02.08.2009   118 kommenttia Kategoria: Kesä,  Makeat piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Vanilja-mustikkapiirakka


Alun perin tämä ohje syntyi, kun lukija kertoi soveltaneensa vanilja-raparperipiirakan ohjetta mustikoiden kanssa. Idea vaniljatäytteen ja marjojen yhdistelmästä tuntui toimivalta. Tässä on vaniljakastike tehty itse, mutta miksei valmiita maitoon sekoitettavia kastikejauheitakin voi hyödyntää. Alkuperäisen julkaisuhetken jälkeen olen kehittänyt ja päivittänyt ohjetta. Nyt olen siihen täysin tyytyväinen.

Piirakan voi tehdä loistavasti mistä tahansa marjoista. Koska täyte on makea, puolukatkin kävisivät hyvin. Happamia marjoja kannattaa sokeroida hieman enemmän. Erilaisia marjojen yhdistelmiäkin kannattaa kokeilla!

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa

Täyte:
¾ dl perunajauhoja
½ dl sokeria
4 dl kevytmaitoa
1 keltuainen
1 vaniljatanko tai ¼ tl vaniljajauhetta
200 g vaniljatuorejuustoa
1 kananmuna
6 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muutamassa erässä taikinaan. Levitä voidellun (mielellään korkeareunaisen) piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Sekoita kattilassa perunajauhot ja sokeri. Lisää joukkoon vähän kerrassaan maito. Lisää vispilällä sekoittaen keltuainen. Mikäli käytät vaniljatankoa, halkaise se pituussuunnassa ja laita puolikkaat kattilaan. Jos käytät vaniljajauhetta, lisää se kattilaan.

Kuumenna kiisseliä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa muutaman kerran. Nosta pois liedeltä. Poimi mahdolliset vaniljatangon puolikkaat kiisselistä. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto ja kananmuna. Levitä pohjan päälle.

Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokeri. Levitä mustikat vaniljatäytteen päälle.

Paista 200 asteessa 45 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, jos pohjan reunat tummuvat liikaa ennen ajan täyttymistä. Anna piirakan jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilemista.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
93 tassutusta

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentteja, jotka ilahduttivat, hyödyttivät tai herättivät keskustelua.
viikon-kommentoija-mervi

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Chocolate Chip Cookies
    Tuulikki Uusikartano-Keränen: Meillä pitäisi saada Hulk-keksejä ja näinkin jossain kuvan vihreistä suklaahippukekseistä. Onnistuiskohan nämä jos vain lisäisi vihreää elintarvikeväriä taikinaan?
  • Valkosuklaa-vaniljatäyte
    nalamuru: Pellavapaita: tässä kun tuo kerma on sekoitetaan rahkan joukkoon niin ei niin helposti juoksetu, mutta toki tähän yhtä lailla käy…
  • Hopeatoffeetäyte
    pellavapaita: Ihastukseni hopeatoffeetäytteeseen jatkui: tein taas kakun sillä ja vadelmatäytteellä. Päällä on myös hopeatoffeeta: Nalamurun ohjeella hopeatoffeekinuskin keitin. Koko pussi hopeatoffeeta…
  • Valkosuklaa-vaniljatäyte
    pellavapaita: Sekoilen nyt kermojen ja sulatettujen suklaiden käytössä. Tässäkin siis nimenomaan kuohukerma on käypänen, vaikka vaahtoon sekoitetaan sulaa suklaata, joka on…
  • Suklaakuorrutus
    pellavapaita: Laitoin kuvan kakusta, josta edellä kerroin.

Kumppanit

valio-tammikuu
SAMkevät
meira_leivontatuotteet_kevat
kinuskikissa-puoti2