Kategoria: Kahvikakut,  Pääsiäinen 02.04.2012   20 kommenttia

Sitruunakakku


sitruunakakku1sitruunakakku2sitruunakakku3sitruunakakku4

Vinkki: Tämä maukkaan raikas taikina soveltuu mainiosti myös muffinsseihin!

Taikina:
1 sitruunan kuori ja mehu
225 g voita
2 ½ dl sokeria
3 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Koristelu:
1 ½ dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua tai sitruunamehutiivistettä
keltaista elintarvikeväriä
pinkkejä pääsiäiskaramelleja


Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka (tilavuus n. 2 litraa).

Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista sitruunamehu.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen vatkaten. Lisää kuoriraaste.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen sitruunamehun kanssa.

Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Varmista kypsyys paistotikulla ennen kuin otat kakun uunista.

Anna seistä vuoassa hetken aikaa ennen kumoamista. Jäähdytä ennen koristelua.

Sekoita tomusokerin joukkoon sitruunamehu. Värjää elintarvikevärillä keltaiseksi. Valuta kuorrutetta kakun päälle kiinnitä siihen karamelleja.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

28 arvostelua, keskiarvo 4,54 tassua
Loading ... Loading ...