21.11.2010   57 kommenttia Kategoria: Joulu,  Juusto- ja hyydykekakut
Erityisruokavaliot: -

Joulukranssi


Tämän kakun täytteen toteutin Kotiliesi-lehden kakkukoulusarjaan viime keväänä. Puuroriisi täytteessä tekee siitä erinomaisesti jouluun sopivan. Kun kokonaisuuteen lisätään piparkakkupohja ja punainen marjakiille, niin kahvipöytään on saapunut joulu.

Mansikka-vaniljakakku

Pohja:
175 g piparkakkuja
75 g margariinia tai voita

Vanilja-riisitäyte:
1 ½ dl puuroriisiä
8 dl vettä (riisin keittämiseen)
¼ tl suolaa (riisin keittämiseen)
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
500 g Valion Vanilla-vaniljakastiketta (huom: ei Flora Vanilla!)
¾ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl vettä

Mansikkakiille:
3 liivatelehteä
4 dl mansikkasosetta
½ dl sokeria

Kermavaahtokranssi:
1 dl Flora Vispiä
1 tl sokeria
1 ½ tl vaniljakreemijauhetta

Koristeet:
joulutähdet
rusettiin valkoista sokerimassaa ja kultaista kimallesuihketta


Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Peitä sisäreunat reunakalvolla tai sivele niihin ruokaöljyä, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin. Murskaa piparkakut kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon piparimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Huuhtele puuroriisi. Keitä kypsäksi suolatussa vedessä (n. 15-20 minuuttia). Jäähdytä ja huuhtele riisiä kylmällä vedellä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon vaniljakastike, sokeri, vaniljasokeri ja puuroriisi.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita täytteeseen. Sekoittele täytettä, kunnes se hieman paksuuntuu eikä täytteen riisi painu kulhon pohjaan. Kaada vasta sitten vuokaan. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.

Laita kiillettä varten liivatelehdet likoamaan. Soseuta mansikat. Laita puolet mansikkasoseesta kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatelehdet. Yhdistä huolellisesti sekoittaen kylmän soseen kanssa. Anna soseen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada täytteen päälle.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Lisää vispiin sokeri ja sihtaa vaahdotuksen lomassa joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita pursotuspussiin tähtitylla ja pursota aaltoilevaa kuviota renkaaksi kakun päälle (kts. pursotusmallistosta kohta aallot kakun päällä).

Rusetti ja joulutähdet kannattaa tehdä paria päivää etukäteen. Katso joulutähdistä erillinen ohje. Rusetin osat on kuivatettu foliotukien varassa.

Rusetti on värjätty kultaisella kimallesuihkeella.

Asettele koristeet hetki ennen tarjoilua vaahdon päälle. Pyri asettelemaan koristeet siten, että ne eivät kosketa kiillettä, sillä muuten ne sulavat nopeasti!

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
18 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Tippaleivät
    Suolahuisku: Hyvin tuntuu onnistuvan. Heitin jauhoseoksen sekaan psylliumia, joten nestettä meni taikinaan sitten tuplaten tai enemmänkin. Mutta hyviä tulee! Iloista vappua!
  • Vappumunkit ja -rinkilät
    Liiana: Kiinnitin huomiota siihen että ohjeessa sanotaan että saa maidottonan korvaamalla maito esim. Simalla. Reseptissä kuitenkin on voita jossa on maitoa…
  • Tippaleivät
    Jaana Katriina Asikainen: Tein elämäni ensimmäiset tippaleivät ja gluteinittomina.Käytin kahta leipäjauho sekoitusta ja nesteenä simaa. Onnistuivat hyvin. En muutenkaan ole rasvapaistanut mitään. Kannattaa…
  • Keikautettu Cheese Cake
    pellavapaita: Holvaus Marsu; kiitokset. Ja onpa sinulla hauska nimimerkki! Tulee mieleen lapsuus, jolloin äiti toisinaan saattoi sanoa, ettei jotain saa "holvata…
  • Tippaleivät
    mari-johanna: Teemu: Yleensä leivonnaisten vaihto gluteenittomiksi onnistuu varsin mallikkaasti vain jauhoja vaihtamalla. Itse en ole tipaleipiä koskaan gluteenittomina kokeillut, mutta…

Kumppanit

suomi100