15.07.2015   17 kommenttia Kategoria: Kakkutikkarit,  Konvehdit ja makeiset
Erityisruokavaliot: Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön

Hääkarkit


haapopsit

Muromassa soveltuu erinomaisesti myös makeisiin. Ajatus tikkarin muotoon tehdyistä hääkarkeista syntyi tehdessäni hääkakun koristetta. Muromassa säilyy hyvin huoneenlämmössä ja tikkarit voi dipata halutun väriseen Candy melts -sulaan. Karkkien kuorrutus ja koristelu on siis helppo tehdä häiden teemavärien mukaisiksi.

Vinkki: Käytin hääkarkkien koristelussa sinisiä Renshaw-merkkisiä Melts-nappeja. Minusta niistä tehty sula oli liian valuvaa ja hankalaa saada siistin näköiseksi. Vaikka väri oli kiva, suosittelen valitsemaan tähän tarkoitukseen mieluummin Candy Melts -merkkisiä nappeja.

Huom! Käytä tikkaritikkuina pahvisia pillejä, muromassa ei tartu muovisen tikun pintaan.

n. 30 kappaletta

Ainekset:

1 annos muromassaa
2 ps valkoisia Candy melts -nappeja (vaahtokarkin maku)
50 g sinisiä Candy melts -nappeja
sokerimassasta tehtyjä kukkia

Valmista muromassa erillisen ohjeen mukaan. Muotoile massasta pallo pillin tai tikkaritikun pään ympärille. Anna jähmettyä huoneenlämmössä hetken aikaa.

haapopsit-vaihe haapopsit-vaihe-2

Sulata valkoiset Candy meltsit mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Laita melts-sula korkeaan lasiin. Kasta pallot karkkisulassa ja valuta ylimääräinen sula pois. Laita tikkarit sokerilla täytettyyn astiaan pystyyn, kunnes kuorrutteen pinta on jähmettynyt.

haapopsit-vaihe-3 haapopsit-vaihe-4

Laita siniset meltsit pieneen pakastuspussiin ja sulje pussi huolellisesti. Laske astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee. Upota pussi veteen, kunnes meltsit ovat sulaneet. Leikkaa kulmaan pieni aukko. Pursota raidoitusta pallojen pinnalle.

haapopsit-vaihe-5

Viimeistele koristelu kukkasilla. Liimaa kukkaset suoraan sinisiin raitoihin tai käytä liimana tuubissa myytävää sokerikuorrutetta. Kukkien teko-ohjeen löydät hääkakun kohdalta.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
20 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100
meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

 • Tippaleivät
  Suolahuisku: Hyvin tuntuu onnistuvan. Heitin jauhoseoksen sekaan psylliumia, joten nestettä meni taikinaan sitten tuplaten tai enemmänkin. Mutta hyviä tulee! Iloista vappua!
 • Vappumunkit ja -rinkilät
  Liiana: Kiinnitin huomiota siihen että ohjeessa sanotaan että saa maidottonan korvaamalla maito esim. Simalla. Reseptissä kuitenkin on voita jossa on maitoa…
 • Tippaleivät
  Jaana Katriina Asikainen: Tein elämäni ensimmäiset tippaleivät ja gluteinittomina.Käytin kahta leipäjauho sekoitusta ja nesteenä simaa. Onnistuivat hyvin. En muutenkaan ole rasvapaistanut mitään. Kannattaa…
 • Keikautettu Cheese Cake
  pellavapaita: Holvaus Marsu; kiitokset. Ja onpa sinulla hauska nimimerkki! Tulee mieleen lapsuus, jolloin äiti toisinaan saattoi sanoa, ettei jotain saa "holvata…
 • Tippaleivät
  mari-johanna: Teemu: Yleensä leivonnaisten vaihto gluteenittomiksi onnistuu varsin mallikkaasti vain jauhoja vaihtamalla. Itse en ole tipaleipiä koskaan gluteenittomina kokeillut, mutta…

Kumppanit