26.08.2016   32 kommenttia Kategoria: Konvehdit ja makeiset,  Leivokset,  Makeat piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Twix-piirakka


twix-piirakka

No nyt ollaan herkun äärellä! Yksi makeishyllyn suklaasuosikkini on Twix-patukka, aiemmalta (”oikealta”) nimeltään Raider. Rapeaa keksimäistä pohjaa, pehmeää toffeeta ja päällä maitosuklaata. Tämän mielettömän makuelämyksen äärelle pääsee myös kotikeittiössä ihan itse leipoen.

Toffeetäytteen rakenteeseen vaikuttaa keittämisen kesto. Toffee on täydellistä juuri tällaisena kuin kuvassa – hyvin leikkautuvaa ja pehmeää, mutta napakasti muodossaan pysyvää. Siksi otin tarkan lämpötilan ylös, jotta sinäkin pääset varmasti samaan. Jos et omista digitaalista lämpömittaria, niin ohjeessa on annettu suunnilleen-keittoaika ja neuvottu, miten toffeen ”valmiutta” voi testata. Mittari on kuitenkin kätevä kapistus ja suosittelen sen hankintaa. Hyviä ja edullisia mittareita saa isoista ruokakaupoista ja kodintarvikeliikkeistä. Kannattaa valita malli, jossa anturi on johdon päässä.

n. 20 kapeaa palaa

Pohja:
100 g voita
¾ dl sokeria
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja

Toffeetäyte:

100 g voita
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia
hyppysellinen suolaa

Kuorrute:
120 g maitosuklaata


Vuoraa irtopohjaisen piirakkavuoan (pohjaosa 9,5 x 33 cm) pohja leivinpaperilla. Käytä apuna vuoan pohjalevyä. Leivinpaperi suojaa vuoan pohjaa piirakkaa leikattaessa ja helpottaa piirakan irrottamista vuoasta. Voitele vuoan reunat. Huom: varsinkin paljon käytettyä vuokaa kannattaa voidella reilusti etenkin kulmista.

tosi-muruinen-raparperipiirakka-vaihe

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuainen. Lisää jauhot muutamassa erässä. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja 1,5 cm:n verran reunoille. Leikkaa alumiinifoliosta suikaleita ja paina ne kiinni taikinareunoihin. Näin reunat eivät valahda paiston aikana.

twix-piirakka-vaihe twix-piirakka-vaihe-2

Laita paiston ajaksi vuoan alle alumiinifolio tai leivinpaperi, jotta vuoasta mahdollisesti tihkuva rasva ei sotke uunia. Kypsennä pohjaa 200 asteessa noin 12 minuuttia. Pohjan ei tarvitse saada juurikaan väriä. Poista foliotuet. Anna jäähtyä hetki ja irrota vuoasta.

Mittaa kaikki toffeetäytteen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Jatka keittämistä lieden keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee ja lämpötila on 116 astetta. (Jos sinulla ei ole käytettävissäsi digitaalista lämpömittaria, tee vesilasitestejä keittämisen aikana. Tiputa nokare jääkylmään veteen. Kaada vesi lasista. Jos saat muotoiltua toffeesta ehjän, pehmeän palluran, seos on valmista. Varo keittämästä liian kauan, jotta toffeesta ei tule kovaa ja sitkeää!)

Kaada toffee pohjan päälle.

twix-piirakka-vaihe-3 twix-piirakka-vaihe-4

Nosta jääkaappiin noin tunniksi, minkä jälkeen voit aloittaa kuorrutteen valmistamisen.

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (250 W), kunnes suklaa on sulanut. Levitä suklaasula toffeetäytteen päälle. Kuvioi pinta lusikan kuperalla puolella.

twix-piirakka-vaihe-5 twix-piirakka-vaihe-6

Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa valmiiksi annospaloiksi tai nosta tarjolle sellaisenaan. Toffeetäyte pehmenee huoneenlämmössä, joten tarjoile piirakka kylmänä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
151 tassutusta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    Katerina: Haluaisin kovasti kokeilla tämän kaltaista kakkua, mutta ongelmana on se, että kakun pitäisi olla laktoositon. Olisi silti mukava saada kakkuun…
  • Nopea ja helppo minttusuklaakakku
    Mato: Onko suklaataikinan tilalle jotakin korvaavaa pohjaa? Ko. tuotetta ei valmisteta enää. Muut ainekset ostettu ja tarve parin päivän päästä! Eihän…
  • Mehevä suklaakakkupohja
    harmi93: Pitäisikö pohjan kohota uunissa kuinka paljon? Itse kun olen tehnyt niin ei ole kohonnut juuri lainkaan ja siksipä…
  • Baileys-täyte
    Kiiva: Kiitos vinkeistä! :)
  • Baileys-täyte
    maris: Kiiva: hyvältä suunnitelmalta kuulostaa minustakin. :) Haluaisin vielä oman kokemukseni pohjalta antaa vinkin, että pohja kannattaa laittaa…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat