08.06.2016   23 kommenttia Kategoria: Kesä,  Muffinssit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Ruususen raparperimuffinssit


ruusumuffinssit

ruusumuffinssit-2

Tämän kesän ehdoton koristeluhitti on aiheeltaan kukikas. Jos kermaruusujen pursottelu on koetellut kärsivällisyyttäsi tai et ole rohjennut siihen ryhtyä, suosittelen seuraavaksi askeleeksi Russian tip -tylloja. Niillä saa uskomattoman taidokkaita ruusuja yhdellä pursotuspussin puristuksella. Naurettavan helppoa ja samalla häikäisevän kaunista.

Testasin näitä Toivepuodin uutuuksia (joista siis kaksi mallia, ruusu ja tulppaani) eilen ja odotukset olivat korkealla. Vaikka olin näistä jo paljon kehuja kuullutkin, en silti uskonut ennen kuin omin silmin näen. Olennaista onnistumisessa on oikeanlainen pursotettava kreemi. Sen tulee olla notkeampaa kuin tavallinen sokerikreemi. Kermavaahdolla pursotus ei onnistu. Koostin pursottamisesta videon, jonka löydät reseptin lopusta. Se korvaa tällä kertaa vaihekuvat.

20 kappaletta

Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl piimää (tai jogurttia)
180 g raparperia + 2 rkl sokeria

Sokerikreemi ruusupursotuksiin:
125 g huoneenlämpöistä voita
4 dl tomusokeria
2 tl vadelma-aromia
2 rkl vettä
ruusunpunaista pastaväriä

Lisäksi:
Russian Tip -tyllat, ruusu ja tulppaani
pursotuspussi, 45 cm


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan piimän kanssa. Leikkaa raparperit paloiksi. Sekoita palojen joukkoon pari ruokalusikallista sokeria. Lisää raparperit taikinaan. Laita muffinssipellin koloihin paperiset vuoat. Annostele taikina vuokiin.

ruusumuffinssit-vaihe ruusumuffinssit-vaihe-2

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelemista.

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Voin pehmeys vaikuttaa kreemin rakenteeseen ja näin pursotusjälkeen. Notkista voi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon tomusokeri pienissä erissä. Lisää vadelma-aromi. Jos et käytä aromia, korvaa se vedellä, jotta rakenne pysyy samana. Sekoita lopuksi joukkoon vesi pienissä erissä huolellisesti vatkaten. Värjää kreemi vaaleanpunaiseksi/pinkiksi pastavärillä. Jos haluat kahta eri sävyä, jaa vaaleanpunaiseksi värjätty kreemi kahteen osaan ja sekoita toiseen lisää väriä.

Käytä kreemi samantien, älä siis laita sitä välillä jääkaappiin (paitsi jos kreemi pursotuksen aikana muuttuu liian löysäksi). Laita tylla pursotuspussin sisään ja vedä pussin suu tiukasti tyllan ympärille (pussin pää on tässä vaiheessa leikattu sopivan kokoiseksi). Täytä pussi kreemillä ja nipistä se kiinni pussinsulkijalla. Pursota kukkasia muffinssien päälle. Säilytä koristellut muffinssit jääkaapissa.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
92 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin toukoarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Lahjaksi äidille, ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle! Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Punajuuri-sipulipiirakka
    Siri Hjort: Hei, voiko piirakan tehdä pellille tuplaamalla ainekset? Pysyykö se ihan kasassa? :)
  • Twix-piirakka
    maris: Olen kahdesti aiemmin tehnyt tätä herkkua ja molemmilla kerroilla akilleen kantapääksi on enemmän tai vähemmän muodostunut toffeetäytteen kiteytyminen. Tuolla aiemmassa…
  • Kinuski-mansikkakakku
    maris: Marinka: kyllä tämä sen verran jämäkkää tekoa on, että hyvin pitäisi kestää koristeiden paino. Toki marengit, karkit yms. kannattaa laittaa…
  • Kinuski-mansikkakakku
    Marinka Salminen: Kuinka "tiukkaa tavaraa" kakku on? Mietin kestääkö koristeluita? Marenkia mansikoita ja karkkeja vai lässähtääkö alta? 😊 Tarkoitus siis tehdä tänään…
  • Kinuskikissan Ellen-kakku
    Sussis: Minä kasasin kakun tuliaisiksi kylään mennessä ja se syötiin vasta 5h päästä. Erittäin hyvää oli, ja hyvin oli marenki pysynyt…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat