15.07.2015   17 kommenttia Kategoria: Kakkutikkarit,  Konvehdit ja makeiset
Erityisruokavaliot: Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön

Hääkarkit


haapopsit

Muromassa soveltuu erinomaisesti myös makeisiin. Ajatus tikkarin muotoon tehdyistä hääkarkeista syntyi tehdessäni hääkakun koristetta. Muromassa säilyy hyvin huoneenlämmössä ja tikkarit voi dipata halutun väriseen Candy melts -sulaan. Karkkien kuorrutus ja koristelu on siis helppo tehdä häiden teemavärien mukaisiksi.

Vinkki: Käytin hääkarkkien koristelussa sinisiä Renshaw-merkkisiä Melts-nappeja. Minusta niistä tehty sula oli liian valuvaa ja hankalaa saada siistin näköiseksi. Vaikka väri oli kiva, suosittelen valitsemaan tähän tarkoitukseen mieluummin Candy Melts -merkkisiä nappeja.

Huom! Käytä tikkaritikkuina pahvisia pillejä, muromassa ei tartu muovisen tikun pintaan.

n. 30 kappaletta

Ainekset:

1 annos muromassaa
2 ps valkoisia Candy melts -nappeja (vaahtokarkin maku)
50 g sinisiä Candy melts -nappeja
sokerimassasta tehtyjä kukkia

Valmista muromassa erillisen ohjeen mukaan. Muotoile massasta pallo pillin tai tikkaritikun pään ympärille. Anna jähmettyä huoneenlämmössä hetken aikaa.

haapopsit-vaihe haapopsit-vaihe-2

Sulata valkoiset Candy meltsit mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Laita melts-sula korkeaan lasiin. Kasta pallot karkkisulassa ja valuta ylimääräinen sula pois. Laita tikkarit sokerilla täytettyyn astiaan pystyyn, kunnes kuorrutteen pinta on jähmettynyt.

haapopsit-vaihe-3 haapopsit-vaihe-4

Laita siniset meltsit pieneen pakastuspussiin ja sulje pussi huolellisesti. Laske astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee. Upota pussi veteen, kunnes meltsit ovat sulaneet. Leikkaa kulmaan pieni aukko. Pursota raidoitusta pallojen pinnalle.

haapopsit-vaihe-5

Viimeistele koristelu kukkasilla. Liimaa kukkaset suoraan sinisiin raitoihin tai käytä liimana tuubissa myytävää sokerikuorrutetta. Kukkien teko-ohjeen löydät hääkakun kohdalta.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
18 tassutusta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

 • Valkosuklaaputouskakku
  Katerina: Haluaisin kovasti kokeilla tämän kaltaista kakkua, mutta ongelmana on se, että kakun pitäisi olla laktoositon. Olisi silti mukava saada kakkuun…
 • Nopea ja helppo minttusuklaakakku
  Mato: Onko suklaataikinan tilalle jotakin korvaavaa pohjaa? Ko. tuotetta ei valmisteta enää. Muut ainekset ostettu ja tarve parin päivän päästä! Eihän…
 • Mehevä suklaakakkupohja
  harmi93: Pitäisikö pohjan kohota uunissa kuinka paljon? Itse kun olen tehnyt niin ei ole kohonnut juuri lainkaan ja siksipä…
 • Baileys-täyte
  Kiiva: Kiitos vinkeistä! :)
 • Baileys-täyte
  maris: Kiiva: hyvältä suunnitelmalta kuulostaa minustakin. :) Haluaisin vielä oman kokemukseni pohjalta antaa vinkin, että pohja kannattaa laittaa…

Kumppanit

valio-tammikuu
suomi100