuullisella vaivalla valmistuvaa, jossa on lupaus herkullisesta mausta ja mukana sopivasti uutta ideaa. Etsintäni johti Kinuskileipomo Sokeripullan pull-apart bread -tyylisesti toteutetun kanelipullan leipomiseen. Bonusta humoristisesti nimetystä reseptistä! Jotain vastaavaa olen ulkomaisilla leivontasaiteilla nähnyt ja tämäkin ohje lienee ulkomaista alkuperää, kun pullataikinasta puuttui kardemumma. 🙂 Tuon täydennyksen lisäksi kasvatin ohjetta hieman isommaksi, jotta se sopi paremmin omaan leipävuokaani (leveys 9 cm, pituus 25 cm, korkeus 6 cm). Hieman pienempikin vuoka olisi käynyt, niin haitari olisi avautunut vielä enemmän. Hyvä ja hauska ohje, kiitos Lissy!

Taikina:
7 ½ dl vehnäjauhoja
1 ¼ dl sokeria
1 ½ rkl kuivahiivaa
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
1 ½ dl maitoa
75 g voita
2 munaa

Täyte:
75 g voita
1 ½ dl sokeria
½ tl muskottipähkinäjauhetta
2 rkl kanelia


Yhdistä kuivat aineet keskenään. Laita maito ja voi kattilaan ja lämmitä, kunnes voi on sulanut. Anna jäähtyä hetki. Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa. Lisää munat voi-maitoseokseen vispilällä hyvin sekoittaen. Lisää seos jauhojen joukkoon ja vaivaa tasaiseksi.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin tunti.

Sulata voi paistinpannulla. Anna kiehua, kunnes voi on saanut kullanruskeaa väriä. Ota pannu liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Lisää sokeri ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä.

Voitele pieni leipävuoka (leveys 9 cm, pituus 25 cm, korkeus 6 cm).

Ripottele pöydälle runsaasti jauhoja. Kumoa taikina pöydälle ja kauli suorakaiteen muotoiseksi, ohueksi levyksi. Mitoita levyn koko niin, että saat leikattua sen neliöiksi, joiden koko on suunnilleen vuoan leveys x korkeus. Levitä päälle täyte. Leikkaa taikinalevy neliöiksi (noin 20 kappaletta). Kasaa neliöt päällekkäin ja siirrä pinoina vuokaan pystyasentoon. Asettele neliöt tasaisesti koko vuoan pituudelta.

Anna kohota lämpimässä paikassa 45 minuuttia.

Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia. Laita päälle alumiinifolio suojaksi, kun pinta on saanut hieman väriä. Kumoa ja nauti! Palat irtoavat repimällä. 🙂

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
37 tassutusta

Kinuskikumppani

Mustikasta on moneksi!



Nämä ja muut herkut löydät mustikkaresepteistä.

Toivepuodin elokuun arvonta!



Arvontapalkintoina elokuussa punainen pompom, puna-valkoraidalliset paperipillit, rapumuotti ja Kinuskikissan pieni levityslasta.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

valio-tammikuu
suomi100