16.05.2016   23 kommenttia Kategoria: Konvehdit ja makeiset,  Leivokset,  Pikkuleivät
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Suklaasuukkoset


suklaasuukkoset

Nämä pienet namupalat sopivat osaksi isompaa juhlakattausta, jossa on monenlaista sorttia tarjolla ja annoskoko saa olla pieni. Minikakkuset on täytetty pehmeällä vaniljakreemillä, joka on pursotettu suklaataikinasta tehdyn kupin sisään. Maun kruunaa maitosuklaakuorrute. Suukkoset voi valmistaa jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä jo edellisenä päivänä. Tämä resepti oli alun perin laadittu valmiista pakastetaikinasta, mutta sen valmistus on nykyään lopetettu. Siksi tilalla on nyt itse tehty taikina.

Vinkki: Kreemitäytettä jää jonkin verran yli, joten jos haluat tehdä suklaasuukkosia esimerkiksi kaksinkertaisen määrän, kreemiä riittää 1,5-kertainen annos.

22 kappaletta

Pohja:
125 g voita tai margariinia
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
¾ dl sokeria
¾ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
50 g tummaa suklaata rouheena
50 g maitosuklaata rouheena
½ dl kookoshiutaleita (tai kaurahiutaleita tai hienoksi rouhittuja pähkinöitä)

Vaniljakreemitäyte:
1 dl kuohukermaa
1 ½ rkl vaniljakreemijauhetta
1 vaniljatanko
30 g huoneenlämpöistä voita

Kuorrute:
75 g voita
100 maitosuklaata


Sulata voi kattilassa. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita hieman jäähtyneeseen margariinisulaan sokerit. Lisää joukkoon muna vispilällä sekoittaen. Lisää jauhoseos, rouhittu suklaa ja kookoshiutaleet. Sekoita taikina tasaiseksi. Pyörittele taikinasta palloja ja laita ne minimuffinssivuokiin.

Nosta muffinssivuoat pellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Paina heti uunista ottamisen jälkeen keskelle kolot esimerkiksi kaulimen päällä.

suklaasuukkoset-vaihe-3

Yhdistä kerma ja vaniljakreemijauhe vatkaimella nopeasti sekoittaen, älä vaahdota! Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet. Lisää ne kermaseokseen yhdessä pehmeän voin kanssa. Laita täyte pieneen pakastus- tai pursotuspussiin ja leikkaa kulmaan aukko. Täytä suklaakuppien kolot kreemillä. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.

suklaasuukkoset-vaihe-4 suklaasuukkoset-vaihe-5
suklaasuukkoset-vaihe-6 suklaasuukkoset-vaihe-10

Sulata voi kattilassa, mutta älä anna kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon suklaapalat. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja sekoittele, kunnes koostumus on muuttunut paksummaksi. Jos kuorrute jähmettyy liikaa, sitä voi lämmittää varovasti uudelleen.

suklaasuukkoset-vaihe-7 suklaasuukkoset-vaihe-8

Peitä kreemitäyte lusikallisella kuorrutetta. Nosta suklaasuukkoset jääkaappiin ja säilytä viileässä.

suklaasuukkoset-vaihe-9

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
120 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan raparperireseptit



Nämä ihanuudet löydät raparperiresepteistä »

Toivepuodin kesäarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat löydät Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100
meira_leivontatuotteet_kevat