16.01.2017   11 kommenttia Kategoria: Itsenäisyyspäivä,  Jälkiruoat,  Suomi 100
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Munaton,  Pähkinätön

Suomi-maljat


suomi-maljat

Vuosi 2017 on merkittävä juhlavuosi meille suomalaisille, kun saamme juhlia 100-vuotiasta Suomenmaata. Tunnelmaan virittäydytään Kinuskikissa-blogissa koko vuoden ajan. Juhlavuosi tulee resepteissäni esiin kahdella tavalla:

  1. Teemaan sopivat tarjoiluideat, joissa olennaisessa osassa ovat Suomen lipun värit sekä suomalaiset maut ja raaka-aineet. Toivon, että näiden reseptien kautta juhlavuosi on helppo ottaa osaksi arkea ja juhlaa läpi koko vuoden. Suomi-leivonnaisia ei tarvitse säästää vain itsenäisyyspäivään! 🙂
  2. Paneudun vuoden aikana Suomen 100-vuotiseen leivontaperinteeseen. Etsin ja saatan uudelleen valokeilaan unohdettuja reseptejä, tarvittaessa päivitettyinä tähän päivään. Samalla tutustutaan siihen, mitä Suomessa on leivottu menneinä vuosikymmeninä – jo itsenäisyyden alkuvuosina. Tätä silmällä pitäen katson teidän suuntaanne: mikäli arkistoistanne löytyy kiinnostavia, wanhoja reseptejä viime vuosisadan alkupuoliskolta, ettehän epäröi lähestyä minua sähköpostitse kinuskikissa_osoite.

Kerään kaikki nämä vuoden mittaan syntyvät reseptit Suomi 100 -kategoriaan, johon löydät linkin kaikilta sivuilta Kumppanit-otsikon alta sekä kohdasta Reseptit -> Teemat. Valtioneuvoston kanslia on hyväksynyt Kinuskikissan osaksi virallista Suomi 100 -ohjelmaa. Tästä merkkinä kaikki juhlavuoden kunniaksi laaditut reseptit merkitään Suomi Finland 100 -tunnuksella.

10 kappaletta (täytteen tilavuus 1 ¼ dl per lasi)

Vaniljavaahto:
4 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
500 g paksua Valio Vanilla -vaniljakastiketta

Valkosuklaatäyte:
½ vaniljavaahdosta
2 liivatelehteä
100 g valkosuklaata
½ dl vettä

Mustikkatäyte:
½ vaniljavaahdosta
3 liivatelehteä
200 g mustikoita (pakastettuja tai tuoreita)
1 ½ tl sokeria
(sinistä pastaväriä)


Laita valkosuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Mittaa kerma ja vaniljasokeri kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljakastike. Jaa vaahto kahteen yhtä suureen osaan. Laita toinen osa odottamaan jääkaappiin mustikkatäytteen valmistamista.

Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita valkosuklaasula puolikkaan vaniljavaahdon joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi valkosuklaavaahtoon. Kalteva täyte on helpointa annostella kertakäyttöisen pursotuspussin avulla.

Aseta kuohuviinilasit vinoon esimerkiksi leipävuokaan. Valuta täytettä pursotuspussin sisältä lasin reunaa pitkin. Täytä noin puolet lasin tilavuudesta. Nosta vuoka laseineen jääkaappiin ja anna täytteen hyytyä pari tuntia.

Laita mustikkatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Soseuta mustikat (pakastemustikoita ei tarvitse valuttaa). Erota noin desilitra mustikkasoseesta ja kuumenna se kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita jälkimmäisen vaahtopuolikkaan joukkoon liivate-mustikkasose, loput mustikkasoseesta ja sokeri. Halutessasi voit sävyttää täytettä sinisemmäksi sekoittamalla joukkoon pastaväriä.

Lusikoi mustikkatäyte laseihin ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Koristele Suomi-cocktailtikuilla.

suomi-maljat-vaihe suomi-maljat-vaihe-2

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
99 tassutusta

Kinuskikumppani

Mustikasta on moneksi!



Nämä ja muut herkut löydät mustikkaresepteistä.

Toivepuodin elokuun arvonta!



Arvontapalkintoina elokuussa punainen pompom, puna-valkoraidalliset paperipillit, rapumuotti ja Kinuskikissan pieni levityslasta.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100
meira_leivontatuotteet_kevat