21.01.2012   31 kommenttia Kategoria: Makuja maailmalta,  Suolaiset piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Tonnikalaquiche


Syksyisellä ulkomaanreissulla ihastuin quicheen – piirakkaan ranskalaisesta keittiöstä. Tunnetuin näistä ranskalaisista piirakoista on quiche lorraine, jonka täytteen kulmakivet ovat sianliha (tyypillisesti pekoni), munat ja kerma. Nykyään monissa versioissa on mukana myös juustoa ja sipulia.

Quiche, joka vei minulta kielen mennessään, sisälsi tonnikalaa, oliiveja ja sipulia. Näitä halusin testata myös kotioloissa. Quichen voi valmistaa tavalliseen piirasvuokaan, mutta monesti näkee käytettävän korkeareunaista vuokaa. Täyte on tällöin paksu ja piirakka saa juhlavuutta ja kakkumaisuutta, kun sen voi tarjoilla kakkuvadilta ilman vuokaa.

Kokeilin piirakkaa muutamista eri oliiveista ja ihastuin eniten valkosipulioliiveihin, joita löysin ruokamarketin tapas-tiskiltä. Muutkin oliivit (esimerkiksi sitruunatäytteiset) käyvät, mutta silloin täytteeseen voi lisätä yhden ison, murskatun valkosipulinkynnen.

Ranskalainen tonnikalapiirakka


Pohja:

4 ½ dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
2 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 ½ isoa sipulia
1 ½ ruukkua tilliä
2 dl viipaloituja valkosipulioliiveja
2 dl kuohukermaa
2 dl kevytkermaa
4 munaa
2 dl emmentaljuustoraastetta
1 tl suolaa
¾ tl mustapippuria


Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla.

Mittaa vehnäjauhot kulhoon ja paloittele joukkoon voi. Nypi sekaisin. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina vuoan pohjalle ja noin 4,5 cm verran reunoille.

Leikkaa alumiinifoliosta suikaleita ja painele ne kiinni taikinareunoihin. Näin reunat eivät valahda esipaiston aikana. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Poista foliosuikaleet.

Valuta tonnikalasta öljy. Hienonna sipuli ja tilli. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan.

Jatka paistamista 200 asteessa noin 50 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä vuoassa. Irrota sitten vuoan reunus. Siirrä piirakka kahden leveän lastan avulla tarjoilulautaselle.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
21 tassutusta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Lasten välipalakakku
    Karoliina Piironen: Jätti Dr.Oetkerin liivatetelehtiä. Tuo chia kaiketi myös hyydyttää ja puoli desiäkin on verrattain paljon, että puuttuminen voi olla ongelma. Muutoin…
  • Liinukka
    Kinuskikissa: Tervehdys liinukka ja kiitos osallistumisesta esittelyyn! Sinä valmistutkin pian unelma-ammattiin! Varmasti hienoa päästä tekemään työkseen jotain, johon suhtautuu niin intohimoisesti.…
  • Kinuskikissa suosittelee: siemennäkkäri
    Kinuskikissa: Kivoja vinkkejä tuli marikselta! :)
  • Sitruuna-marenkitorttu
    Kinuskikissa: Elina: valmis lemon curd on aika makeaa, joten kannattaa melko varovainen olla sen määrän kanssa. Mutta toisaalta sitruunaa pitää kyllä…
  • Puffet-jäätelökakku
    Kinuskikissa: Johanna: kiitos hyvistä vinkeistä ja mukavasta palautteesta! :)

Kumppanit

suomi100
meira_leivontatuotteet_kevat