Konvehdit ja makeiset -osioon tulen keräämään ohjeita ja vinkkejä erilaisten konvehtien valmistukseen. Yksi konvehtityyppi on muotilla tehtävät suklaakonvehdit, joista tässä muutamia yleisiä huomioita:

  • Suklaamuotteja ei kannata pestä pesuaineella, sillä se vaikeuttaa konvehtien irtoamista jatkossa. Pese muotti lämpimällä vedellä heti käytön jälkeen.
  • Säilytä valmiit konvehdit huoneenlämmössä. Jos suklaat tuntuvat muotista irrottamisen jälkeen hyvin pehmeiltä, laita ne vielä hetkeksi aikaa jääkaappiin kovettumaan.
  • Konvehdit säilyvät 2 – 3 viikkoa.
  • Konvehteja voi valmistaa niin tummasta, maito- kuin valkosuklaastakin.
  • Suklaan sulattaminen on nopeinta mikrossa. Paloittele suklaa mikron kestävään astiaan, esim. posliinilautaselle ja lämmitä miedolla lämmöllä (max 250 W) välillä sekoitellen. Suklaan sulattaminen onnistuu myös kuumassa vesihauteessa.
  • Valkosuklaata voi värjätä pasta-, tomu- tai suklaaväreillä.
  • Suklaa kannattaa temperoida ennen muottien täyttämistä. Temperoinnista löytyy lisätietoa erillisestä ohjeesta.