18.10.2011   26 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Makeat piirakat,  Muuta makeaa,  Pikku-Kinuskit,  Syksy
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Kaura-omenapaistos


kaurapaistos1kaurapaistos2

Kaura-omenapaistos on niin lasten kuin aikuisten ikisuosikki. Vaniljakermavaahdon tai -kastikkeen kanssa se käy niin piirakkana kuin jälkiruokana. Tämä on verraton ohje yhdessä lasten kanssa tehtäväksi, sillä pikkuleipurit selvittävät suurimman osan työvaiheista ihan itse. Omat Kinuskilapseni olivat harjoitelleet vastaavaa leipomusta päiväkodissa ja halusivat tehdä tätä kotonakin. Omenoiden pilkkominen oli lapsista hauskinta ja se onnistui hyvin lasten aterinsarjaan kuuluvilla veitsillä. Aikuisen apua tarvittiin oikeastaan vain omenoiden kuorimisessa ja leikkaamisessa isoihin osiin, voin sulatuksessa sekä uunin käytössä. Isompi pikku-Kinuski hanskaa nämäkin omatoimisesti.

Huom: reseptin omenoiden määrässä ei ole huomioitu leikkausvaiheessa tapahtuvaa hävikkiä! ;)

Vinkit:

  • Eksoottista makuvivahdetta tuttu herkku saa puolikkaasta teelusikallisesta inkivääritahnaa. Tuunatussa versiossa vaniljakastikeen voi keittää kookosmaitoon.
  • Kaurapaistoksesta vielä nopeampi ja myös suosittelemisen arvoinen versio syntyy marjoista. Tutustu siis myös marja-kauraherkkuun.
  • Paistoksesta saa helposti gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita



Paistoksen ainekset:
250 g luomuvoita
700 g omenoita
2 rkl vaniljasokeria
3 tl kanelia
2 ½ dl fariinisokeria
8 dl kaurahiutaleita

Tarjoiluun:
2 dl luomu-vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria


Sulata voi kattilassa. Käytä sekoitteluvaihetta ennakoiden isoa kattilaa.

Kuori omenat, poista omenankodat ja leikkaa isoiksi paloiksi.

Paloittele omenat pieniksi kuutioiksi.

Tämä on hauskaa puuhaa!

Laita omenakuutiot piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm, vuokaa ei tarvitse voidella).

Ripottele omenoiden päälle vaniljasokeri.

Lisää kaneli ja sekoittele lusikalla.

Mittaa fariinisokeri.

Sekoita voisulan joukkoon.

Mittaa kaurahiutaleet.

Lisää kattilaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä kauraseos vuokaan omenoiden päälle.

Valmiina uuniin!

Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Laita pinnan suojaksi alumiinifolio, kun se on saanut hieman väriä.

Lisää kerman joukkoon vaniljasokeri ja vatkaa vaahdoksi. Tarjoile paistos vaniljakerman kera.

Mundo

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
107 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kesän makein hillokolmikko

hillotrio
Lettujen päälle, pannarin kanssa, kakun väliin... Kinuskikissa julkaisi hillosuosikkinsa!


Kumppanit

SAMkevät
kinuskikissa-kesäkuu2016

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Prinsessakakku á la Kinuskikissa
    Petra Neulanen: Hei, mietin että uskaltaisiko kakun pakastaa? Ristiäisiin olisi tarkoitus tehdä ja teen ainakin 2 kakkua.
  • Portugalilaiset vanukasleivokset (pastéis de belém)
    Paula Pennanen: Kuinkakohan kauan nämä säilyvät hyvinä? Voiko tehdä edellisenä päivänä valmiiksi ja lisätä vain marjat ennen tarjoilua? :)
  • Toffe
    Toffe: Metallivuualla onnistuu, mutta ei ole ihan helppoa, ainoa pointti on se että kostuttaa kiehuvana ja kun on jäähtynyt kumoaa sen…
  • Lomalompsaus
    mari-johanna: Siinä on kuvassa oikein aito supisuomalainen suomileffojen elovena -neito! :) Ja eipä ole kädessä oleva…
  • Lomalompsaus
    maris: Jestas sentään, kun vaikuttaa herkulliselta! Vaikka meidän perhepiirissä on totuttu "lompsauttelemaan" erilaisella kesäisellä mansikkakakulla, niin joskus olisi varmaan…
  • Barbapupu-kakku
    Kinuskikissa: Minnasie: tarkoitatko, voiko kakun täyttää edellisenä päivänä? Kyllä voi. Ja kyllä mansikkasosekin pari päivää varmasti säilyy.
  • Vaniljainen pyörrekakku
    Kinuskikissa: Katja: hyvin säilyy jääkaapissa ainakin, jos vaniljamassa käytössä. Koska massan alla on kosteutta eristävä keksipinta, uskoisin kyllä muidenkin massojen kestävän…
  • Toffe
    Kinuskiemo: Kesäinen tervehdys sinulle Toffe sinne Turkuun! :-) Täytyy tunnustaa, että tuo ihana kuva vangitsi huomioni heti ensimmäiseksi. Sitä piti…
  • Barbapupu-kakku
    Minnasie: Nyt tästä taas kysysin, uskaltaako nuo mansikat soseuttaa päivän tai pari aiemmin?

Kumppanit