25.02.2010   35 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Suolaiset piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Rucola-lohipiirakka


Juustoinen kylmäsavulohipiirakka

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl ruisjauhoja
150 g voita tai margariinia
½ dl vettä

Täyte:
200 g kylmäsavulohisiivuja
1 dl tilliä
½ dl rucolaa
2 dl ruokakermaa
1 dl emmantal-juustoraastetta
150 g raejuustoa
2 munaa

Päälle:
rucolaa


Yhdistä vehnä- ja ruisjauhot kulhossa. Paloittele joukkoon voi/margariini ja nypi sekaisin jauhojen kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Paloittele kylmäsavulohi. Hienonna tilli ja rucola. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään. Kaada vuokaan.

Kypsennä 200 asteessa 35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, jos se tummuu ennen aikojaan.

Koristele valmis piirakka rucolanlehdillä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
44 tassutusta
Loading...