24.10.2010   69 kommenttia Kategoria: Halloween,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Haamujuhlan suklaahuipennus


Suklaan ystävät - tämä on teille! Koska halloween on erityisesti lasten juhla, toimi koemaistajina aikuisten lisäksi kolmen alle kouluikäisen lapsen raati. Lapset olivat kakusta innoissaan ja suosittelenkin tekemään reilusti koristeita, koska kaikki haluavat saada osansa kummituksista ja hämähäkeistä.

Kondensoidusta maidosta keitetty kinuski oli tässä ensikokeilussa kakun täytteenä. Kinuski oli piste i:n päälle suklaisessa kakussa. Suklaatäytteeseen kannattaa valita nimenomaan tummaa suklaata, jotta kokonaisuudesta ei tule liian makea.

Kolme vinkkiä onnistuneen lopputuloksen aikaansaamiseen:

  1. Kinuski kakun välissä on niin liukas, että kakun päällimmäinen kerros saattaa liukua pois paikoiltaan. Suosittelenkin kakun kokoamista vuokaan, jossa sen voi antaa asettua seuraavaan päivään.
  2. Toinen huomioitava seikka liittyy kinuskin taipumukseen "sulaa" hieman kakun välissä ja valuttaa nestettä kakkulautaselle. Olen tehnyt seuraavat havainnot: valmiiksi keitetyssä muodossa saatava kinuski vastaa paksuudeltaan suunnilleen 2,5 h keitettyä maitoa eli on kohtuullisen helppo levittää, mutta jostain kumman syystä valuttaa paljon vähemmän nestettä kuin 3 h itse keitetty maito.
  3. Jos saatavilla ei ole valmiiksi keitettyä kinuskia, keittämisen voi toki tehdä itse. Keittoajaksi suosittelen 3 h. Valmis kinuski kannattaa tyhjentää kattilaan, lämmittää kuumaksi ja lisätä yksi liivate. Tämä saattaa ennaltaehkäistä valumista.

Toffee-suklaakakku

Pohja:
mehevä suklaakakkupohja

Kostutus:
1 ¼ dl maitoa

Täyte:
1 prk (á 397 g) valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
(tai sama määrä keittämätöntä + 1 liivate)

2 ½ dl Flora Vispiä
200 g vaniljatuorejuustoa
150 g tummaa suklaata

Maitosuklaakuorrutus:
130 g maitosuklaata
¾ dl kuohukermaa

Pursotukset:
3 dl Flora Vispiä
1 ½ tl sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristeet:

Brunbergin tummaa suklaata
sokerimassahaamut


Valmista mehevä suklaakakkupohja irtopohjavuoassa (halkaisija 24 cm) erillisen ohjeen mukaan. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan.

Käytä valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa tai keitä purkkia kiehuvaan veteen upotettuna 3 tuntia (kts. tarkemmat ohjeet karpalo-toffeekakun yhteydestä). Keittäessäsi kinuskin itse toimi seuraavasti: Liota 1 liivate kylmässä vedessä. Tyhjennä valmis kinuski kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivate. Jäähdyttele hetki, kunnes kinuski on hieman paksuuntunut.

Vaahdota Flora Vispi. Vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto. Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) välillä sekoitellen. Lisää suklaasula vispi-tuorejuustovaahtoon.

Pese pohjan paistamisessa käyttämäsi vuoka ja kokoa kakku siihen. Leikkaa leivinpaperista vuoan pohjan kokoinen ympyrä. Aseta se vuokaan ja päälle ensimmäinen pohjalevy. Kostuta. Levitä päälle puolet kinuskista ja suklaatäytteestä. Vinkki: saat kinuskin levittymään helpommin, kun lusikoit sitä ensin pieninä nokareina pohjan päälle. Jos tehtävä tuntuu siitä huolimatta vaikealta, voi kinuskia lämmittää kattilassa/mikrossa, kunnes se muuttuu löysemmäksi.

Nosta päälle toinen pohja ja toista sama kostutuksen ja täytteiden kanssa. Laita kanneksi viimeinen pohjalevy ja kostuta. Anna kakun seistä jääkaapissa muutama tunti ennen vuoasta irrottamista. Jos kuorrutat kakun vasta seuraavana päivänä, anna sen olla vuoassa siihen saakka.

Kuorruta kakku maitosuklaakuorrutteella. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Lämmitä kerma kattilassa (ei kiehuvaksi saakka!). Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon suklaasula.


Sekoita vispilällä tasaiseksi. Tarvittaessa nosta sekoitellessasi hetkeksi takaisin levylle "jälkilämpöön". Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä nopeasti tasaiseksi. Anna jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa.

Kinuski saattaa tihuttaa hieman nestettä kakkulautaselle, joten kermavaahtopursotukset kannattaa tehdä mahdollisimman lähellä tarjoilua. Lisää Flora Vispiin sokeri ja sihtaa vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Levitä kermavaahtoa kakun reunoille.

Laita loput vaahdosta pursotuspussiin, jossa on ruoho- tai nuottiviivatylla. Pursota "seittiä" kakun sivuille ja päällisen ympärille. Vinkki: jos et omista erikoistylloja, käytä minigrip-pussia, jonka kulmaan leikkaat reiän seittipursotusta varten.

Tee suklaahämähäkit Brunbergin suklaasta. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Kaada suklaasula pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (koko 1-2 mm) tai käytä kulmasta auki leikattavaa pakastuspussia. Pursota hämähäkkejä leivinpaperin päälle. Hämähäkit ovat aidomman näköisiä, kun pursotat vartalo-osaan reilusti korkeutta. Laita suklaakoristeet jääkaappiin jähmettymään.

Aseta hämähäkit seittipursotuksen joukkoon.

Laita suklaakuorrutteen päälle haahuilemaan valkoinen aavearmeija. Hauskaa halloweenia!

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
52 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 11

Kurkkaa aiemmat luukut »

Toivepuodin joulukuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin joulukuun arvonnassa palkintona inspiroiva seinäkalenteri resepteineen.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100