Pannacotta on herkullinen ja siinä mielessä huoleton jälkiruoka, että sen voi valmistaa jääkaappiin jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Mauiksi valitsin tällä kertaa keväisen sitruuna-mangon ja ”aina varman” suklaan. Kinuskileipomoissa ja galleriassa näkyy aina välillä tosi inspiroivia pannacottia. ”Laji” on siis monelle teistä hyvinkin tuttu. Pannacotan voi rakentaa kerroksittain tai sitten kallistustekniikalla. Kaltevasta pannacottareseptistä esimerkkinä vaikkapa Irzun valkosuklaapannacotta. Kun tekee kallistukset eri suuntiin, saa annokselle tulppaania muistuttavan muodon.

Hyydyttämällä pannacotan hyytelösokerilla siitä saa helposti vegaanisen eikä makueroa maitoversioon juuri huomaa. Maussa kun pääroolissa on suklaa ja hedelmä. Hyytelösokeri Multin erikoisuus on, että sen avulla hyytyvät myös maitopohjaiset jälkiruoat. Siksi se on omiaan juuri kermaa sisältävässä hyydykkeessä.