24.04.2009   24 kommenttia Kategoria: Suklaakoristeet
Erityisruokavaliot: -

Suklaalastut


suklaalastut

Käytä juustohöylällä vuoltavia suklaalastuja/rullia täyte- ja juustokakkujen koristelussa. Lastut onnistuvat niin maito-, valko- kuin tummasta suklaasta. Valmiit lastut säilyvät pakkasessa odottamassa h-hetkeä.

Vinkki 1: Voit yhdistellä eri värisistä lastuista näyttävän keon.

Vinkki 2: Sulata kahta eri väristä suklaata ja levitä ne leivinpaperin päälle siten, että värit sekoittuvat hieman toisiinsa. Näin vuoltaessa syntyy kauniita kaksivärisiä lastuja.

Vinkki 3: Valkoista suklaata voit värjätä suklaa-, jauhe- tai pastaväreillä pastellisävyihin. Soinnuta lastut kakun täytteiden ja muun koristelun mukaan.

Sulata paloiteltu suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.

suklaalastut_01

suklaalastut_02

Kaada suklaasula leivinpaperilla päällystetylle tarjottimelle.

suklaalastut_1

Tasoita pinta raapalla, palettiveitsellä tai pitkällä lastalla. Suklaa saa jäädä n. ½ cm paksuiseksi kerrokseksi.

suklaalastut_2

Heiluttele tarjotinta niin, että suklaan pinta tasoittuu.

suklaalastut_3

suklaalastut_4

Nosta suklaa tarjottimineen jääkaappiin jähmettymään.

Vuole suklaasta juustohöylällä lastuja tai rullia. Jos suklaa meinaa sulaa vuolemisen edetessä, siirrä hetkeksi jääkaappiin tai pakkaseen. Tiputa vuolemasi lastut samantien kakun päälle. Lastut sulavat käsiteltäessä, joten niitä ei voi siirrellä montaa kertaa paikasta toiseen. Jos et käytä lastuja heti, laita ne samantien rasiaan ja säilö pakkasessa.

suklaalastut_5

Jaa yhteisöpalveluissa

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Raparperiansa
    mari-johanna: Ha-haa Kinuskiemo, olen vielä täällä..... bongasin viestisi, kiitos kyllä se töihin paluu tästä vähitellen! Tiedoksi kaikille tätä piirakkaa miettiville tein…
  • Raparperiansa
    Kinuskiemo: Tekisi mieli pistää pystyyn tietokilpailu blogin kommentointia aktiivisesti seuranneille. Ja kysyä: Kuka meistä Kinuskeista huolehtii tiuhaan…
  • kakku-koira
    mari-johanna: Hei Kakku-koira! :) Tosi kiva juttu, että sinäkin osallistuit esittelyyn ja kerroit ajatuksiasi. Leipomoosi onkin tullut jo…
  • Lohivoileipäkakku
    mari-johanna: Eeva: Pakko minunkin laittaa sinulle tervehdys, itse tein tämän kyseisen kakun juuri nyt heinäkuussa poikani rippijuhliin sillä muutoksella, että poikani…
  • Seepra puhuttaa Kinuskiyhteisössä
    Aamuriemu: Kiva kuva💛!
  • Kinuskit maailmalla: Willkommen in Deutschland!
    Aamuriemu: Heippa! Makeita ja idyllisiä kuvia! Mielenkiintoinen teksti! Ulkosuomalaisena samastun moniin kokemuksiisi. Myös täällä Chilessä ollaan ihastuttu porkkanakakkuun ja mokkapaloihin. Ja…
  • Lohivoileipäkakku
    Kinuskiemo: Eeva: Nyt sinulla on aineet ostettuna. Toivottavasti ehdit jo tänään täyttää kakun jääkaappiin. Yön yli odotellessaan ainekset mehevöityvät. Huomenna sitten…
  • Raparperiansa
    mari-johanna: Olen tämän kesän ja kevään aikana seurannut keskustelua tämän piirakan osalta. Joku tehnyt gluteenittomana toinen pakastaa joku taisi kokeilla jopa…
  • kakku-koira
    Aamuriemu: Kiitos esittelystäsi! Onpa hyvä niksi tuo joulutorttutaikinan kauliminen! Mukavia kesälomapäiviä sinulle!

Kumppanit

punnitse-ja-saasta
SAMkevät
kinuskikissa-puoti2
meira_leivontatuotteet_kevat