22.09.2008   43 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kevyet herkut
Erityisruokavaliot: -

Suklaajuustokakku


Kevyt suklaakakku? Kuulostaa liki mahdottomalta yhtälöltä, mutta päätin yrittää! Täytteen ydin on suklaakiisseli. Kakun voisikin nimetä ”suklaakiisselikakuksi”. Lopputulos on herkullinen eikä yhtään kevyen makuinen, mutta toki suklaisuus tulee vain kaakaojauheesta – kaikkea ei voi saada. 😉

Kevytkakkujen pohjassa olen päätynyt käyttämään keksien ja vauvojen hedelmä/marjasoseen yhdistelmää, josta vinkattiin toisessa ketjussa. Margariinin pois jättäminen tiputtaa kaloreita roimasti, mutta makuun se ei juurikaan vaikuta. Rakenne tosin on hieman erilainen: pohjasta ei tule yhtä kova.

Kts. johdanto kevyistä herkuista.

Koko kakku: 2000 kcal *)
Yksi pala (12 kpl): 167 kcal *)
*) koristelu ei sisälly kalorimääriin

Pohja:
180 g Vanajan kaurakeksejä (tai muita mahdollisimman kevyitä kaurakeksejä)
1 prk (125 g) vauvan hedelmä/marjasosetta (esim. Bona)

Täyte:
¾ dl makeutusjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl kaakaojauhetta
¾ dl perunajauhoja
6 ½ dl kevytmaitoa
2 ½ dl Valion vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 valkuaista
6 liivatetta
n. ½ dl vettä

Koristelu:
kaakaojauhetta
marjoja ja hedelmiä


Valmista pohja halkaisijaltaan 24 cm vuokaan keksipohjaohjeen mukaan, mutta käytä margariinin tilalla hedelmä/marjasosetta. Levitä keksimuru-soseseos jauhotetuin sormin irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle.

Sekoita kattilassa makeutusjauhe, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja perunajauho. Lisää maito joukkoon pienissä erissä. Kuumenna liedellä, kunnes seos pulpahtaa. Jäähdytä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä vaniljavaahtoon. Sekoita joukkoon kiisseli. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Sihtaa päälle kaakaojauhetta ja koristele marjoin ja/tai hedelmin.






Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
11 tassutusta

Kinuskikumppani

marenkikakku-iso

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 9

Kurkkaa aiemmat luukut »

Jouluinen cocktail-tarjotin

joulurullat-mini


Söpöt cocktailpalat syntyvät pakastimen kautta. Yhdistele erilaisista täytteistä ja pohjista näyttävä kokonaisuus.



Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos MARIS!
Nokkela keinot keksii! Kovettumaan
päässyt suklaamassa sai uuden
elämän, kun pehmitit sitä mikrossa.
Kiitos Kinuskit, että jaatte
tietoa havainnoistanne
ja autatte samalla
muita!

Osallistu ja voita Moccamaster!

vaniljamassakilpailu275

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Suklaaputouskakku
    Helmeri: Minun pitäisi tehdä tämä kakku gluteenittomana, voikohan tuon vehnäjauhon korvata ihan vaan perunajauholla vai pitäisikö käyttää jotain gluteenitonta jauhoseosta?…
  • Minttusuklaakakku (liivatteeton)
    Johannapauliina: Herkullinen kakku, kiitos ohjeesta! Minulla on vain tuo pohja meni niin kovaksi, että sitä ei oikein saa lautaselle…
  • Suklaaputouskakku
    Johannapauliina: Jos tuon pohjan pakastaisi, niin kannattaako se pakastaa kokonaisena vai leikata valmiiksi jo osiin?
  • Suklaaputouskakku
    Koppis: Hmm..nyt näyttää hyvältä ja varmasti maistuukin..:) Täytynee tehdä pohja valmiiksi pakkaseen niin joulupäivänä ei tarvitse älyttömästi rehkiä tapaninpäivänkakun eteen..
  • Kreemit
    Anna Poikolainen: Missä suhteessa laittaisin ainesosia kun käytettävissä olisi margariini, maustamaton tuorejuusto ja mansikkatomusokeri?

Kumppanit