23.01.2016   75 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Suklaaseepra


suklaaseepra

Erilaiset seeprakakut ovat tulleet tutuiksi parin viime vuoden ajan mitä erilaisimpina makuversioina. Linkkilistan seepraohjeisiin löydät viimeisimmästä lokakuussa julkaistusta appelsiinin ja lakritsin makuisesta raitakakusta, jonka nimesin värityksen vuoksi tiikerikakuksi. Oli nimi mikä hyvänsä, samasta asiasta puhutaan: tekniikasta, jossa kahta (tai useampaa) eriväristä täytettä kaadetaan vuorotellen vuoan keskelle. Näin kakun pintaan muodostuu rengaskuvio ja kakkupaloissa on hauska raidoitus.

Ihan ensimmäisen juustokakkuseepran tein pari vuotta sitten julkaistuun kirjaan. Kirjaa valmistellessani olin leiponut kuivakakkumaisen seeprakakun ja sen jälkeen mieleeni hiipi ajatus, voisiko samaa ideaa hyödyntää hyydykekakussa. Muistaakseni jouduin muutaman eri version tekemään, mutta voitonriemuinen lopputulema oli hyydykeseepran onnistuminen.

Periaatteeni on olla julkaisematta kirjojen reseptejä blogissa, mutta teen suklaaseepran kohdalla poikkeuksen, sillä tämä resepti löytyy jo muualtakin netistä ja toisekseen suklaaversiota kysellään monesti. Suklaasta huolimatta tämän kakun maku on – jos suklaakakusta näin voi sanoa – raikas ja kevyt.

Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g voita tai margariinia

Täytevaahto:
5 dl vispikermaa
600 g vaniljajogurttia

Valkosuklaatäyte:
½ täytevaahdosta
4 liivatelehteä
120 g valkosuklaata
½ dl vettä

Tumma suklaatäyte:
½ täytevaahdosta
4 liivatelehteä
100 g tummaa suklaata
¾ dl vettä


Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla tai sivele reunaan öljyä, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin.

Murskaa dominot tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljajogurtti. Jaa täytevaahto kahteen yhtä suureen osaan.

Laita kummankin täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Paloittele tumma suklaa ja valkosuklaa eri lautasille ja sulata molemmat mikrossa miedolla lämmöllä.

Kuumenna täytteiden vedet kiehuvaksi. Sulata molempiin liivatteet.

Valmista ensin vaalea täyte, niin sinun ei tarvitse pestä vatkaimia välillä. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen valkosuklaa ja liivateseos ja toiseen puolikkaaseen tumma suklaa ja liivateseos.

Kaada vuoan keskelle vuorotellen tummaa ja vaaleaa täytettä noin desilitra kerrallaan. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. Jos täyte painuu pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa. Jos taas täyte jää kellumaan pinnalle, kaada ylempää.

suklaaseepra-vaihe suklaaseepra-vaihe-2 suklaaseepra-vaihe-3

Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Ohje kirjasta Kinuskikissan helpot suosikit.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
115 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan raparperireseptit



Nämä ihanuudet löydät raparperiresepteistä »

Toivepuodin kesäarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat löydät Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100
meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit