24.09.2008   70 kommenttia Kategoria: Suolaiset piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Jauhelihapiirakka


Tämä kestosuosikki on syntynyt ihan vaan yhdistelemällä omaan makuun sopivia osasia. Hyvä pizzan korvike. Lisukkeeksi on tapana tehdä salaattia, jossa on kurkkua, tomaattia, paprikaa, jääsalaattia, valkosipulikrutonkeja ja ranskalaista salaattikastiketta.

Pohja:
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä

Täyte:
1 paprika
1 pieni sipuli
300 g jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi
2 tl sinappia (esim. Dijon)
½ tl mustapippuria
1 tl aromisuolaa
1 tl pizzamaustetta

Päälle:
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl maitoa
1 muna
2 dl emmental-juustoraastetta


Nypi voi/margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

Leikkaa paprika suikaleiksi. Hienonna sipuli. Paista jauheliha lähes kypsäksi ja lisää joukkoon paprika ja sipuli. Kypsennä sen aikaa, kun lisäät mausteet: murskatun valkosipulinkynnen, sinapin, mustapippurin, aromisuolan ja pizzamausteen. Levitä pohjan päälle.

Sekoita kulhossa ruohosipulituorejuusto, maito, muna ja puolet juustoraasteesta. Kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia. Suojaa foliolla pinnan saatua hieman väriä.



Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
101 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin toukoarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Lahjaksi äidille, ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle! Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Salted Caramel Cheesecake - suolakinuskijuustokakku
    mari-johanna: Tuuli Komulainen: Päivää tai kahta ennen tarjoilua hyvinkin. Tai sitten juuri niin että teet reilusti ennen, pakastat ilman kinuskia ja…
  • Kermavaahdon pursotus - "perusteet"
    Nikkari Marju: Flora kuohu on parempaa ja varsinkin huonoissa lämpimissä oloissa helposti kuohkeaksi saatavaa mökillä esim.. Kerman sekaan tomusokeria jota käytetään muutoin…
  • Salted Caramel Cheesecake - suolakinuskijuustokakku
    Tuuli Komulainen: Moikka! Miten paljon etukäteen tän vois tehdä?
  • Suklaan temperointi
    maris: Orangiina ja Kinuskikissa: minullakaan ei ole paljon suklaan temperoinnista kokemusta. Olen kuitenkin pari kolme kertaa tehnyt Kinuskikissan twix-piirakasta suklaapatukoita, joiden…
  • Unelmapikkuleivät
    hiilari: Teimme poikaporukalla näitä nyt kolmatta kertaa ja jostain syystä keksimme lässähtivät uunissa täysin. Eli palloset levisivät yhdeksi isoksi levyksi. Kertokaapa…

Kumppanit

suomi100
meira_leivontatuotteet_kevat