07.11.2016   17 kommenttia Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Joulu,  Syntymäpäivät,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Super-suklaakakku


supersuklaakakku

Tästä kakusta ei suklaata jää puuttumaan, sillä sitä on niin pohjassa, täytteessä, kuorrutteessa kuin koristeissa. Mutta joka suklaata rakastaa, tuskin tulee pettymään. 🙂 Suklaan maun rinnalla maistuu kahvi, jotta makumaailma ei olisi liian yksitoikkoinen. Voit kuitenkin halutessasi jättää kahvin pois ja maustaa täytteen vaikka piparminttuaromilla. Koristelun puolesta kakku soveltuu monenlaiseen juhlaan: esimerkiksi isänpäivään, jouluun tai syntymäpäiville. Kurkkaa reseptin lopusta video suklaaruusujen valmistuksesta!

Chocolate Drip Cake

Helppo suklaakakkupohja:
60 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 ½ dl sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
90 g voita
1 dl kevytmaitoa
3 munaa

Kostutus:
1 ½ dl vahvaa kahvia
¾ tl sokeria
½ dl maitoa

Täyte:
5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
(1 dl vahvaa kahvia ja 1 rkl sokeria)
300 g tummaa suklaata

Valuva suklaakuorrute:
1 dl kuohukermaa
130 g tummaa suklaata

Koristelu:
suklaamassaa ruusuihin (kts. suklaaruusujen video reseptin lopusta)
50 g tummaa suklaata suklaalehtiin


Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).

Leikkaa suklaa rouheeksi. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon suklaarouhe.

Sulata voi. Lisää joukkoon maito ja sitten munat vispilällä sekoittaen. Yhdistä voi- ja jauhoseos keskenään. Kaada taikina vuokaan. Huomaa, että tämän tapaiset kakkupohjat kohoavat herkästi keskeltä reunoja korkeammiksi. Pyyhevinkin avulla saat tasaisemman lopputuloksen.

supersuklaakakku-vaihe supersuklaakakku-vaihe-2

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Huomaa, että puutikulla tehty ”kypsyystesti” ei ole täysin luotettava, sillä pohjataikinan sisältämä suklaa tarttuu tikkuun, vaikka pohja olisikin jo kypsä. Ota kakku uunista, kun paistoaika on täynnä ja kakku on paistunut muhkeaksi. Vahinko ei ole sekään, jos pohja jää keskeltä hieman mutakakkumaiseksi. Anna kakkupohjan jäähtyä ja laita jääkaappiin. Leikkaa viileänä kolmeen osaan.

Keitä vahva kahvi kostuketta ja täytettä varten laittamalla kaksi kahvimittaa yhtä kuppia kohden. Sulata kuumaan kostukekahviin sokeri ja lisää sitten maito.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi (jos et lisää kahvia, jätä vaahto löysemmäksi). Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää tuorejuuston joukkoon kahvi ja sokeri. Jos et halua täytteeseen kahvin makua, jätä kahvi ja sokeri pois.

supersuklaakakku-vaihe-4

Sekoita tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Lisää suklaasula täytevaahtoon.

supersuklaakakku-vaihe-5 supersuklaakakku-vaihe-6

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta maitokahvilla. Levitä päälle vajaa puolet täytteestä. Laita seuraava pohja, kostuta, levitä täytettä ja nosta kanneksi viimeinen pohjalevy. Kostuta. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle. Nosta kakku jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta täytekerrokset ja pinta jähmettyvät. Vinkki: Voit tasoittaa kakun pintaa lisää jähmettymisen jälkeen kastamalla levityslastaa kuumaan veteen. Lastan tulee olla hivenen kostea, jotta täyte ei tarraa siihen kiinni.

supersuklaakakku-vaihe-7 supersuklaakakku-vaihe-8
supersuklaakakku-vaihe-9 supersuklaakakku-vaihe-10

Mittaa kuorrutteen kerma kattilaan. Lämmitä, mutta ei kiehumispisteeseen saakka. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä, matalimmalla lämmöllä.

Anna kuorrutteen jäähtyä kylmässä vesihauteessa, mikäli se vaikuttaa liian juoksevalta. Jos et lämmittänyt kuorrutetta suklaan lisäämisen jälkeen uudelleen, kuorrute on viileämpää ja näin paksumpaa – sopivaa siis kaadettavaksi kakun päälle.

Kaada kuorrute kakun keskelle. Levitä lastalla päällisosan päälle ja anna valua hallitusti kakun sivuille. Nosta samantien jääkaappiin jähmettymään.

supersuklaakakku-vaihe-12 supersuklaakakku-vaihe-14

Koristele kakku suklaaruusuilla ja -lehdillä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
72 tassutusta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100
valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    Katerina: Haluaisin kovasti kokeilla tämän kaltaista kakkua, mutta ongelmana on se, että kakun pitäisi olla laktoositon. Olisi silti mukava saada kakkuun…
  • Nopea ja helppo minttusuklaakakku
    Mato: Onko suklaataikinan tilalle jotakin korvaavaa pohjaa? Ko. tuotetta ei valmisteta enää. Muut ainekset ostettu ja tarve parin päivän päästä! Eihän…
  • Mehevä suklaakakkupohja
    harmi93: Pitäisikö pohjan kohota uunissa kuinka paljon? Itse kun olen tehnyt niin ei ole kohonnut juuri lainkaan ja siksipä…
  • Baileys-täyte
    Kiiva: Kiitos vinkeistä! :)
  • Baileys-täyte
    maris: Kiiva: hyvältä suunnitelmalta kuulostaa minustakin. :) Haluaisin vielä oman kokemukseni pohjalta antaa vinkin, että pohja kannattaa laittaa…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat