Kategoria: Juustokakut,  Pääsiäinen 30.03.2011   67 kommenttia

Appelsiini-mangojuustokakku


kevatkakku1kevatkakku2kevatkakku3kevatkakku4kevatkakku5

Tämä keveän keväinen juustokakku maistuu luultavasti niillekin, jotka eivät pidä kovin makeista kakuista. Täytteessä maistuvat raikkaasti mango ja appelsiini.

Mangojuustokakku

Vuoka: reunavuoka (n. 25 x 25 cm)

Pohja:

350 g domino-keksejä
75 g margariinia 

Täyte:
2 appelsiinin kuoriraaste
1 ½ dl appelsiinimehua
5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g appelsiinituorejuustoa
3 prk (á 125 g) Piltti-mangososetta
12 liivatelehteä

Kiille:
4 liivatelehteä
500 g appelsiini-mangosmoothieta
(tai appelsiinimehua + mangososetta)


Vuoka:
pyöreä vuoka (Ø 24 cm)

Pohja:
200 g domino-keksejä
50 g margariinia

Täyte:

2 appelsiinin kuoriraaste
1 dl appelsiinimehua
3 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiinituorejuustoa
2 prk (á 125 g) Piltti-mangososetta
8 liivatelehteä

Kiille:
3 liivatelehteä
350 g appelsiini-mangosmoothieta
(tai appelsiinimehua + mangososetta)

Jos käytät reunavuokaa, sivele sen reunoille kasviöljyä - näin kakku irtoaa vuoasta helposti. Pyöreän vuoan reunoille voi kiertää myös reunakalvon tai leivinpaperisuikaleen.

Murskaa dominot täytteineen tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää keksimurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle (reunavuoan kanssa aseta se tarjoilulautasen päälle).

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta appelsiinien kuori ja purista tarvittava määrä mehua. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita vaahdon joukkoon kuoriraaste, appelsiinituorejuusto ja mangosose. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdytä hetki ja sekoita muutamassa erässä ohuena nauhana kaataen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Lämmitä ½ dl smoothiesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita lopun smoothien joukkoon ja kaada täytteen päälle. Anna hyytyä kylmässä pari tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. (Ilman leivinpaperia/reunakalvoa: työnnä palettiveitsi tai ohut lasta kakun ja reunan väliin ja kierrä sillä ensin kakun ympäri, jotta kakku irtoaa.)

Koristele kakku suklaapursotuksilla, kermaruusuilla ja suklaalehdillä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

45 arvostelua, keskiarvo 4,13 tassua
Loading ... Loading ...