18.08.2008   149 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Vanilja-mansikkakakku


vaniljamansikka jkakku1vaniljamansikka jkakku2

Tämä pannacottamainen juustokakku on blogin ensimmäinen juustokakkuresepti. Sitä on muokattu 7.6.2016. Muutoksista löytyy tarkempaa tietoa samalla päiväyksellä jätetystä kommentista.

Kiilteestä löytyy pari vaihtoehtoa. Kuvassa näkyy tuoreet mansikat yhdistettynä mansikkamehu-kiilteeseen. Kokeilin "kiilteenä" myös mansikkasurvosta liivatteiden kera. Tämän version tein talvikautta ajatellen: pakastemansikat eivät oikein koristeluun sovellu, joten ne voi suosiolla soseuttaa.

Tällä kakulla avaan siis juustokakkujen osion. Useissa blogeissa muuten näkee käytettävän ehkä kuvaavampaakin hyydykekakut-nimeä. Minä olen aina tottunut kutsumaan näitä juustokakuiksi, eikä muu oikein istu suuhuni. Nimi lienee peräisin siitä, että kakut sisältävät yleensä tuorejuustoa.

Pohja:
keksipohja Digestive-kekseistä

Täyte:
5 liivatelehteä
1 ¼ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
4 dl kermaa
2 dl maitoa
2 keltuaista
1 vaniljatanko
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vettä
2 valkuaista

Kiille, vaihtoehto 1:
3 liivatelehteä
mansikoita
3 dl mehutiivisteestä sekoitettua mansikkamehua

Kiille, vaihtoehto 2:
3 liivatelehteä
3 dl mansikkasurvosta
¼ dl sokeria


Valmista keksipohja linkin takaa löytyvää ohjetta noudattaen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää kerma, maito ja keltuaiset. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet kattilaan. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Ota liedeltä ja sekoita vispilällä joukkoon tuorejuusto. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Lisää vaniljakiisselin joukkoon huolellisesti sekoittaen.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä valkuaisvaahto vaniljakiisselin kanssa.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Kiilteen tekemiseen on kaksi vaihtoehtoista tapaa.

Vaihtoehto 1:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Leikkaa mansikat siivuiksi ja asettele ne hyytyneen täytteen päälle.

Valmista mansikkamehu. Kiehauta puoli desilitraa mehusta kattilassa. Sulata siihen liivatelehdet. Yhdistä lopun mehun kanssa.

Jos haluat hyydyttää mansikat kiilteen sisään, toimi seuraavasti. Kaada liivatemehua vuokaan mansikoiden päälle sen verran, että mehua on joka puolella mansikoiden ympärillä, mutta mehu ei peitä mansikoita. Näin siivut eivät nouse kellumaan. Laita vuoka jääkaappiin, kunnes mehu on jähmettynyt (noin tunti). Säilytä loput liivatemehusta huoneenlämmössä. Jos se ehtii jähmettyä, voit lämmittää sitä uudelleen. Kaada sitten loput mehusta vuokaan. Anna hyytyä vielä pari tuntia.

Vaihtoehto 2:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sokeri. Kiehauta n. ½ dl soseesta kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen. Yhdistä lopun soseen kanssa. Kaada vuokaan täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.


Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
57 tassutusta

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

SAMkevät
punnitse-ja-saasta

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentteja, jotka ilahduttivat, hyödyttivät tai herättivät keskustelua.
viikon-kommentoija-mervi

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Omena-ansa
    sokeriruusu: Makoisan näköinen 😊 minkälaista tuo on leikata kun on kaiketi aika korkea, hajoaako kun ottaa reunat pois?
  • Punaherukka-ansa
    Kinuskikissa: maris: kuulostaa tosi hyvältä tuo sinun muunnelmasi mustaherukoineen, täysjyvällä ja ruokosokerilla. Oi oi, näitä teidän versioita lukiessa tekee mieli itsekin…
  • Sienikakkupohja
    Kinuskikissa: hanskis: ainakin sokerikakkupohjan värjäys pastaväreillä onnistuu, joten varmasti tämänkin, kun on "sukulaisresepti". Täällä esimerkki värjätyistä sokerikakkupohjista: http://www.kinuskikissa.fi/sateenkaarikakku/.
  • Lakkapiirakka
    Kinuskikissa: Kiitos Kinuskiemo! Tämä on tosiaan ollut yksi lapsuuteni mieleenpainuvimmista jälkiruoista. Meillä oli mukava tapa, että viikonloppuisin oli aina jälkiruokaa tarjolla.…
  • Nopea sitruunatorttu
    Kinuskikissa: sininen: tosi kiva kuulla! Kiitos kommentista! :)

Kumppanit