18.08.2008   149 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Vanilja-mansikkakakku


vaniljamansikka jkakku1vaniljamansikka jkakku2

Tämä pannacottamainen juustokakku on blogin ensimmäinen juustokakkuresepti. Sitä on muokattu 7.6.2016. Muutoksista löytyy tarkempaa tietoa samalla päiväyksellä jätetystä kommentista.

Kiilteestä löytyy pari vaihtoehtoa. Kuvassa näkyy tuoreet mansikat yhdistettynä mansikkamehu-kiilteeseen. Kokeilin "kiilteenä" myös mansikkasurvosta liivatteiden kera. Tämän version tein talvikautta ajatellen: pakastemansikat eivät oikein koristeluun sovellu, joten ne voi suosiolla soseuttaa.

Tällä kakulla avaan siis juustokakkujen osion. Useissa blogeissa muuten näkee käytettävän ehkä kuvaavampaakin hyydykekakut-nimeä. Minä olen aina tottunut kutsumaan näitä juustokakuiksi, eikä muu oikein istu suuhuni. Nimi lienee peräisin siitä, että kakut sisältävät yleensä tuorejuustoa.

Pohja:
keksipohja Digestive-kekseistä

Täyte:
5 liivatelehteä
1 ¼ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
4 dl kermaa
2 dl maitoa
2 keltuaista
1 vaniljatanko
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vettä
2 valkuaista

Kiille, vaihtoehto 1:
3 liivatelehteä
mansikoita
3 dl mehutiivisteestä sekoitettua mansikkamehua

Kiille, vaihtoehto 2:
3 liivatelehteä
3 dl mansikkasurvosta
¼ dl sokeria


Valmista keksipohja linkin takaa löytyvää ohjetta noudattaen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää kerma, maito ja keltuaiset. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet kattilaan. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Ota liedeltä ja sekoita vispilällä joukkoon tuorejuusto. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Lisää vaniljakiisselin joukkoon huolellisesti sekoittaen.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä valkuaisvaahto vaniljakiisselin kanssa.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Kiilteen tekemiseen on kaksi vaihtoehtoista tapaa.

Vaihtoehto 1:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Leikkaa mansikat siivuiksi ja asettele ne hyytyneen täytteen päälle.

Valmista mansikkamehu. Kiehauta puoli desilitraa mehusta kattilassa. Sulata siihen liivatelehdet. Yhdistä lopun mehun kanssa.

Jos haluat hyydyttää mansikat kiilteen sisään, toimi seuraavasti. Kaada liivatemehua vuokaan mansikoiden päälle sen verran, että mehua on joka puolella mansikoiden ympärillä, mutta mehu ei peitä mansikoita. Näin siivut eivät nouse kellumaan. Laita vuoka jääkaappiin, kunnes mehu on jähmettynyt (noin tunti). Säilytä loput liivatemehusta huoneenlämmössä. Jos se ehtii jähmettyä, voit lämmittää sitä uudelleen. Kaada sitten loput mehusta vuokaan. Anna hyytyä vielä pari tuntia.

Vaihtoehto 2:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sokeri. Kiehauta n. ½ dl soseesta kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen. Yhdistä lopun soseen kanssa. Kaada vuokaan täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.


Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
57 tassutusta

Kinuskikumppani

marenkikakku-iso

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 9

Kurkkaa aiemmat luukut »

Jouluinen cocktail-tarjotin

joulurullat-mini


Söpöt cocktailpalat syntyvät pakastimen kautta. Yhdistele erilaisista täytteistä ja pohjista näyttävä kokonaisuus.



Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos MARIS!
Nokkela keinot keksii! Kovettumaan
päässyt suklaamassa sai uuden
elämän, kun pehmitit sitä mikrossa.
Kiitos Kinuskit, että jaatte
tietoa havainnoistanne
ja autatte samalla
muita!

Osallistu ja voita Moccamaster!

vaniljamassakilpailu275

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
punnitse-ja-saasta

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Suklaaputouskakku
    Helmeri: Minun pitäisi tehdä tämä kakku gluteenittomana, voikohan tuon vehnäjauhon korvata ihan vaan perunajauholla vai pitäisikö käyttää jotain gluteenitonta jauhoseosta?…
  • Minttusuklaakakku (liivatteeton)
    Johannapauliina: Herkullinen kakku, kiitos ohjeesta! Minulla on vain tuo pohja meni niin kovaksi, että sitä ei oikein saa lautaselle…
  • Suklaaputouskakku
    Johannapauliina: Jos tuon pohjan pakastaisi, niin kannattaako se pakastaa kokonaisena vai leikata valmiiksi jo osiin?
  • Suklaaputouskakku
    Koppis: Hmm..nyt näyttää hyvältä ja varmasti maistuukin..:) Täytynee tehdä pohja valmiiksi pakkaseen niin joulupäivänä ei tarvitse älyttömästi rehkiä tapaninpäivänkakun eteen..
  • Kreemit
    Anna Poikolainen: Missä suhteessa laittaisin ainesosia kun käytettävissä olisi margariini, maustamaton tuorejuusto ja mansikkatomusokeri?

Kumppanit