Kategoria: Kahvikakut,  Syksy 02.11.2008   92 kommenttia

Suklaakakku


suklaakakku1suklaakakku2suklaakakku3suklaakakku4suklaakakku5suklaakakku6

Kuivakakkuja teen äärimmäisen harvoin, mutta tässä yksi mieluisa poikkeus. Kiitän ohjeesta Lauraa, joka tutustutti minut tähän herkkuun lukioaikoina. :) Ohjehan on lopulta hyvin yksinkertainen, mutta ehkä siinä sen salaisuus. Koostumus on pehmeä eikä kakku kaipaa kuorrutteita. Olen useasti leiponut tätä, kun olen halunnut pelata tarjoilun kanssa varman päälle. “Pakko ottaa toinenkin pala” tai “syntisen hyvää”, ovat innokkaimmat ylistäneet.


80 g tummaa suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
175 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
1 dl kermaa

Koristelu: ruskalehdet ja tomusokeri


Rouhi suklaa esim. leipäveitsellä tai tehosekoittimessa. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä vuorotellen kerman kanssa. Sekoita joukkoon lopuksi suklaarouhe.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus 1 ½ l). Paista 175 asteessa 40-50 min. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä. Huom: testaa kakun kypsyys esimerkiksi cocktail-tikulla. Joillakin paistoaika on ollut pidempikin.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

104 arvostelua, keskiarvo 4,28 tassua
Loading ... Loading ...