29.01.2017   6 kommenttia Kategoria: Konvehdit ja makeiset
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön

Vaahtokarkit (ilman kananmunaa)


munattomat-vaahtokarkit

Vaahtokarkkeja voi valmistaa monella tavalla. Näiden vaahtisten erikoisuus on munattomuus. Maku tulee esanssien sijaan aidosta marjasta ja hedelmästä. Itse tehdyllä värisokerilla saa mieleisensä sävyn.

Vaahtokarkkilevystä voi mielikuvitusta käyttämällä muotoilla melkein mitä vain! Itse väänsin solmuja, mutta näyttäviä makeisia tulee myös muoteilla. Esimerkiksi ystävänpäiväksi voisi ottaa sydänmuotilla kuvioita ja kieritellä pinkissä värisokerissa. Jos haluat säilyttää vaahtokarkkimassan alkuperäisen, hennon pastellisen sävyn, kierittele karkit kuitenkin tomusokerissa, jotta niiden pinta ei jää tahmaiseksi.

Muista myös nämä:

Vaahtokarkkisolmut

Vinkki: Yleiskone helpottaa valmistamista, jotta voit vapauttaa kätesi sokeriseoksen seuraamiseen hedelmä-liivateseoksen vatkautuessa. Voit kuitenkin valmistaa vaahtokarkit myös sähkövatkaimen avulla.

Ainekset:
200 g hedelmä- tai marjasosetta (esimerkiksi mansikka, aprikoosi, mango tai mustikka)
2 ¾ rkl liivatejauhetta
1 ½ dl vettä
2 ½ dl sokeria
2 ½ dl glukoosisiirappia

Värisokeri:
erikoishienoa sokeria (Siro)
pastavärejä


Mittaa hedelmäsose ja liivatejauhe mikronkestävään kulhoon. Sekoita ja jätä turpoamaan. Peitä pelti leivinpaperilla ja sivele sille ruokaöljyä.

Mittaa kattilaan vesi ja glukoosisiirappi. Lisää sokeri kattilan keskelle, jotta se ei tartu ja kiteydy reunoihin. Sekoita rauhallisesti puulastalla, kunnes seos kiehahtaa. Jatka keittämistä – nyt sekoittelematta – ja seuraa lämpötilan nousua digitaalisen paistomittarin avulla.

Kun lämpötila on 110 astetta, voit aloittaa seuraavan vaiheen valmistelun (anna seoksen jatkaa samalla kiehumistaan). Kuumenna hedelmäsose-liivateseosta mikrossa täydellä teholla noin 30 sekuntia, jotta se lämpenee. Kaada yleiskoneen kulhoon ja laita vatkautumaan rauhallisesti.

Kun sokeriseos on saavuttanut 130 asteen lämpötilan, ota se liedeltä ja lisää ohuena nauhana vatkautuvaan hedelmäsose-liivateseokseen. Jatka vatkaamista vatkaustehoa vähitellen kasvattaen noin 10 minuuttia, kunnes seos on vaahtomaista.

Kaada pellille ja levitä nopeasti tasaiseksi. Peitä tuorekelmulla estääksesi pinnan kuivuminen (älä kuitenkaan anna kelmun koskettaa vaahtokarkkilevyn pintaa). Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Laita sokeria pakastuspussin sisään ja lisää nokare pastaväriä. Hiero pastaväri pussin sisällä sekaisin sokerin kanssa. Leikkaa vaahtokarkkilevystä öljytyllä veitsellä tai saksilla suikaleita. Kierittele suikaleet värisokerissa ja taivuta solmuiksi.

munattomat-vaahtokarkit-vaihe munattomat-vaahtokarkit-vaihe-2
munattomat-vaahtokarkit-vaihe-3 munattomat-vaahtokarkit-vaihe-4

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
51 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 11

Kurkkaa aiemmat luukut »

Toivepuodin joulukuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin joulukuun arvonnassa palkintona inspiroiva seinäkalenteri resepteineen.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit