Oreo-keksit täplittävät ja maustavat vaniljaisen täytevaahdon herkullisesti. Yhdistä täyte esimerkiksi suklaiseen kakkupohjaan.
23.5.2017
Täyte on reilu, joten siitä riittää isompaankin (halkaisija 26 cm) kakkuun.
Täyte on reilu, joten siitä riittää isompaankin (halkaisija 26 cm) kakkuun.
Halutessasi täytteestä maidottoman käytä kasvipohjaista vispiä ja vaniljaista soijavanukasta. Toivepuodista saa maidotonta vaniljakreemijauhetta. Oreo-keksit ovat vegaanisia (huomioksi kuitenkin pakkauksen merkintä: ”saattavat sisältää pieniä määriä maitoa”).
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
Sekoita joukkoon vaniljakastike ja kreemijauhe.
Lisää kreemijauhetta tarpeen mukaan, jotta täyte on sopivan paksua levitettäväksi. Täyte jähmettyy jonkin verran lisää jääkaapissa.
Leikkaa Oreot veitsellä karkeaksi rouheeksi. Joukkoon saa jäädä isompiakin paloja.
Sekoita keksit täytevaahdon joukkoon.
Hei! Iski tänka på. Paljonkohan tuo 1.5dl vaniljakreemijauhetta on grammoinna? Tähän hätään saatavilla ei ole kuin kaupan valikoimasta löytyvät pikkupussit.
Oreoiden käytöstä leivonnassa on silmiini osunut monenlaisia ideoita lähivuosina. Nyt tuli tilanne, jossa päätin ottaa kokeiluun niiden täytteen käyttämisen kermavaahdon kera osana juustokakkua.
Otin täytteen pois, kuten jossain kakussa Dominoista tehdään (en muista kakun nimeä, täällä se jossain 😀 ), ja sekoitin sen kermavaahto-tuorejuusto-rahka-seokseen.
Käytin kuohukermaa tämän ohjeen mukaisesti sekä sitruunatuorejuustoa ja mangorahkaa (Vanillan tilalla tavallaan nuo). Vaniljakreemijauhetta ja pari rkl tomusokeria lisäsin täytteeseen. Kokonaisia Oreo-keksejä paloina pääsi kyytiin. Pohjassa on täytteettömät keksit muruna ja voisulaa.
Kakku oli yön jääkaapissa. Sitten pinnalle Pandan maitosuklaa kuohukermaan sulatettuna ja sattumoisin metsämustikoita oli jääkaapissa, niin ne mukaan keksipalojen ja hopeapallojen kera. Toisaalta hopeapallot eivät maanläheisiin mustikoihin oikein passaa, mutta tämä mauttomuus sallittakoon, kun kakku ei ole mauton 😀
Nellis ja pellavapaita: aivan, ehkä virhe tosiaan tapahtuikin vaniljakastikkeen eikä vaniljakreemijauheen kohdalla! Tuo vaniljakastike on välillä aiheuttanut ongelmaa, minkä vuoksi olen alkanut kutsua sitä ”paksuksi”. 😄 Mutta erehtymisen mahdollisuus on silti olemassa. Ehkä alkuperäinen kysyjä palaa vielä vahvistamaan asian.
Nelllis: ”Pakko” kommentoida, että tuota minäkin vahvasti epäilen syyksi, jos tässä ohjeessa käy, kuten on käynyt korkean kakun tekijälle. Valio vanilla on useammassakin ohjeessa, ja mielestäni usein on kyselyjä ketjuissa, että mitä mitä… Jos ei tuote ole ennestään tuttu, niin tulkitsee helposti muuksi tuotteeksi.
Musta 500g:n korkillinen ”pullohan” tämä Valio vanilla on. Paksua ja toimii hyvin tässä täytteessä 🙂 -Mitenkäs lusikkani tähänkin soppaan luiskahti… 😀 😀
Mietin että onkohan edellisellä kommentoijalla ollut väärä vaniljakastike… Nimittäin vaikka moni tuote on mullekin tuttu, niin onneksi googlasin ”valio vanilla” ja ehdotuksena tuli tuote jota en ole aiemmin nähnyt. Nimestä tulee ensimmäisenä mieleen se keltainen Flora vanilla vaahtoutuva vaniljakastike. Että sen vaahdottaa paksuksi ja kuohkeaksi jne.. mutta itekin ajattelin että ei se sit kyllä kasassa pysy ja siksi googlasin 🤭😅
5 dl vaniljakreemijauhetta kuulostaa perin omituiselta. Olisiko tässä jokin väärinkäsitys tai sitten tosiaan vaniljakreemijauheen merkki syyllinen.
Nina: No voi sun harmi! Ymmärrän harmituksesi!!!
Mutta nyt en kyllä käsitä mikä saattoi mennä pieleen, sillä 5 dl vaniljakreemi jauhetta on melkoinen määrä!🤔
Käytitkö nimenomaan tuota Kinuskikissan vinkkaamaa vaniljakastiketta? Ja käytitkö ihan tavallista kermaa ettet siis tehnyt vegaanisista tuotteista?
Nyt ehkä on hyvä että Kinuskikissakin tulee tilannetta arvioimaan sillä ei tämä resepti kyllä minulle aiemmin ole näin käyttäytynyt!😕
On toki myös hyvä huomioida, että korkea täytekakku on aina vähän haaste täytteen kannalta. Korkeassa kakussa tulee väkisinkin painoa enemmän joten silloin monissa tapauksissa on syytä valita täyte mihin on käytetty liivatetta.
Vaniljakreemillä ei koskaan saa liivatteen veroista napakkuutta täytteeseen.
Mutta odotellaan vielä Kinuskikissan arvioita!!😊
Tein tämän täytteen korkean täytekakun väliin. Laitoi vanilkakreemijauhetta reilusti, ehkä yhteensä 5dl. Kakku oli yön yli jääkaapissa ja reunakalvot pois ottaessa koko kakku lässähti kasaan täytteen ollessa niin löysää. En voi suositella. Harmitus oli suuri, sillä oli tehtävä uusi pohja ja täyte.
suklaapisara: täyte on mitoitettu halkaisijaltaan 26-senttiseen kakkuun, kahteen väliin. Jos peltisi vastaa suunnilleen minun peltiäni, sen pinta-ala on noin 1200 cm². Silloin kertoimeksi tulisi 2,26 (ehkä tuplamäärä kuitenkin riittäisi). Löydät kertoimet täältä eli miten muunnetaan pyöreisiin kakkuihin mitoitettuja ohjeita pellille:
https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot
Ja tämä muunnostaulukko puolestaan on linkitettynä kaikkien sivujen alalaitaan ”tärkeimpien” linkkien listalle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Jasmin: 1 dl on noin 60 g.