11.02.2009   32 kommenttia Kategoria: Kakkuvinkit
Erityisruokavaliot: -

Pyyhevinkki kakun tasaiseen kohoamiseen


Kysymyksiä ja vastauksia -palstalle kohtaan ”Leipominen” tuli taannoin lukijalta (kiitos Mari!) vinkki, miten kakun saa kohoamaan tasaisesti. Itselläni sokerikakut kypsyvät yleensä tasaisesti, mutta erityisesti rasvaa sisältävät kakkupohjat (ja kuivakakut) kohoavat herkästi keskeltä enemmän kuin reunoilta. Tämä johtuu taikinan epätasaisesta kypsymisestä: kypsyminen on hitaampaa keskeltä kuin reunoilta.

Toimivaksi osoittautunut keino onkin kiertää vuoan ympärille märkä froteepyyhkeen kaistale, mikä hidastaa reunojen kypsymistä. Vastaavaan tarkoitukseen on olemassa myös valmiita tuotteita, jos ei raaski pyyhkeitään pistää palasiksi.

HUOM! Älä käytä tätä vinkkiä sokerikakkupohjan kanssa! Soveltuu rasvaa sisältäviin, tuhdimpiin kakkupohjiin.

Leikkaa froteepyyhkeestä kaistale, jonka leveys täsmää vuoan korkeuteen. Tässä kaistale on koottu lyhyestä käsipyyhkeestä leikatuista kahdesta kappaleesta, jotka on liitetty toisiinsa hakaneulalla.

Kastele pyyhekaistale(et) läpimäräksi kylmällä vedellä.

Kiedo pyyhe tiiviisti vuoan ulkoreunan ympärille. Liitä saumakohta yhteen haka- tai parsinneulalla.

Halutessasi voit tehdä taikinan keskelle viillot vastakkaisiin suuntiin – tämäkin saattaa estää taikinan epätasaista kohoamista. Paista kakku normaalin ohjeen mukaan.

Valmis kakku uunista otettaessa: kakku on kohonnut tuskin lainkaan enempää keskeltä kuin reunoilta. Vastaavalla reseptillä ilman pyyhekikkaa leivottu kakku on ollut selkeästi keskeltä kupera.

Jaa yhteisöpalveluissa

Kinuskikumppani

marenkikakku-iso

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 9

Kurkkaa aiemmat luukut »

Jouluinen cocktail-tarjotin

joulurullat-mini


Söpöt cocktailpalat syntyvät pakastimen kautta. Yhdistele erilaisista täytteistä ja pohjista näyttävä kokonaisuus.



Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos MARIS!
Nokkela keinot keksii! Kovettumaan
päässyt suklaamassa sai uuden
elämän, kun pehmitit sitä mikrossa.
Kiitos Kinuskit, että jaatte
tietoa havainnoistanne
ja autatte samalla
muita!

Osallistu ja voita Moccamaster!

vaniljamassakilpailu275

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

joulubanneri
punnitse-ja-saasta

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Suklaaputouskakku
    Helmeri: Minun pitäisi tehdä tämä kakku gluteenittomana, voikohan tuon vehnäjauhon korvata ihan vaan perunajauholla vai pitäisikö käyttää jotain gluteenitonta jauhoseosta?…
  • Minttusuklaakakku (liivatteeton)
    Johannapauliina: Herkullinen kakku, kiitos ohjeesta! Minulla on vain tuo pohja meni niin kovaksi, että sitä ei oikein saa lautaselle…
  • Suklaaputouskakku
    Johannapauliina: Jos tuon pohjan pakastaisi, niin kannattaako se pakastaa kokonaisena vai leikata valmiiksi jo osiin?
  • Suklaaputouskakku
    Koppis: Hmm..nyt näyttää hyvältä ja varmasti maistuukin..:) Täytynee tehdä pohja valmiiksi pakkaseen niin joulupäivänä ei tarvitse älyttömästi rehkiä tapaninpäivänkakun eteen..
  • Kreemit
    Anna Poikolainen: Missä suhteessa laittaisin ainesosia kun käytettävissä olisi margariini, maustamaton tuorejuusto ja mansikkatomusokeri?

Kumppanit