24.07.2011   76 kommenttia Kategoria: Kesä,  Täytteet
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Blueberry curd – mustikkatahna


mustikkatahna2mustikkatahna1

Lemon curd on perinteinen englantilainen herkku, jota tarjoillaan vaalean paahtoleivän tai skonssien päällä iltapäiväteen kera. Ihana makean hapan tahna on saavuttanut suuren suosion leivontablogeissa ja sitä voi tehdä itsekin, lukaisepa Kinuskikissan sitruunatahnaresepti. Tahnaa voi valmistaa muistakin hedelmistä, mutta itse päätin nyt liputtaa kotimaisen supermarjamme - mustikan - puolesta. Pehmeän täyteläistä mustikkatahnaa voi käyttää esikuvansa tapaan; pikkuleipien täytteenä, kakun välissä, leivän päällä.

2 dl mustikkasosetta
1 ½ dl hillosokeria
3 keltuaista
75 g voita


Survo mustikat sileäksi soseeksi sauvasekoittimella.

Laita kattilaan mustikkasose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lieden lämpötilaa ja jatka keittämistä, kunnes hilloke sakenee (5-10 minuuttia). Jäähdytä kylmässä vesihauteessa.

Kaada mustikkahilloke kulhoon ja lisää voi nokareina. Vatkaa seos vaahtomaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin ja anna olla jääkaapissa pari tuntia jähmettymässä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
52 tassutusta

Kinuskikumppani

10-vuotisale Toivepuodissa 30.11. saakka

Toivepuodin marraskuun arvontaKinuskikissan Toivepuoti on Suomi 100 -teemassa kiinni erilaisilla sinivalkoisilla tuotteilla. Tämän kuun arvonnassa voi voittaa sinistä sokerimassaa, pienen Suomi-muotin, Suomi 100 -lautasliinoja, kakkukynttilät ja ilmapalloja.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100