08.06.2016   25 kommenttia Kategoria: Kesä,  Muffinssit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Ruususen raparperimuffinssit


ruusumuffinssit

ruusumuffinssit-2

Tämän kesän ehdoton koristeluhitti on aiheeltaan kukikas. Jos kermaruusujen pursottelu on koetellut kärsivällisyyttäsi tai et ole rohjennut siihen ryhtyä, suosittelen seuraavaksi askeleeksi Russian tip -tylloja. Niillä saa uskomattoman taidokkaita ruusuja yhdellä pursotuspussin puristuksella. Naurettavan helppoa ja samalla häikäisevän kaunista.

Testasin näitä Toivepuodin uutuuksia (joista siis kaksi mallia, ruusu ja tulppaani) eilen ja odotukset olivat korkealla. Vaikka olin näistä jo paljon kehuja kuullutkin, en silti uskonut ennen kuin omin silmin näen. Olennaista onnistumisessa on oikeanlainen pursotettava kreemi. Sen tulee olla notkeampaa kuin tavallinen sokerikreemi. Kermavaahdolla pursotus ei onnistu. Koostin pursottamisesta videon, jonka löydät reseptin lopusta. Se korvaa tällä kertaa vaihekuvat.

20 kappaletta

Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl piimää (tai jogurttia)
180 g raparperia + 2 rkl sokeria

Sokerikreemi ruusupursotuksiin:
125 g huoneenlämpöistä voita
4 dl tomusokeria
2 tl vadelma-aromia
2 rkl vettä
ruusunpunaista pastaväriä

Lisäksi:
Russian Tip -tyllat, ruusu ja tulppaani
pursotuspussi, 45 cm


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan piimän kanssa. Leikkaa raparperit paloiksi. Sekoita palojen joukkoon pari ruokalusikallista sokeria. Lisää raparperit taikinaan. Laita muffinssipellin koloihin paperiset vuoat. Annostele taikina vuokiin.

ruusumuffinssit-vaihe ruusumuffinssit-vaihe-2

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelemista.

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Voin pehmeys vaikuttaa kreemin rakenteeseen ja näin pursotusjälkeen. Notkista voi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon tomusokeri pienissä erissä. Lisää vadelma-aromi. Jos et käytä aromia, korvaa se vedellä, jotta rakenne pysyy samana. Sekoita lopuksi joukkoon vesi pienissä erissä huolellisesti vatkaten. Värjää kreemi vaaleanpunaiseksi/pinkiksi pastavärillä. Jos haluat kahta eri sävyä, jaa vaaleanpunaiseksi värjätty kreemi kahteen osaan ja sekoita toiseen lisää väriä.

Käytä kreemi samantien, älä siis laita sitä välillä jääkaappiin (paitsi jos kreemi pursotuksen aikana muuttuu liian löysäksi). Laita tylla pursotuspussin sisään ja vedä pussin suu tiukasti tyllan ympärille (pussin pää on tässä vaiheessa leikattu sopivan kokoiseksi). Täytä pussi kreemillä ja nipistä se kiinni pussinsulkijalla. Pursota kukkasia muffinssien päälle. Säilytä koristellut muffinssit jääkaapissa.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
97 tassutusta

Kinuskikumppani

10-vuotisale Toivepuodissa 30.11. saakka

Toivepuodin marraskuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuoti on Suomi 100 -teemassa kiinni erilaisilla sinivalkoisilla tuotteilla. Tämän kuun arvonnassa voi voittaa sinistä sokerimassaa, pienen Suomi-muotin, Suomi 100 -lautasliinoja, kakkukynttilät ja ilmapalloja.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit