01.02.2017   5 kommenttia Kategoria: Voileipäkakut
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Texmex-härkisvoileipäkakku


texmex-harkisvoileipakakku

Valmistin tämän voileipäkakun kahdelle hyvälle ystävälleni, jotka molemmat ovat kasvissyöjiä. Koska syöjiä oli vain kolme, tein kakun hieman pienempänä annoksena kuin alla olevassa reseptissä (kuvan kakkukin on siis hieman pienempi versio). Blogin voileipäkakuista broileria sisältävä texmex-voileipäkakku on ollut kestosuosikki ja oikeastaan ideani tähän Härkis-kakkuun lähti sattumalta Päpän jättämästä kommentista, kun hän tiedusteli kanan vaihtamisesta jauhelihaan. Olin juuri miettimässä, mitä tarjoaisin leffaillan suolapalaksi ja siitä tuli ajatus, että Härkis voisi toimia tuossa varsin hyvin. Niinpä hieman soveltaen syntyi kakku, josta me kaikki tykkäsimme tosi paljon. Suosittelen kokeilemaan!

10 annosta

Texmex-kasvisvoileipäkakku

Leipäkerrokset:
12 palaa täysjyväpaahtoleipää

Salsatäyte:
1 rs (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
½ prk (à 312 g) salsadippiä
½ prk (à 250 g) texmex-juustodippiä

Guacamoletäyte:
1 punainen suippopaprika
¼ punasipulia
½ tlk (à 320 g) guacamolea

Kostutus:

1 dl vettä
½ dl sitruunamehua

Kuorrutus:
½ tlk (à 250 g) texmex-juustodippiä
150 g ranskankermaa

Koristelu:
1 ps (200 g) maissilastuja
kurkkua
kirsikkatomaatteja
punasipulia


Yhdistä salsatäytteen ainekset keskenään. Jos Härkiksessä on isompia paloja, riko ne pienemmiksi. Kuutioi suippopaprika ja hienonna sipuli. Sekoita guacamolen joukkoon.

Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Laita tarjoilulautaselle kolme leipäviipaletta peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet salsatäytteestä. Lisää toinen leipäkerros, kostuta ja levitä guacamoletäyte. Laita tämän päälle kolmas leipäkerros, kostutus ja loput salsatäytteestä. Peitä leipäkerroksella ja kostuta pinta.

Suojaa kakku tuorekelmulla. Nosta jääkaappiin seuraavaan päivään.

Yhdistä juustodippi ja ranskankerma. Levitä kakun reunoille ja päälle. Liimaa reunoihin maissilastuja. Koristele päällinen kurkkuviipaleilla, kirsikkatomaateilla, maissilastuilla ja sipulirenkailla.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
44 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit