18.10.2011   26 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Jälkiruoat,  Makeat piirakat,  Muuta makeaa,  Pikku-Kinuskit,  Syksy
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Kaura-omenapaistos


kaurapaistos1kaurapaistos2

Kaura-omenapaistos on niin lasten kuin aikuisten ikisuosikki. Vaniljakermavaahdon tai -kastikkeen kanssa se käy niin piirakkana kuin jälkiruokana. Tämä on verraton ohje yhdessä lasten kanssa tehtäväksi, sillä pikkuleipurit selvittävät suurimman osan työvaiheista ihan itse. Omat Kinuskilapseni olivat harjoitelleet vastaavaa leipomusta päiväkodissa ja halusivat tehdä tätä kotonakin. Omenoiden pilkkominen oli lapsista hauskinta ja se onnistui hyvin lasten aterinsarjaan kuuluvilla veitsillä. Aikuisen apua tarvittiin oikeastaan vain omenoiden kuorimisessa ja leikkaamisessa isoihin osiin, voin sulatuksessa sekä uunin käytössä. Isompi pikku-Kinuski hanskaa nämäkin omatoimisesti.

Huom: reseptin omenoiden määrässä ei ole huomioitu leikkausvaiheessa tapahtuvaa hävikkiä! 😉

Vinkit:

  • Eksoottista makuvivahdetta tuttu herkku saa puolikkaasta teelusikallisesta inkivääritahnaa. Tuunatussa versiossa vaniljakastikeen voi keittää kookosmaitoon.
  • Kaurapaistoksesta vielä nopeampi ja myös suosittelemisen arvoinen versio syntyy marjoista. Tutustu siis myös marja-kauraherkkuun.
  • Paistoksesta saa helposti gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita



Paistoksen ainekset:
250 g luomuvoita
700 g omenoita
2 rkl vaniljasokeria
3 tl kanelia
2 ½ dl fariinisokeria
8 dl kaurahiutaleita

Tarjoiluun:
2 dl luomu-vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria


Sulata voi kattilassa. Käytä sekoitteluvaihetta ennakoiden isoa kattilaa.

Kuori omenat, poista omenankodat ja leikkaa isoiksi paloiksi.

Paloittele omenat pieniksi kuutioiksi.

Tämä on hauskaa puuhaa!

Laita omenakuutiot piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm, vuokaa ei tarvitse voidella).

Ripottele omenoiden päälle vaniljasokeri.

Lisää kaneli ja sekoittele lusikalla.

Mittaa fariinisokeri.

Sekoita voisulan joukkoon.

Mittaa kaurahiutaleet.

Lisää kattilaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä kauraseos vuokaan omenoiden päälle.

Valmiina uuniin!

Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Laita pinnan suojaksi alumiinifolio, kun se on saanut hieman väriä.

Lisää kerman joukkoon vaniljasokeri ja vatkaa vaahdoksi. Tarjoile paistos vaniljakerman kera.

Mundo

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
161 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin toukoarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Lahjaksi äidille, ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle! Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Punajuuri-sipulipiirakka
    Siri Hjort: Hei, voiko piirakan tehdä pellille tuplaamalla ainekset? Pysyykö se ihan kasassa? :)
  • Twix-piirakka
    maris: Olen kahdesti aiemmin tehnyt tätä herkkua ja molemmilla kerroilla akilleen kantapääksi on enemmän tai vähemmän muodostunut toffeetäytteen kiteytyminen. Tuolla aiemmassa…
  • Kinuski-mansikkakakku
    maris: Marinka: kyllä tämä sen verran jämäkkää tekoa on, että hyvin pitäisi kestää koristeiden paino. Toki marengit, karkit yms. kannattaa laittaa…
  • Kinuski-mansikkakakku
    Marinka Salminen: Kuinka "tiukkaa tavaraa" kakku on? Mietin kestääkö koristeluita? Marenkia mansikoita ja karkkeja vai lässähtääkö alta? 😊 Tarkoitus siis tehdä tänään…
  • Kinuskikissan Ellen-kakku
    Sussis: Minä kasasin kakun tuliaisiksi kylään mennessä ja se syötiin vasta 5h päästä. Erittäin hyvää oli, ja hyvin oli marenki pysynyt…

Kumppanit

suomi100