13.11.2013   41 kommenttia Kategoria: Joulu,  Juusto- ja hyydykekakut
Erityisruokavaliot: -

Tonttujen suklaajuustokakku


tonttujen suklaakakkutonttujen suklaakakku 2

Tämän kakun päällisen ovat vallanneet tontut hiippalakkeineen, asuvalintanaan makean mansikkaiset vetimet. Näin vuoden pimeimpänä aikana, kaukana kesästä, mansikka maistuu luksukselta ulkomaisenakin versiona. Onneksi mansikoita saa nykyään tuoreina ympäri vuoden ainakin isommista ruokakaupoista. Tämän tonttuidean lähetti siskoni minulle sähköpostitse, oli facebookista bongattu kuva, eikä tarkempaa lähdettä ole tiedossani. Hauska oivallus, ken sen keksinytkin!

Täytteessä on tuplasti suklaata, joten todellisesta suklaanystävän toivekakusta on kyse. Joulukin maistuu mukana. Päällimmäisen kerroksen pintaan jätin tarkoituksella reilusti levitysjälkiä. Kokeilepa - on paljon mielenkiintoisempi kuin kieli poskella tasaiseksi sivelty pinta. Jos kakulle ei tee muuta koristelua, tuota ronskia levitystapaa voisi vielä liioitella ja huippuja korostaa ripottelemalla pinnalle kaakaojauhetta.

Kuvan kakku on tehty kaksinkertaisena annoksena neliönmuotoiseen reunavuokaan.

Pohja:

200 g dominokeksejä (vanilja & toffee)
50 g voita tai margariinia

Täytevaahto:
5 dl vispikermaa
2 valkuaista

Valkosuklaakerros:

2 liivatelehteä
150 g valkosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
¼ dl vettä
½ täytevaahdosta

Kirsikkakerros:
340 g kirsikkahilloa

Tumma suklaakerros:
2 liivatelehteä
130 g tummaa suklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl piparkakkumaustetta
¼ dl vettä
½ täytevaahdosta

Päälle:
2 ½ dl Flora Vispiä
2 tl sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
500 g mansikoita
suklaaströsseliä
ruskeita Candy melts -nappeja


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Murskaa dominot tehosekoittimella. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Paine seos vuoan pohjalle.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset ja yhdistä vaahdot. Jaa kahteen kulhoon yhtä suuriin osiin.

Laita suklaatäytteiden liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Tee ensin valkosuklaatäyte. Paloittele valkosuklaa ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasula vatkaimella tuorejuuston joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Lisää suklaa-tuorejuustoseokseen. Sekoita toisen täytevaahdon joukkoon. Levitä täyte vuokaan. Jos täyte vaikuttaa löysältä, anna hyytyä hetken aikaa (15-30 minuuttia) jääkaapissa, muussa tapauksessa jatka täyttämistä.

Levitä valkosuklaatäytteen päälle kirsikkahillo.

Tee sitten täyte tummasta suklaasta. Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasula vatkaimella tuorejuuston joukkoon. Lisää piparkakkumauste. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Lisää suklaa-tuorejuustoseokseen. Sekoita jäljellä olevaan täytevaahtoon. Levitä täyte vuokaan.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Mittaa Flora Vispi ja sokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen aikana vaniljakreemijauhe. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla. Voit käyttää myös isoa pakastuspussia, jonka kulman leikkaat auki. Pursota kermavaahdosta kakun päälle lumipalloja ja isompia lumikasoja. Voit pursottaa lumipalloja myös lyhdyn muotoon.

Leikkaa mansikat kärjestä kahtia. Pursota kantaosaan kermavaahtopallo ja laita pienempi osa päälle hatuksi. Viimeistele tonttujen kasvot suklaaströsselillä.

Kakun koristelussa on käytetty myös suklaakoristeita, kts. erillinen ohje.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
34 tassutusta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Lasten välipalakakku
    Karoliina Piironen: Jätti Dr.Oetkerin liivatetelehtiä. Tuo chia kaiketi myös hyydyttää ja puoli desiäkin on verrattain paljon, että puuttuminen voi olla ongelma. Muutoin…
  • Liinukka
    Kinuskikissa: Tervehdys liinukka ja kiitos osallistumisesta esittelyyn! Sinä valmistutkin pian unelma-ammattiin! Varmasti hienoa päästä tekemään työkseen jotain, johon suhtautuu niin intohimoisesti.…
  • Kinuskikissa suosittelee: siemennäkkäri
    Kinuskikissa: Kivoja vinkkejä tuli marikselta! :)
  • Sitruuna-marenkitorttu
    Kinuskikissa: Elina: valmis lemon curd on aika makeaa, joten kannattaa melko varovainen olla sen määrän kanssa. Mutta toisaalta sitruunaa pitää kyllä…
  • Puffet-jäätelökakku
    Kinuskikissa: Johanna: kiitos hyvistä vinkeistä ja mukavasta palautteesta! :)

Kumppanit

suomi100
meira_leivontatuotteet_kevat