29.01.2017   6 kommenttia Kategoria: Konvehdit ja makeiset
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön

Vaahtokarkit (ilman kananmunaa)


munattomat-vaahtokarkit

Vaahtokarkkeja voi valmistaa monella tavalla. Näiden vaahtisten erikoisuus on munattomuus. Maku tulee esanssien sijaan aidosta marjasta ja hedelmästä. Itse tehdyllä värisokerilla saa mieleisensä sävyn.

Vaahtokarkkilevystä voi mielikuvitusta käyttämällä muotoilla melkein mitä vain! Itse väänsin solmuja, mutta näyttäviä makeisia tulee myös muoteilla. Esimerkiksi ystävänpäiväksi voisi ottaa sydänmuotilla kuvioita ja kieritellä pinkissä värisokerissa. Jos haluat säilyttää vaahtokarkkimassan alkuperäisen, hennon pastellisen sävyn, kierittele karkit kuitenkin tomusokerissa, jotta niiden pinta ei jää tahmaiseksi.

Muista myös nämä:

Vaahtokarkkisolmut

Vinkki: Yleiskone helpottaa valmistamista, jotta voit vapauttaa kätesi sokeriseoksen seuraamiseen hedelmä-liivateseoksen vatkautuessa. Voit kuitenkin valmistaa vaahtokarkit myös sähkövatkaimen avulla.

Ainekset:
200 g hedelmä- tai marjasosetta (esimerkiksi mansikka, aprikoosi, mango tai mustikka)
2 ¾ rkl liivatejauhetta
1 ½ dl vettä
2 ½ dl sokeria
2 ½ dl glukoosisiirappia

Värisokeri:
erikoishienoa sokeria (Siro)
pastavärejä


Mittaa hedelmäsose ja liivatejauhe mikronkestävään kulhoon. Sekoita ja jätä turpoamaan. Peitä pelti leivinpaperilla ja sivele sille ruokaöljyä.

Mittaa kattilaan vesi ja glukoosisiirappi. Lisää sokeri kattilan keskelle, jotta se ei tartu ja kiteydy reunoihin. Sekoita rauhallisesti puulastalla, kunnes seos kiehahtaa. Jatka keittämistä – nyt sekoittelematta – ja seuraa lämpötilan nousua digitaalisen paistomittarin avulla.

Kun lämpötila on 110 astetta, voit aloittaa seuraavan vaiheen valmistelun (anna seoksen jatkaa samalla kiehumistaan). Kuumenna hedelmäsose-liivateseosta mikrossa täydellä teholla noin 30 sekuntia, jotta se lämpenee. Kaada yleiskoneen kulhoon ja laita vatkautumaan rauhallisesti.

Kun sokeriseos on saavuttanut 130 asteen lämpötilan, ota se liedeltä ja lisää ohuena nauhana vatkautuvaan hedelmäsose-liivateseokseen. Jatka vatkaamista vatkaustehoa vähitellen kasvattaen noin 10 minuuttia, kunnes seos on vaahtomaista.

Kaada pellille ja levitä nopeasti tasaiseksi. Peitä tuorekelmulla estääksesi pinnan kuivuminen (älä kuitenkaan anna kelmun koskettaa vaahtokarkkilevyn pintaa). Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Laita sokeria pakastuspussin sisään ja lisää nokare pastaväriä. Hiero pastaväri pussin sisällä sekaisin sokerin kanssa. Leikkaa vaahtokarkkilevystä öljytyllä veitsellä tai saksilla suikaleita. Kierittele suikaleet värisokerissa ja taivuta solmuiksi.

munattomat-vaahtokarkit-vaihe munattomat-vaahtokarkit-vaihe-2
munattomat-vaahtokarkit-vaihe-3 munattomat-vaahtokarkit-vaihe-4

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
47 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Lakritsaiset keksileivokset
    Sannikas: Korvasin rahkan sitruunatuorejuustolla kun en itse välitä rahkasta. Kuorutteeseen lisäsin reilusti lakritsikastiketta. Jätin myös kookoshiutaleet pois. Hyviä tuli, tosin olivat…
  • Vappumunkit ja -rinkilät
    mari-johanna: Nam ja Maiskis! :) Pakko oli tulla lisäämään, että illalla sitten paistoimme munkit maidottomina kauramaitoon ja sunnuntai maidotonta…
  • Vappumunkit ja -rinkilät
    mari-johanna: Liiana: Hyvä huomio! :) Meillä on itselläkin tarkoitus tänään vielä paistaa munkkeja juuri tällä ohjeella ja maidottomana. Eli maidottomaan versioon…
  • Valkosuklaaputouskakku
    puuris: Voi harmi! Miten on hoksannut tuota selvittää? Hmm... Pitää pohtia miten tässä menettelisi. Kiitos avusta! :)
  • Tippaleivät
    Suolahuisku: Hyvin tuntuu onnistuvan. Heitin jauhoseoksen sekaan psylliumia, joten nestettä meni taikinaan sitten tuplaten tai enemmänkin. Mutta hyviä tulee! Iloista vappua!

Kumppanit

valio-tammikuu
meira_leivontatuotteet_kevat