24.04.2009   24 kommenttia Kategoria: Suklaakoristeet
Erityisruokavaliot: -

Suklaalastut


suklaalastut

Käytä juustohöylällä vuoltavia suklaalastuja/rullia täyte- ja juustokakkujen koristelussa. Lastut onnistuvat niin maito-, valko- kuin tummasta suklaasta. Valmiit lastut säilyvät pakkasessa odottamassa h-hetkeä.

Vinkki 1: Voit yhdistellä eri värisistä lastuista näyttävän keon.

Vinkki 2: Sulata kahta eri väristä suklaata ja levitä ne leivinpaperin päälle siten, että värit sekoittuvat hieman toisiinsa. Näin vuoltaessa syntyy kauniita kaksivärisiä lastuja.

Vinkki 3: Valkoista suklaata voit värjätä suklaa-, jauhe- tai pastaväreillä pastellisävyihin. Soinnuta lastut kakun täytteiden ja muun koristelun mukaan.

Sulata paloiteltu suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.

suklaalastut_01

suklaalastut_02

Kaada suklaasula leivinpaperilla päällystetylle tarjottimelle.

suklaalastut_1

Tasoita pinta raapalla, palettiveitsellä tai pitkällä lastalla. Suklaa saa jäädä n. ½ cm paksuiseksi kerrokseksi.

suklaalastut_2

Heiluttele tarjotinta niin, että suklaan pinta tasoittuu.

suklaalastut_3

suklaalastut_4

Nosta suklaa tarjottimineen jääkaappiin jähmettymään.

Vuole suklaasta juustohöylällä lastuja tai rullia. Jos suklaa meinaa sulaa vuolemisen edetessä, siirrä hetkeksi jääkaappiin tai pakkaseen. Tiputa vuolemasi lastut samantien kakun päälle. Lastut sulavat käsiteltäessä, joten niitä ei voi siirrellä montaa kertaa paikasta toiseen. Jos et käytä lastuja heti, laita ne samantien rasiaan ja säilö pakkasessa.

suklaalastut_5

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
3 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin toukoarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Lahjaksi äidille, ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle! Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

valio-tammikuu
suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Punajuuri-sipulipiirakka
    Siri Hjort: Hei, voiko piirakan tehdä pellille tuplaamalla ainekset? Pysyykö se ihan kasassa? :)
  • Twix-piirakka
    maris: Olen kahdesti aiemmin tehnyt tätä herkkua ja molemmilla kerroilla akilleen kantapääksi on enemmän tai vähemmän muodostunut toffeetäytteen kiteytyminen. Tuolla aiemmassa…
  • Kinuski-mansikkakakku
    maris: Marinka: kyllä tämä sen verran jämäkkää tekoa on, että hyvin pitäisi kestää koristeiden paino. Toki marengit, karkit yms. kannattaa laittaa…
  • Kinuski-mansikkakakku
    Marinka Salminen: Kuinka "tiukkaa tavaraa" kakku on? Mietin kestääkö koristeluita? Marenkia mansikoita ja karkkeja vai lässähtääkö alta? 😊 Tarkoitus siis tehdä tänään…
  • Kinuskikissan Ellen-kakku
    Sussis: Minä kasasin kakun tuliaisiksi kylään mennessä ja se syötiin vasta 5h päästä. Erittäin hyvää oli, ja hyvin oli marenki pysynyt…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat