02.11.2008   101 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kahvikakut,  Syksy
Erityisruokavaliot: -

Suklaakakku


suklaakakku1suklaakakku2suklaakakku3suklaakakku4suklaakakku5suklaakakku6

Kuivakakkuja teen äärimmäisen harvoin, mutta tässä yksi mieluisa poikkeus. Kiitän ohjeesta Lauraa, joka tutustutti minut tähän herkkuun lukioaikoina. :) Ohjehan on lopulta hyvin yksinkertainen, mutta ehkä siinä sen salaisuus. Koostumus on pehmeä eikä kakku kaipaa kuorrutteita. Olen useasti leiponut tätä, kun olen halunnut pelata tarjoilun kanssa varman päälle. "Pakko ottaa toinenkin pala" tai "syntisen hyvää", ovat innokkaimmat ylistäneet.

Taikina:
80 g tummaa suklaata
175 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl kermaa

Koristelu:
ruskalehdet ja tomusokeri


Rouhi suklaa esim. leipäveitsellä tai tehosekoittimessa. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä vuorotellen kerman kanssa. Sekoita joukkoon lopuksi suklaarouhe.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus 1 ½ l). Paista 175 asteessa 40-50 min. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä. Huom: testaa kakun kypsyys esimerkiksi cocktail-tikulla. Joillakin paistoaika on ollut pidempikin.

Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa ennen kumoamista.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
128 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
kinuskikissa-puoti2

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Seeprapiirakka
    Suvi Lindgren: Gluteenittomana sekä karrageenittomana on kokeiltu ja ainut miinus joka itselle sattui oli, että taikina pursui vuoan reunoilta yli. :o Hämmentävää…
  • Seeprapiirakka
    Kinuskikissa: maris: hienoa tutkimustyötä olet tehnyt reseptin kanssa! Tästä on iloa minulle ja muille. Rohkeasti voi siis vähentää perunajauhoja. Leivoin eilen…
  • Vanilja-mustikkapulla (piirakka ja pikkupullat)
    mari-johanna: Fanikatti : On varmasti maku asia miten tämän maistuvan piirakan leikkaa osiin, mutta itse leikkaisin ehkä poikittain sopivan kokoisia…
  • Kinuskit maailmalla: Willkommen in Deutschland!
    soja: Hei, ja hauska tutustua! Kiva kuulla saksasta, kuten muistakin maista ja kulttuureista mitä täällä on jo esitelty. Meilläkin menee pikimmiten…
  • Vanilja-mustikkapulla (piirakka ja pikkupullat)
    fanikatti: Hei! miten suosittelette tätä leikattavaksi? :-)
  • Seeprapiirakka
    maris: Heippa! Kröhöm...Minua niin rupesi tämä täytteeni kökkööntyminen vaivaamaan, että tein eilen illalla uuden kokeilun. Lähdin liikenteeseen sillä ajatuksella, josko perunajauhojen…
  • Seeprapiirakka
    Tanja: Hei! Onnistuisiko tehdä murotaikina tähän piirakkaan gluteenittomana? Jos, niin jauhoseoksella vai osittain perunajauhosta? Onko…
  • Seeprapiirakka
    Kinuskikissa: Tein tänään piirakkaa uudelleen vadelmista. Minulla oli nyt käytössä eri vatkain, jonka hitain nopeus oli hyvin tehokas. Liekö tästä syystä…
  • Hauskat kakut -kisan palkinnot jaettu!
    UgolinonSeikkailut: Onnea kaikille! :) Hienoja kakkuja!

Kumppanit