Marenkikakut ovat ihania kesätarjottavia ja itse olen tänäkin kesänä innostunut kokeilemaan erilaisia versioita. Innostuksen seurauksista vuorossa ensimmäisenä tämä kinuski-marenkikakku.

Keksimarengin idea on sen rapeudessa: kuvailisin sitä makeaksi näkkäriksi. Keksimarenki leikkaantuu hyvin, mutta säilyy tavallista marenkia kauemmin rapsakkana. Siinä missä tavallinen marenkikakku on syytä kiikuttaa tarjolle heti täyttämisen jälkeen, tämä kakku oli syöntikelpoista vielä seuraavanakin päivänä. Suosittelen silti tarjoamista muutaman tunnin kuluessa.

Käytä täytteeseen omia lempimarjojasi sesongin mukaan: vadelmaa, lakkaa, herukoita, mustikkaa. Happamat marjat, kuten puolukat tai karpalot, kannattaa sokeroida kevyesti. Myös hedelmäversio toimii: banaania, persikkaa, appelsiinia tai näiden yhdistelmiä.

Marengit säilyvät hyvinä pitkään, joten niitä voi pitää kaapissa kesäisten yllätysvieraiden varalta tai ottaa mukaan mökille, jossa ei ole mahdollisuutta tai aikaa kakkupohjan paistamiseen.