03.08.2010   57 kommenttia Kategoria: Kesä,  Makeat piirakat,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Rukiinen mustikka-valkosuklaasydän


Tämän piirakan idea kulminoituu kolmeen tekijään: fariinisokerilla maustettuun ruistaikinapohjaan, makeaan valkosuklaa-vaniljakreemiin ja raikkaaseen kerrokseen kauden marjoja. Mustikoiden joukkoon voit laittaa muitakin marjoja, kuten vadelmia. Piirakka toimisi hyvin myös esimerkiksi viinimarjoista. Pohjan voi toki tehdä yksinomaan vehnäjauhoistakin, mutta ruisjauhoja kannattaa ennakkoluulottomasti kokeilla makeissa leivonnaisissa – voit yllättyä positiivisesti.

Vinkki taikinan nostamiseen: Kauli taikina leivinpaperin päällä ja kumoa leivinpaperia apuna käyttäen vuokaan.

Rukiinen mustikkapiirakka

Pohja:
3 ¼ dl vehnäjauhoja
2 ¼ dl ruisjauhoja
2 ¼ dl fariinisokeria
175 g voita tai margariinia
½ dl vettä

Täyte:
2 ps (n. 1 ¾ dl) (Blå Band -vanhan ajan) vaniljakastikejauhetta
4 ½ dl kevytmaitoa
100 g valkosuklaata
6 dl mustikoita (tai muita marjoja)
¼ – ½ dl perunajauhoja


Sekoita vehnäjauhot, ruisjauhot ja fariinisokeri kulhossa. Paloittele joukkoon margariini. Nypi margariini ja jauhot sekaisin ja lisää joukkoon nopeasti sekoittaen vesi. Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi.

Sekoita vispilällä vaniljakastikejauhe maidon joukkoon. Leikkaa valkosuklaa veitsellä rouheeksi ja lisää vaniljakastikkeeseen. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Jaa taikina kahteen osaan. Ripottele pöydälle runsaasti jauhoja ja kauli toisesta puoliskosta ohut, pyöreä levy. Laita piirasvuoka (halkaisija 24 cm) taikinalevyn päälle nurinpäin ja leikkaa sen reunoja apuna käyttäen levystä ympyrä.

Leikkaa ympyrän keskelle halutessasi sydämen muotoinen aukko.

Kerää rippeet ja yhdistä ne jäljellä olevaan taikinapuoliskoon. Kauli lopusta taikinasta ympyrä, jonka halkaisija on suunnilleen nurinpäin käännetyn vuoan kokoinen. Nosta tämä voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Lusikoi pohjan päälle jääkaapissa jähmettynyt valkosuklaa-vaniljakreemi. Sekoita marjoihin perunajauhot ja levitä kreemin päälle.

Nosta päällimmäiseksi toinen taikinaympyrä. Paine reunoilta taikina tiiviisti yhteen pohjataikinan kanssa.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa alumiinifoliolla.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
33 tassutusta

Kinuskikumppani

10-vuotisale Toivepuodissa 30.11. saakka

Toivepuodin marraskuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuoti on Suomi 100 -teemassa kiinni erilaisilla sinivalkoisilla tuotteilla. Tämän kuun arvonnassa voi voittaa sinistä sokerimassaa, pienen Suomi-muotin, Suomi 100 -lautasliinoja, kakkukynttilät ja ilmapalloja.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

valio-tammikuu
suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit