30.03.2011   77 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kevät,  Pääsiäinen
Erityisruokavaliot: -

Appelsiini-mangojuustokakku


kevatkakku1kevatkakku2kevatkakku3kevatkakku4kevatkakku5

Tämä keveän keväinen juustokakku maistuu luultavasti niillekin, jotka eivät pidä kovin makeista kakuista. Täytteessä maistuvat raikkaasti mango ja appelsiini.

Mangojuustokakku

Vuoka: reunavuoka (n. 25 x 25 cm)

Pohja:

350 g domino-keksejä
75 g margariinia tai voita

Täyte:
2 appelsiinin kuoriraaste
1 ½ dl appelsiinimehua
5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g appelsiinituorejuustoa
3 prk (á 125 g) Piltti-mangososetta
12 liivatelehteä

Kiille:
4 liivatelehteä
500 g appelsiini-mangosmoothieta
(tai appelsiinimehua + mangososetta)


Vuoka:
pyöreä vuoka (Ø 24 cm)

Pohja:
200 g domino-keksejä
50 g margariinia tai voita

Täyte:

2 appelsiinin kuoriraaste
1 dl appelsiinimehua
3 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiinituorejuustoa
2 prk (á 125 g) Piltti-mangososetta
8 liivatelehteä

Kiille:
3 liivatelehteä
350 g appelsiini-mangosmoothieta
(tai appelsiinimehua + mangososetta)

Jos käytät reunavuokaa, sivele sen reunoille kasviöljyä - näin kakku irtoaa vuoasta helposti. Pyöreän vuoan reunoille voi kiertää myös reunakalvon tai leivinpaperisuikaleen.

Murskaa dominot täytteineen tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää keksimurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle (reunavuoan kanssa aseta se tarjoilulautasen päälle).

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta appelsiinien kuori ja purista tarvittava määrä mehua. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita vaahdon joukkoon kuoriraaste, appelsiinituorejuusto ja mangosose. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdytä hetki ja sekoita muutamassa erässä ohuena nauhana kaataen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Lämmitä ½ dl smoothiesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita lopun smoothien joukkoon ja kaada täytteen päälle. Anna hyytyä kylmässä pari tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. (Ilman leivinpaperia/reunakalvoa: työnnä palettiveitsi tai ohut lasta kakun ja reunan väliin ja kierrä sillä ensin kakun ympäri, jotta kakku irtoaa.)

Koristele kakku suklaapursotuksilla, kermaruusuilla ja suklaalehdillä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
57 tassutusta

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentteja, jotka ilahduttivat, hyödyttivät tai herättivät keskustelua.
viikon-kommentoija-mervi

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Twix-piirakka
    nalamuru: Voi ei mikä herkku :) tätä o kyllä pakko tehdä joku päivä.
  • Twix-piirakka
    Salijy: Tätä on pakko kokeilla sitten, kun herkkulakko loppuu. En kestäis sitä, että vaan muut saa maistella. Ihanaa, että laitat näitä…
  • Mascarponella hunnutettu raparperipiiras
    Susanna Erkkilä: Tämä oli todella hyvää! Mutta mitäs luulet, onnistuisiko myös omenaversio kun raparperiä ei enään löydy?
  • Omena-ansa
    Katja Talvisalmi: Hei, Voisikohan tämän tehdä ilman kananmunaa?
  • Valkosuklainen sateenkaarikakku
    Yuna: Ostin prismasta juurikin nuita samoja confetin pastavärejä mitä myytte teidän nettikaupassa. sininen toimi hyvin, mutta vihreä, keltainen ja punainen tuli…

Kumppanit