22.09.2008   43 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kevyet herkut
Erityisruokavaliot: -

Suklaajuustokakku


Kevyt suklaakakku? Kuulostaa liki mahdottomalta yhtälöltä, mutta päätin yrittää! Täytteen ydin on suklaakiisseli. Kakun voisikin nimetä ”suklaakiisselikakuksi”. Lopputulos on herkullinen eikä yhtään kevyen makuinen, mutta toki suklaisuus tulee vain kaakaojauheesta – kaikkea ei voi saada. 😉

Kevytkakkujen pohjassa olen päätynyt käyttämään keksien ja vauvojen hedelmä/marjasoseen yhdistelmää, josta vinkattiin toisessa ketjussa. Margariinin pois jättäminen tiputtaa kaloreita roimasti, mutta makuun se ei juurikaan vaikuta. Rakenne tosin on hieman erilainen: pohjasta ei tule yhtä kova.

Kts. johdanto kevyistä herkuista.

Koko kakku: 2000 kcal *)
Yksi pala (12 kpl): 167 kcal *)
*) koristelu ei sisälly kalorimääriin

Pohja:
180 g Vanajan kaurakeksejä (tai muita mahdollisimman kevyitä kaurakeksejä)
1 prk (125 g) vauvan hedelmä/marjasosetta (esim. Bona)

Täyte:
¾ dl makeutusjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl kaakaojauhetta
¾ dl perunajauhoja
6 ½ dl kevytmaitoa
2 ½ dl Valion vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 valkuaista
6 liivatetta
n. ½ dl vettä

Koristelu:
kaakaojauhetta
marjoja ja hedelmiä


Valmista pohja halkaisijaltaan 24 cm vuokaan keksipohjaohjeen mukaan, mutta käytä margariinin tilalla hedelmä/marjasosetta. Levitä keksimuru-soseseos jauhotetuin sormin irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle.

Sekoita kattilassa makeutusjauhe, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja perunajauho. Lisää maito joukkoon pienissä erissä. Kuumenna liedellä, kunnes seos pulpahtaa. Jäähdytä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä vaniljavaahtoon. Sekoita joukkoon kiisseli. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Sihtaa päälle kaakaojauhetta ja koristele marjoin ja/tai hedelmin.






Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
9 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kesän makein hillokolmikko

hillotrio
Lettujen päälle, pannarin kanssa, kakun väliin... Kinuskikissa julkaisi hillosuosikkinsa!


Kumppanit

kinuskikissa-puoti2
meira_leivontatuotteet_kevat

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Toffe
    maris: Hei Toffe! Oli todella mielenkiintoista ja mukavaa lukea esittelyäsi. :) Täytyy nyt heti sanoa, että minun piti viime jouluksi…
  • Toffe
    Kinuskikissa: Tervehdys Toffe! Sinut tunnetaan täällä Kinuskiyhteisössä näyttävistä leivonnaisista. Resepteissäsi on aina erityistä jujua ja ajatusta mukana. On helppo yhtyä tuohon…
  • Ruusuinen raparperikakku
    Kinuskikissa: inkkarikettu: minä taas aprikoin, jäikö maku liian laimeaksi, kun kakun nimi kuitenkin lupaa ruusua. Ei siis ainakaan näinpäin. :) Ruusussa…
  • Pulled pork -voileipäkakku
    Kinuskikissa: isrik: kyllä se varmasti onnistuu. En näe tässä mitään pakastuksen kannalta herkkää ainesosaa. Kinkkukuorrutteen tekisin vasta sulattamisen jälkeen.
  • Mascarponella hunnutettu raparperipiiras
    Kinuskikissa: maris: olipa hienoa kuulla! Taas yhden ohjeen "pakastuskelpoisuus" todennettu. Kiitos tiedosta ja erittäin mieltä lämmittävästä palautteesta. :)
  • Kesän hillotrio
    Kinuskikissa: Riitta: ragni antoikin sinulle jo linkin Dansukkerin sivuille. Käytännössä säilyvyyteen vaikuttaa moni seikka, mm. oikeaoppinen purkittaminen ja sokerin määrä. Itse…
  • Toiveet ja kehitysehdotukset
    Ari Pekka Virtanen: just toi mä mustin väärin kiitos
  • Brownies-pohja
    Kinuskikissa: maris: hyvä ajatus! :)
  • Raparperi-mansikka-valkosuklaatäyte
    Kinuskikissa: piiku74: uskoisin, että kumoamistekniikkakin onnistuu. :)

Kumppanit