31.03.2017   11 kommenttia Kategoria: Jälkiruoat,  Pääsiäinen,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Suklaa-mangopannacotta


Pannacotta on herkullinen ja siinä mielessä huoleton jälkiruoka, että sen voi valmistaa jääkaappiin jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Mauiksi valitsin tällä kertaa keväisen sitruuna-mangon ja ”aina varman” suklaan. Kinuskileipomoissa ja galleriassa näkyy aina välillä tosi inspiroivia pannacottia. ”Laji” on siis monelle teistä hyvinkin tuttu. Pannacotan voi rakentaa kerroksittain tai sitten kallistustekniikalla. Kaltevasta pannacottareseptistä esimerkkinä vaikkapa Irzun valkosuklaapannacotta. Kun tekee kallistukset eri suuntiin, saa annokselle tulppaania muistuttavan muodon.

Hyydyttämällä pannacotan hyytelösokerilla siitä saa helposti vegaanisen eikä makueroa maitoversioon juuri huomaa. Maussa kun pääroolissa on suklaa ja hedelmä. Hyytelösokeri Multin erikoisuus on, että sen avulla hyytyvät myös maitopohjaiset jälkiruoat. Siksi se on omiaan juuri kermaa sisältävässä hyydykkeessä.

Vinkit:

  • Saat reseptistä maidottoman korvaamalla kerman ja maidon kasvipohjaisilla vaihtoehdoilla (esim. kauravispi, vaniljainen soijamaito). Huomioi tällöin myös suklaan maidottomuus.
  • Huomaathan, että lasit on täytettävä tässä järjestyksessä, sillä pohjalle tulevaa pannacottaa tarvitaan isompi määrä.

5 kappaletta (lasin tilavuus 3 dl)

Suklaapannacotta:
200 g tummaa suklaata *)
2 dl kuohukermaa
2 dl täysmaitoa
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Mangopannacotta:
1 tlk (425/225 g) säilykemangoa
1 sitruunan kuoriraaste
1 ¼ dl Dansukker hyytelösokeri Multia
¾ dl kuohukermaa

*) Kommenteissa tuli palautetta, että kaikki suklaamerkit eivät käyttäytyneet toivotulla tavalla. Suosittelenkin reseptiin Pandan tummaa suklaata, jolla oma pannacottani onnistui täydellisesti.


Teippaa lasit kiinni syvään lautaseen, kaltevaan asentoon. Näin pannacotta jähmettyy vinoon.

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (250 W) tai kuumassa vesihauteessa.

Mittaa kerma, maito ja hyytelösokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen puoli minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä sekoitellen kolme minuuttia. Lisää joukkoon suklaasula reippaasti käsivispilällä sekoittaen. Jatka sekoittamista lieden miedoimmalla lämmöllä, kunnes seos on tasaista (jos liesi jäähtyy hitaasti, käytä tässä vaiheessa toista levyä välttääksesi suklaan ylikuumeneminen). Pidä kattila liedellä matalalla lämmöllä välillä sekoitellen samalla, kun täytät lasit varovasti lusikoiden. Lusikoi seosta laseihin niin paljon, että se ulottuu lasin reunaan saakka. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Käännä lasit 180 astetta niin, että suklaapannacotta on lasin yläreunalla. Teippaa uudelleen kiinni.

Valuta mango ja soseuta huolellisesti. Pese sitruuna ja raasta kuori. Laita kattilaan mangosose, sitruunan kuoriraaste, hyytelösokeri ja kerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen puoli minuuttia. Nosta liedeltä. Lusikoi mangoseosta laseihin lasin reunaan saakka. Notkista seosta uudelleen lieden miedoimmalla lämmöllä, jos seos alkaa hyytelöityä kattilassa. Anna jähmettyä laseissa noin kolme tuntia.

Yhteistyössä Suomen Sokeri

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
49 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan raparperireseptit



Nämä ihanuudet löydät raparperiresepteistä »

Toivepuodin kesäarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat löydät Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100