09.01.2018   3 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kevyet herkut,  Suolaiset piirakat
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Munaton

Italialainen salaattipiirakka


Salaattipiirakat ovat ponnahtaneet suosioon raikkaan tuoreutensa ansiosta. Itse olen nimittänyt tällaisia piirakoita myös voileipäpiirakoiksi, joissa ideana siis voileipäkakusta tutut ainekset piirakan muodossa. Varsinkin salaattipiirakka-nimitystä käytettäessä on minusta olennaista, että salaattikerros on runsas. Kyseessä on siis todellakin salaatin korvike, jolloin muut elementit ovat pienemmässä roolissa. Perinteistä piirakkatäytettä ei ole, vaan se on tässä tapauksessa kuitattu itse tehdyllä pestolla (loistava margariinin korvike muuten myös leivän päällä!). Syömisessä haarukka ja veitsi ovat käytännölliset, vaikka kyllä lusikallakin onnistuu.

Vinkki: Voit korvata omatekoisen peston kaupan pestolla tai käyttää tilalla esimerkiksi ruohosipulituorejuustosta ja ruokajugurtista sekoitetulla levitteellä.

Pohja:
2 dl emmentaljuustoraastetta
2 ½ dl ruisjauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
200 g kermaviiliä
½ dl ruokaöljyä

Itse tehty pesto:
2 ruukkua basilikaa
1 ½ keskikokoista valkosipulinkynttä
100 g parmesaanijuustoraastetta
50 g pinjansiemeniä
1 dl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Täyte:
noin 2/3 itse tehdystä pestosta
1 nippu jääsalaattia
basilikanlehtiä
200 g miniluumutomaatteja
200 g minimozzarellapalloja
kevätsipulinvarsia
mustapippuria
oliiviöljyä


Peitä piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat. Yhdistä juustoraaste ja pohjan kuivat aineet kulhossa. Sekoita kädellä vaivaamalla joukkoon kermaviili ja öljy. Levitä taikina kevyesti painellen vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Laita basilikanlehdet, kuoritut valkosipulinkynnet sekä muut pestoainekset tehosekoittimeen. Anna käydä, kunnes seos on tasaista.

Levitä noin kaksikolmasosaa pestosta pohjan päälle.

Kokoa päälle salaatti revityistä jääsalaatinlehdistä, halkaistuista miniluumutomaateista, pienistä mozzarellapalloista ja leikatuista kevätsipulinvarsista. Rouhi pinnalle mustapippuria ja viimeistele pirskottelemalla päälle oliiviöljyä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
15 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit