17.03.2017   3 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Makuja maailmalta
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Some more -kakku (S’more Cake)


Paahdettaessa vaahtokarkin luonne muuttuu ratkaisevasti ja koukuttavasti: sisus pehmenee, kuori rapeutuu ja saa makua. Tästä syystä vaahtokarkit ovatkin Yhdysvalloissa suosittu grilliherkku. Ne laitetaan usein kahden täysjyväkeksin (graham cracker) väliin, johon tulee myös pala suklaata. Kyseessä on S’more, joka viittaa sanoihin ”some more”.

Idea tästä S’more-kakusta syntyi viime kesänä mökillä, jossa serkkuni tekivät näitä jenkkiherkkuja. Yhdistin kakkuuni olennaisimmat S’more-elementit: täysjyväkeksit pohjana, suklainen juustokakkutäyte amerikkalaisittain uunissa valmistettuna sekä vaahtokarkit, jotka valloittivat kakun päällisen.

Vinkki: Testasin reseptiä varten eri merkkisiä vaahtokarkkeja. Kaikki toimivat hyvin, mutta vaahtokarkeissa on isoja painoeroja, mikä on syytä huomioida menekissä. Esimerkiksi Little Becky -vaahtokarkkeja tarvitaan koko pussillinen (280 g), kun taas Rainbow-merkkisiä riitti reilu 150 g.

Pohja:
250 g täysjyvä-digestivekeksejä
100 g voita

Täyte:
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
4 munaa
1 dl (ruoko)sokeria
200 g maitosuklaata
150 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Pinnalle:
150-280 g isoja valkoisia vaahtokarkkeja (kts. vinkki)


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Leikkaa myös reunojen suojaksi leivinpaperisuikaleet. Vinkki: saat leivinpaperit pysymään reunoissa kiinni, kun sipaiset reunaan kevyesti margariinia tai öljyä. Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja noin neljän sentin verran reunoille.

Yhdistä tuorejuusto, munat ja sokeri vatkaimella sekoittaen. Sulata suklaat mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) tai kuumassa vesihauteessa (mikrosulatuksessa suklaat kannattaa sulattaa erikseen, vesihauteessa voit sulattaa ne yhdessä). Sekoita tuorejuustoseokseen suklaasulat ja lopuksi kerma. Kaada täyte vuokaan.

Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Laita uuni pois päältä ja avaa luukku raolleen. Anna kakun jäähtyä uunissa huoneenlämpöiseksi. Hidas jäähtyminen vähentää pinnan halkeilua. Voit tehdä vaahtokarkkikuorrutteen kakun jäähdyttyä huoneenlämpöiseksi tai laittaa kakun jääkaappiin ja jatkaa valmistusta esimerkiksi seuraavana päivänä.

Levitä täytteen päälle vaahtokarkit tiiviisti vieri viereen (varo kuitenkin rikkomasta keksireunusta). Nosta vuoka uuniin 250 asteeseen muutamiksi minuuteiksi, jotta vaahtokarkit turpoavat ja ruskistuvat kevyesti. Voit käyttää myös grillivastusta, jolloin vaahtokarkit paahtuvat muutamassa silmänräpäyksessä.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Nauti mahdollisimman pian.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
40 tassutusta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Lasten välipalakakku
    Karoliina Piironen: Jätti Dr.Oetkerin liivatetelehtiä. Tuo chia kaiketi myös hyydyttää ja puoli desiäkin on verrattain paljon, että puuttuminen voi olla ongelma. Muutoin…
  • Liinukka
    Kinuskikissa: Tervehdys liinukka ja kiitos osallistumisesta esittelyyn! Sinä valmistutkin pian unelma-ammattiin! Varmasti hienoa päästä tekemään työkseen jotain, johon suhtautuu niin intohimoisesti.…
  • Kinuskikissa suosittelee: siemennäkkäri
    Kinuskikissa: Kivoja vinkkejä tuli marikselta! :)
  • Sitruuna-marenkitorttu
    Kinuskikissa: Elina: valmis lemon curd on aika makeaa, joten kannattaa melko varovainen olla sen määrän kanssa. Mutta toisaalta sitruunaa pitää kyllä…
  • Puffet-jäätelökakku
    Kinuskikissa: Johanna: kiitos hyvistä vinkeistä ja mukavasta palautteesta! :)

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat