24.09.2008   64 kommenttia Kategoria: Suolaiset piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Jauhelihapiirakka


Tämä kestosuosikki on syntynyt ihan vaan yhdistelemällä omaan makuun sopivia osasia. Hyvä pizzan korvike. Lisukkeeksi on tapana tehdä salaattia, jossa on kurkkua, tomaattia, paprikaa, jääsalaattia, valkosipulikrutonkeja ja ranskalaista salaattikastiketta.

Pohja:
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä

Täyte:
1 paprika
1 pieni sipuli
300 g jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi
2 tl sinappia (esim. Dijon)
½ tl mustapippuria
1 tl aromisuolaa
1 tl pizzamaustetta

Päälle:
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl maitoa
1 muna
2 dl emmental-juustoraastetta


Nypi voi/margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

Leikkaa paprika suikaleiksi. Hienonna sipuli. Paista jauheliha lähes kypsäksi ja lisää joukkoon paprika ja sipuli. Kypsennä sen aikaa, kun lisäät mausteet: murskatun valkosipulinkynnen, sinapin, mustapippurin, aromisuolan ja pizzamausteen. Levitä pohjan päälle.

Sekoita kulhossa ruohosipulituorejuusto, maito, muna ja puolet juustoraasteesta. Kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia. Suojaa foliolla pinnan saatua hieman väriä.



Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
64 tassutusta
Loading...