06.12.2016   6 kommenttia Kategoria: Joulu,  Muut suolapalat,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Suolaiset joulurullatjoulurullat-vaaka-1

joulurullat

Pienet suolaiset cocktailpalat ovat juhlien ikisuosikkeja. Suunnittelin yhteistyössä Atrian kanssa jouluisen tarjoilukokonaisuuden, jossa on mukana kolme pohjavaihtoehtoa ja kaksi erilaista täytettä. Voit yhdistellä niitä mielesi mukaan. Monipuolisin kokonaisuus syntyy, kun samalle tarjottimelle kasaa eri vaihtoehtoja. Samastakin täytteestä saa hyvin erilaisia makuelämyksiä riippuen siitä, onko alla bataattia, kurkkua vai limppua.

Itse arvostan juhlavalmisteluissa aina sitä, että tarjoiluita on mahdollisuus tehdä etukäteen, mieluusti pakastimeen saakka. Rullien kanssa se on suorastaan välttämätöntä, sillä palojen leikkaaminen onnistuu parhaiten, kun rulla on kohmeinen.

Pohja:
saaristolaislimppua, tuorekurkkua tai bataattia

Härkärullat (24 kappaletta):
n. 100 g Atria Kulinaari Ohuen Ohutta Kylmäsavuhärkää
125 g valkosipulituorejuustoa
2 tl kermaa tai maitoa
2 rkl hienonnettua timjamia

Kinkkurullat (24 kappaletta):
n. 100 g Atria Kulinaari Ohuen Ohutta Kylmäsavukinkkua
125 g piparjuurituorejuustoa
2 rkl kermaa tai maitoa
2 rkl hienonnettua ruohosipulia


Notkista tuorejuusto sekoittamalla sähkövatkaimella joukkoon kermaa. Aseta 3 x 5 härkä/kinkkuviipaletta leivinpaperilla peitetylle leikkuulaudalle siten, että ne tulevat osittain päällekkäin. Levitä päälle tuorejuustotäyte ja hienonnettu yrtti. Kieritä rullalle. Nosta rulla pakastimeen vähintään tunniksi tai halutessasi pidemmäksikin aikaa. Ota hetkeksi aikaa huoneenlämpöön (kokonaan jäätynyt rulla noin puoleksi tunniksi) ja leikkaa kohmeisena viipaleiksi.

atria-joulurullat-vaihe atria-joulurullat-vaihe-2
atria-joulurullat-vaihe-3 atria-joulurullat-vaihe-7

Tarjoile rullat leipä-, kurkku- tai bataattiviipaleiden päällä. Paahda ohuet bataattiviipaleet leivinpaahtimella täydellä teholla 2-3 kertaa, kunnes ne pehmenevät. Ota kuvioita piparkakkumuoteilla.

atria-joulurullat-vaihe-5 atria-joulurullat-vaihe-6

Yhteistyössä Atria

foodlover

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
44 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvontaTammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit