11.02.2013   88 kommenttia Kategoria: Leivokset,  Makuja maailmalta,  Pikkuleivät,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: -

Whoopies


whoopies2-1

Whoopie! Jipii! Nimi kuvastaa näiden herkkujen herättämää reaktiota, väittää legenda rapakon takaa. Vaan mikä on whoopie (tai whoopie pie)? Whoopie on kuin suklaatäytekeksi, jonka keksiosa on pehmeää kakkumaista taikinaa ja välissä paksusti täytettä. Mitä isommiksi pohjat paistaa, sitä enemmän leivosta ne muistuttavat. Koska whoopiet ovat nyt maailmalla niin hurjan trendikkäitä, voisi whoopie-ilmiötä luulla vaikkapa jonkun onnekkaan jenkkibloggarin aikaansaannokseksi. Mutta whoopie-leivoksia on paisteltu Ameriikoissa jo viime vuosisadan alkupuoliskolla. Niiden matka maailmanmaineeseen vain kesti näin kauan.

Lähestyin aihetta kolmesta näkökulmasta: perinteinen, hieman kokeilevampi ja pika-whoopie. Kaikissa alkuperää kunnioittaen Amerikka-elementti mukana. Klassisessa, kreemimäisessä täytteessä yhdistyy vaahtokarkkilevite, voi ja tomusokeri. Omassa kokeilussani nappaan vaahtokarkkilevitteen rinnalle toisen Amerikan-herkun: pähkinäsuklaalevitteen. Pikaversiossa väliin litistetään sisältä sulanut vaahtokarkki. Nam, nam ja nam. Vähiten makea näistä oli pelkän vaahtokarkin sisältävä, syödessä hieman venyvä versio. Muita suosittelen kaltaisilleni tosimakean ystäville.

20 whoopie-leivosta

Vaahtokarkki-täytekeksit


Taikina:

60 g voita
1 ¼ dl ruokosokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
2 ½ rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
¾ dl kevytkermaa


Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoja ja kevytkermaa.

Laita taikina pursotuspussiin, jossa on iso, pyöreä tylla. Pursota leivinpaperin päälle noin 2 euron kolikon kokoisia nokareita. Jätä reilusti leviämisvaraa.

whoopie-vaihe2-1

Paista pohjia 175 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota paperista.

Valmista jokin täytevaihtoehdoista. Kukin on mitoitettu yhtä pohjataikinaa kohden.

Nopea vaahtokarkkitäyte

20 vaaleanpunaista vaahtokarkkia

Ripottele lautaselle jauhoja (estääksesi tarttuminen) ja laita päälle whoopie-pohjia. Laita jokaiselle pohjalle yksi vaahtokarkki. Lämmitä mikrossa miedolla lämmöllä (noin 270 W) 40 – 60 sekuntia. Paina vaahtokarkkien päälle toinen pohjapuolikas.

whoopie-vaihe4-1 whoopie-vaihe4-2

Vinkki: Jos päällimmäinen pohja ei tartu kiinni sulaan vaahtokarkkiin, voit kiinnittää sen koristeluvaiheessa pienellä tipalla Candy melts -sulaa.

Vaahtokarkkikreemi

75 g voita
2 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
1 prk (213 g) vaahtokarkkilevitettä (Marshmallow Fluff)

Notkista voi vatkaimella. Lisää sokerit. Sekoita joukkoon vaahtokarkkilevite. Lusikoi täyte pursotuspussiin ja laita jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi, jotta kreemi jähmettyy.

whoopie-vaihe-1 whoopie-vaihe-2

Pursota whoopie-pohjalle rinkula täytettä. Paina toinen puolikas päälle. Säilytä whoopie-leivokset jääkaapissa.

whoopie-vaihe5-1 whoopie-vaihe1-2

Nutella-vaahtokarkkitäyte

½ prk (200 g) Nutella-pähkinäsuklaalevitettä
100 g vaahtokarkkilevitettä (Marshmallow Fluff)
1 – 2 rkl kevytkermaa

Sekoita pähkinäsuklaa- ja vaahtokarkkilevite ja kevytkerma vatkaimella sekaisin. Jatka vatkaamista, kunnes seos on tasaista. Vinkki: Laita täyte jääkaappiin jähmettymään ennen pursottamista. Näin se ei lähde valumaan pohjien välistä.

whoopie-vaihe6-1 whoopie-vaihe-5

Kaada täyte (kertakäyttöiseen) pursotuspussiin tai pakastuspussiin. Leikkaa kulma auki. Pursota whoopie-pohjalle täytettä. Paina toinen puolikas päälle. Säilytä whoopie-leivokset jääkaapissa.

whoopie-vaihe7-1 whoopie-vaihe1-1

Koristelu

vaaleanpunaisia Candy melts -nappeja

Sulata Candy melts -napit mikrossa miedolla lämmöllä suklaan tapaan. Lusikoi karkkisula pursotuspussiin, jossa on ohut, pyöreä tylla (1 mm). Sulje toinen pää pussinsulkijalla. Pursota kiehuroita leivosten päälle.

whoopie-vaihe3-1

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
129 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
punnitse-ja-saasta

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Seeprapiirakka
    Tanja: Tein tänään ihan tavallisen mamman marjapiirakan muropohjaan gluteenittomana vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella korvaten. Mulla kanssa reunat levisivät kohti piirakan keskustaa ja…
  • Seepra puhuttaa Kinuskiyhteisössä
    Kinuskiemo: Tämä seepra-aihe on niin hauska. :-) Ja tulee näköjään koko ajan hauskemmaksi, mitä useampien leivonnaislajien päälle seepra hypähtää. Nyt…
  • Nutella-jäätelöpuikot
    Munkkirinkeli: Nämä näyttää ihan sairaan herkullisilta !!!!!
  • Seepra puhuttaa Kinuskiyhteisössä
    papanmummi: Itse tein toisen piirakan niin ,että käytin 5dl vadelmia ja 1dl mustaherukoita.6v.tyttärenpoika ilmoitti piirakan olevan parempaa kuin edellinen ja 2v.pikkuveljensä…
  • Kinuskit maailmalla: Willkommen in Deutschland!
    Kinuskiemo: maris: Yksi tuote näkyy täällä: http://www.blaband.fi/tuotteet/jalkiruoat/vaniljavanukas
  • Kinuskit maailmalla: Willkommen in Deutschland!
    maris: Hei! Yksi kysymys tuli vielä mieleen tuota juustokakkua koskien, joten kysynpäs nyt samantein tulevaisuutta silmällä pitäen. Ja vastata saa, kuka…
  • Kinuskit maailmalla: Willkommen in Deutschland!
    Kinuskiemo: Kesänlämpöinen tervehdys sinulle, Tatjana, sinne Saksanmaalle! :-) Olipa hauska tavata sinut tällä sivulla. Tavallaan olemmekin jo tutustuneet, kun viestittelimme aikanaan…
  • Suklaamarengit
    Hennuliini: Suuret kiitokset sain mahtavia marenkeja,ONNISTUEN. Kun tekee majoneesia jää valkuaisia, eikä halua niitä hukkaan🌹🌹t. Henna
  • Kaura-brownies
    Kinuskikissa: Jaana: aina kun reseptiä muutetaan, on tiettyä epävarmuutta ilmassa. Koska itse leivon gluteenitonta suht satunnaisesti ja vain blogia varten, neuvon…

Kumppanit