Kategoria: Makeat piirakat,  Pikku-Kinuskit,  Syksy 18.10.2011   25 kommenttia

Kaura-omenapaistos

kaurapaistos1kaurapaistos2

Kaura-omenapaistos on niin lasten kuin aikuisten ikisuosikki. Vaniljakermavaahdon tai -kastikkeen kanssa se käy niin piirakkana kuin jälkiruokana. Tämä on verraton ohje yhdessä lasten kanssa tehtäväksi, sillä pikkuleipurit selvittävät suurimman osan työvaiheista ihan itse. Omat Kinuskilapseni olivat harjoitelleet vastaavaa leipomusta päiväkodissa ja halusivat tehdä tätä kotonakin. Omenoiden pilkkominen oli lapsista hauskinta ja se onnistui hyvin lasten aterinsarjaan kuuluvilla veitsillä. Aikuisen apua tarvittiin oikeastaan vain omenoiden kuorimisessa ja leikkaamisessa isoihin osiin, voin sulatuksessa sekä uunin käytössä. Isompi pikku-Kinuski hanskaa nämäkin omatoimisesti.

Huom: reseptin omenoiden määrässä ei ole huomioitu leikkausvaiheessa tapahtuvaa hävikkiä! ;)


Vinkit:

  • Eksoottista makuvivahdetta tuttu herkku saa puolikkaasta teelusikallisesta inkivääritahnaa. Tuunatussa versiossa vaniljakastikeen voi keittää kookosmaitoon.
  • Kaurapaistoksesta vielä nopeampi ja myös suosittelemisen arvoinen versio syntyy marjoista. Tutustu siis myös marja-kauraherkkuun.



Paistoksen ainekset:
250 g luomuvoita
700 g omenoita
2 rkl vaniljasokeria
3 tl kanelia
2 ½ dl fariinisokeria
8 dl kaurahiutaleita

Tarjoiluun:
2 dl luomu-vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria


Sulata voi kattilassa. Käytä sekoitteluvaihetta ennakoiden isoa kattilaa.

Kuori omenat, poista omenankodat ja leikkaa isoiksi paloiksi.

Paloittele omenat pieniksi kuutioiksi.

Tämä on hauskaa puuhaa!

Laita omenakuutiot piirakkavuokaan (vuokaa ei tarvitse voidella).

Ripottele omenoiden päälle vaniljasokeri.

Lisää kaneli ja sekoittele lusikalla.

Mittaa fariinisokeri.

Sekoita voisulan joukkoon.

Mittaa kaurahiutaleet.

Lisää kattilaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä kauraseos vuokaan omenoiden päälle.

Valmiina uuniin!

Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Laita pinnan suojaksi alumiinifolio, kun se on saanut hieman väriä.

Lisää kerman joukkoon vaniljasokeri ja vatkaa vaahdoksi. Tarjoile paistos vaniljakerman kera.

Mundo

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

75 arvostelua, keskiarvo 4,29 tassua
Loading ... Loading ...