17.03.2017   13 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Makuja maailmalta
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Some more -kakku (S’more Cake)


Paahdettaessa vaahtokarkin luonne muuttuu ratkaisevasti ja koukuttavasti: sisus pehmenee, kuori rapeutuu ja saa makua. Tästä syystä vaahtokarkit ovatkin Yhdysvalloissa suosittu grilliherkku. Ne laitetaan usein kahden täysjyväkeksin (graham cracker) väliin, johon tulee myös pala suklaata. Kyseessä on S’more, joka viittaa sanoihin ”some more”.

Idea tästä S’more-kakusta syntyi viime kesänä mökillä, jossa serkkuni tekivät näitä jenkkiherkkuja. Yhdistin kakkuuni olennaisimmat S’more-elementit: täysjyväkeksit pohjana, suklainen juustokakkutäyte amerikkalaisittain uunissa valmistettuna sekä vaahtokarkit, jotka valloittivat kakun päällisen.

Vinkki: Testasin reseptiä varten eri merkkisiä vaahtokarkkeja. Kaikki toimivat hyvin, mutta vaahtokarkeissa on isoja painoeroja, mikä on syytä huomioida menekissä. Esimerkiksi Little Becky -vaahtokarkkeja tarvitaan koko pussillinen (280 g), kun taas Rainbow-merkkisiä riitti reilu 150 g.

Pohja:
250 g täysjyvä-digestivekeksejä
100 g voita

Täyte:
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
4 munaa
1 dl (ruoko)sokeria
200 g maitosuklaata
150 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Pinnalle:
150-280 g isoja valkoisia vaahtokarkkeja (kts. vinkki)


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Leikkaa myös reunojen suojaksi leivinpaperisuikaleet, jotka ulottuvat vuoan reunan korkeudelle, ei juuri tätä ylemmäs. Vinkki: saat leivinpaperit pysymään reunoissa kiinni, kun sipaiset reunaan kevyesti margariinia tai öljyä. Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja noin neljän sentin verran reunoille.

Yhdistä tuorejuusto, munat ja sokeri vatkaimella sekoittaen. Sulata suklaat mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) tai kuumassa vesihauteessa (mikrosulatuksessa suklaat kannattaa sulattaa erikseen, vesihauteessa voit sulattaa ne yhdessä). Sekoita tuorejuustoseokseen suklaasulat ja lopuksi kerma. Kaada täyte vuokaan.

Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Laita uuni pois päältä ja avaa luukku raolleen. Anna kakun jäähtyä uunissa huoneenlämpöiseksi. Hidas jäähtyminen vähentää pinnan halkeilua. Voit tehdä vaahtokarkkikuorrutteen kakun jäähdyttyä huoneenlämpöiseksi tai laittaa kakun jääkaappiin ja jatkaa valmistusta esimerkiksi seuraavana päivänä.

Levitä täytteen päälle vaahtokarkit tiiviisti vieri viereen (varo kuitenkin rikkomasta keksireunusta). Nosta vuoka uuniin 250 asteeseen muutamiksi minuuteiksi, jotta vaahtokarkit turpoavat ja ruskistuvat kevyesti. Voit käyttää myös grillivastusta, jolloin vaahtokarkit paahtuvat muutamassa silmänräpäyksessä.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Nauti mahdollisimman pian.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
76 tassutusta

Kinuskikumppani

Osallistu kekritempaukseen 8.10. mennessä

Toivepuodin syyskuun arvonta!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100