11.03.2016   24 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Juusto- ja hyydykekakut,  Kevät,  Kevyet herkut,  Pääsiäinen
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön

Hedelmäsmoothie-kakku


hedelmasmoothie-kakku

Tämä vitamiinipommi on hedelmäinen versio suositusta smoothie-kakusta. Mangosta, banaanista, appelsiinista ja päärynästä tehty täyte on raikas ja terveellinen. Resepti on laadittu huomioiden pikkuväen makumieltymykset sekä erilaiset ruokarajoitteet. Varsinaista lisättyä sokeria on vain kekseissä. Siksi kakkua voi suositella vaikka välipalaksi – ja saa ottaa toisenkin palan!

Vinkki: Vaihda keksit tarvittaessa gluteenittomaan (ja maidottomaan/munattomaan) vaihtoehtoon. Täytteen rahkan voi korvata soijajogurtilla tai kooskoskermalla ja voin maidottomalla margariinilla. Jos et voi syödä manteleita, voit jättää ne pohjasta pois ja lisätä rasvan määrää. Katso toisesta smoothie-kakusta kekseistä ja hedelmäsoseesta tehdyn pohjan ohje.

10 palaa

Pohja:
5 kpl (à 30 g) välipalakeksejä (esim. Elovena voima kaura)
30 g kuorittuja manteleita
2 rkl voita

Täyte:
8 (à 2 g) liivatelehteä
1 appelsiini
2 päärynää
450 g (ilman kiviä) tuoretta mangoa
2 kypsää banaania
250 g maitorahkaa (tai maustamatonta jogurttia)
1 rkl hunajaa

Koristelu:
1 päärynä
2-3 kiiviä
pensasmustikoita
1 mansikka


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Halutessasi voit suojata reunan reunakalvolla tai sivellä siihen öljyä, jotta kakku irtoaa siistimmin.

Laita välipalakeksit ja mantelit tehosekoittimeen (= sipulileikkurin tapainen laite). Anna käydä hyvän aikaa, kunnes manteleista erottuva rasva saa seoksen muuttumaan kiinteämmäksi. Sulata voi ja yhdistä keksi-manteliseoksen kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Purista appelsiinimehu. Kuori ja paloittele loput hedelmät. Sekoita kaikki ainekset appelsiinimehua ja liivatteita lukuun ottamatta blenderissä tai sauvasekoittimella.

Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita huolellisesti muiden täyteainesten joukkoon.

Kaada täyte vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa noin neljä tuntia. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Halkaise päärynä pituussuunnassa ja laita toinen puolikas kakun päälle riikinkukon vartaloksi. Leikkaa päärynän kannasta kaksi pientä palaa ja työnnä ne silmiksi. Leikkaa mansikasta palat nokaksi ja jaloiksi. Siivuta kiivit ja muodosta siivuista riikinkukon pyrstö. Viimeistele pyrstö pensasmustikoilla.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
105 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 15

Kurkkaa aiemmat luukut »

Toivepuodin joulukuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin joulukuun arvonnassa palkintona inspiroiva seinäkalenteri resepteineen.

Kehittele resepti Kinuskikissalle

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

valio-tammikuu