02.08.2009   120 kommenttia Kategoria: Kesä,  Makeat piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Vanilja-mustikkapiirakka


Alun perin tämä ohje syntyi, kun lukija kertoi soveltaneensa vanilja-raparperipiirakan ohjetta mustikoiden kanssa. Idea vaniljatäytteen ja marjojen yhdistelmästä tuntui toimivalta. Tässä on vaniljakastike tehty itse, mutta miksei valmiita maitoon sekoitettavia kastikejauheitakin voi hyödyntää. Alkuperäisen julkaisuhetken jälkeen olen kehittänyt ja päivittänyt ohjetta. Nyt olen siihen täysin tyytyväinen.

Piirakan voi tehdä loistavasti mistä tahansa marjoista. Koska täyte on makea, puolukatkin kävisivät hyvin. Happamia marjoja kannattaa sokeroida hieman enemmän. Erilaisia marjojen yhdistelmiäkin kannattaa kokeilla!

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa

Täyte:
¾ dl perunajauhoja
½ dl sokeria
4 dl kevytmaitoa
1 keltuainen
1 vaniljatanko tai ¼ tl vaniljajauhetta
200 g vaniljatuorejuustoa
1 kananmuna
6 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muutamassa erässä taikinaan. Levitä voidellun (mielellään korkeareunaisen) piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Sekoita kattilassa perunajauhot ja sokeri. Lisää joukkoon vähän kerrassaan maito. Lisää vispilällä sekoittaen keltuainen. Mikäli käytät vaniljatankoa, halkaise se pituussuunnassa ja laita puolikkaat kattilaan. Jos käytät vaniljajauhetta, lisää se kattilaan.

Kuumenna kiisseliä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa muutaman kerran. Nosta pois liedeltä. Poimi mahdolliset vaniljatangon puolikkaat kiisselistä. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto ja kananmuna. Levitä pohjan päälle.

Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokeri. Levitä mustikat vaniljatäytteen päälle.

Paista 200 asteessa 45 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, jos pohjan reunat tummuvat liikaa ennen ajan täyttymistä. Anna piirakan jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilemista.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
97 tassutusta

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

punnitse-ja-saasta
meira_leivontatuotteet_kevat

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentteja, jotka ilahduttivat, hyödyttivät tai herättivät keskustelua.
viikon-kommentoija-saara

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Huurteinen syyskakku
    maijakat: Moi, muutama kysymys tuli mieleen - kestäisikö jokin muu massa suklaakuorrutuksen kuin mantelimassa, jos tarve on saada pähkinätön kakku…
  • Isänpäivän suklaamuffinssit
    Lotta Kumpula: Hei! Kiitos hyvältä kuulostavasta ohjeesta. Mietin että onnistuuko tässä korvata glut.jauhot perunajauholla? Jos onnistuu, onko määrä sama? :)
  • Käynnissä olevia ja tulevia Tempauksia
    mari-johanna: Tämä ehdotus ei toki ole kilpailu/tempaus mutta joulu ihmisenä sivuston joulukalenteri on jäänyt viime vuodelta mieleen.... se oli aamun ehdoton…
  • Gluteeniton kakkupohja
    Kinuskikissa: Tiinajainen: ehdottomasti riittää yksi kakku! :) Pääset itse helpommalla ja kakku menee ihan "täydestä" kaikille.
  • Kaulittavalla massalla kuorruttaminen
    Kinuskikissa: Tiinajainen: tällaista kombinaatiota en ole itse koskaan kokeillut, mutta ajatuksena hyvä! Onhan sokerimassasta helpompi saada tasainen pinta kuin kermasta ja…

Kumppanit