15.07.2015   17 kommenttia Kategoria: Kakkutikkarit,  Konvehdit ja makeiset
Erityisruokavaliot: Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön

Hääkarkit


haapopsit

Muromassa soveltuu erinomaisesti myös makeisiin. Ajatus tikkarin muotoon tehdyistä hääkarkeista syntyi tehdessäni hääkakun koristetta. Muromassa säilyy hyvin huoneenlämmössä ja tikkarit voi dipata halutun väriseen Candy melts -sulaan. Karkkien kuorrutus ja koristelu on siis helppo tehdä häiden teemavärien mukaisiksi.

Vinkki: Käytin hääkarkkien koristelussa sinisiä Renshaw-merkkisiä Melts-nappeja. Minusta niistä tehty sula oli liian valuvaa ja hankalaa saada siistin näköiseksi. Vaikka väri oli kiva, suosittelen valitsemaan tähän tarkoitukseen mieluummin Candy Melts -merkkisiä nappeja.

Huom! Käytä tikkaritikkuina pahvisia pillejä, muromassa ei tartu muovisen tikun pintaan.

n. 30 kappaletta

Ainekset:

1 annos muromassaa
2 ps valkoisia Candy melts -nappeja (vaahtokarkin maku)
50 g sinisiä Candy melts -nappeja
sokerimassasta tehtyjä kukkia

Valmista muromassa erillisen ohjeen mukaan. Muotoile massasta pallo pillin tai tikkaritikun pään ympärille. Anna jähmettyä huoneenlämmössä hetken aikaa.

haapopsit-vaihe haapopsit-vaihe-2

Sulata valkoiset Candy meltsit mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Laita melts-sula korkeaan lasiin. Kasta pallot karkkisulassa ja valuta ylimääräinen sula pois. Laita tikkarit sokerilla täytettyyn astiaan pystyyn, kunnes kuorrutteen pinta on jähmettynyt.

haapopsit-vaihe-3 haapopsit-vaihe-4

Laita siniset meltsit pieneen pakastuspussiin ja sulje pussi huolellisesti. Laske astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee. Upota pussi veteen, kunnes meltsit ovat sulaneet. Leikkaa kulmaan pieni aukko. Pursota raidoitusta pallojen pinnalle.

haapopsit-vaihe-5

Viimeistele koristelu kukkasilla. Liimaa kukkaset suoraan sinisiin raitoihin tai käytä liimana tuubissa myytävää sokerikuorrutetta. Kukkien teko-ohjeen löydät hääkakun kohdalta.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
23 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvontaTammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit