18.08.2008   149 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Vanilja-mansikkakakku


vaniljamansikka jkakku1vaniljamansikka jkakku2

Tämä pannacottamainen juustokakku on blogin ensimmäinen juustokakkuresepti. Sitä on muokattu 7.6.2016. Muutoksista löytyy tarkempaa tietoa samalla päiväyksellä jätetystä kommentista.

Kiilteestä löytyy pari vaihtoehtoa. Kuvassa näkyy tuoreet mansikat yhdistettynä mansikkamehu-kiilteeseen. Kokeilin "kiilteenä" myös mansikkasurvosta liivatteiden kera. Tämän version tein talvikautta ajatellen: pakastemansikat eivät oikein koristeluun sovellu, joten ne voi suosiolla soseuttaa.

Tällä kakulla avaan siis juustokakkujen osion. Useissa blogeissa muuten näkee käytettävän ehkä kuvaavampaakin hyydykekakut-nimeä. Minä olen aina tottunut kutsumaan näitä juustokakuiksi, eikä muu oikein istu suuhuni. Nimi lienee peräisin siitä, että kakut sisältävät yleensä tuorejuustoa.

Pohja:
keksipohja Digestive-kekseistä

Täyte:
5 liivatelehteä
1 ¼ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
4 dl kermaa
2 dl maitoa
2 keltuaista
1 vaniljatanko
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vettä
2 valkuaista

Kiille, vaihtoehto 1:
3 liivatelehteä
mansikoita
3 dl mehutiivisteestä sekoitettua mansikkamehua

Kiille, vaihtoehto 2:
3 liivatelehteä
3 dl mansikkasurvosta
¼ dl sokeria


Valmista keksipohja linkin takaa löytyvää ohjetta noudattaen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää kerma, maito ja keltuaiset. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet kattilaan. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Ota liedeltä ja sekoita vispilällä joukkoon tuorejuusto. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Lisää vaniljakiisselin joukkoon huolellisesti sekoittaen.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä valkuaisvaahto vaniljakiisselin kanssa.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Kiilteen tekemiseen on kaksi vaihtoehtoista tapaa.

Vaihtoehto 1:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Leikkaa mansikat siivuiksi ja asettele ne hyytyneen täytteen päälle.

Valmista mansikkamehu. Kiehauta puoli desilitraa mehusta kattilassa. Sulata siihen liivatelehdet. Yhdistä lopun mehun kanssa.

Jos haluat hyydyttää mansikat kiilteen sisään, toimi seuraavasti. Kaada liivatemehua vuokaan mansikoiden päälle sen verran, että mehua on joka puolella mansikoiden ympärillä, mutta mehu ei peitä mansikoita. Näin siivut eivät nouse kellumaan. Laita vuoka jääkaappiin, kunnes mehu on jähmettynyt (noin tunti). Säilytä loput liivatemehusta huoneenlämmössä. Jos se ehtii jähmettyä, voit lämmittää sitä uudelleen. Kaada sitten loput mehusta vuokaan. Anna hyytyä vielä pari tuntia.

Vaihtoehto 2:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sokeri. Kiehauta n. ½ dl soseesta kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen. Yhdistä lopun soseen kanssa. Kaada vuokaan täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.


Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
59 tassutusta

Kinuskikumppani

11376_SS_Kinuskik_Fariinimarengit_iso

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
MARI N.

"En ollu ikinä tehny ennen
tuulihattuja ja seurasin ihan
prikulleen tätä ohjetta.
Niistä tuli ihan
täydellisiä."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100
meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Hiihtäjän marenkirulla
    Kissa-muori: Tämä oli todella hyvää! Ihanan raikkaan marjainen. Laitoin mustaherukoita,mustikoita ja vadelmia. Kiitos ihanasta reseptistä!
  • Kinuskikissan helpot suosikit
    mari-johanna: Nyt pisti pahan... Vai pistikö? mieheni selaili Kinuskikissan kirjoja tässä päivänä muutamana ja esitti toiveen, että tämän kirjan kissanminttukakun hän…
  • Vaahtokakku
    Niina Karppinen: Kotileipuri, minulla oli umpivuoka ja tuli hyytelökerros. Mutta voisin uskoa että valkuaisvaahto ehkä jäi liian löysäksi. Hyytelö maistui aavistuksen kananmunalle.…
  • Vaahtokakku
    kotileipuri: Tulenpa itsekin kommentoimaan oman kokemukseni kakusta. Eli minulla tuli myös kakun pohjalle sellainen hyytelömäinen kerrostuma, muuten kakku aivan ihana! :)…
  • Chocolate Chip Cookies
    Katjuska31: Todella hyviä keksejä jotka saivat paljon kehuja.Näitä teen toistekin😊.

Kumppanit

kinuskikissa-tammi-helmi-2017
punnitse-ja-saasta