manteli_nougat.JPG

Tämä täyte on mitoitettu täytekakun (halkaisija 24-26 cm) kahteen väliin.

Ainekset:
6 liivatelehteä
4 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria
2 ½ dl mantelijauhetta
4 (à 54 g) Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa
½ dl vettä

manteli_nougat2.JPG

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaahdota muna ja sokeri. Yhdistä vaahdot varovasti sekoittaen. Lisää joukkoon mantelijauhe.

manteli_nougat1.JPG

Paloittele nougat ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Laita samalla vesi kiehumaan. Sulata veteen liivatteet ja sekoita täytteeseen. Lisää joukkoon lopuksi nougat. Voit halutessasi sekoittaa nougat’n suurpiirteisesti, jotta saat täytteeseen raitoja. Nostele täytettä vuokaan siten, että kauhot kulhon pohjaa myöten – nougat painuu helposti pohjalle.

manteli_nougat3.JPG manteli_nougat5.JPG

Kokoa kakku irtopohjaiseen, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Kaada täytettä kakkupohjan kahteen väliin.