24.04.2011   26 kommenttia Kategoria: Jälkiruoat,  Muuta makeaa,  Vappu
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Rosetit


n. 25 kpl

Taikina:
2 munaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 ½ dl kevytmaitoa
1 ½ dl vehnäjauhoja

Paistamiseen:
n. ½ l rypsiöljyä

Pinnalle:

tomusokeria


Valitse pieni kulho, johon rosettirauta ylettää pohjaan saakka. Riko munat kulhoon ja vatkaa haarukalla munien rakenne rikki.

Lisää sokeri, suola, maito ja lopuksi jauhot vähin erin sekoittaen.

Varaa paistamiseen tilavuudeltaan pienehkö kattila, jolloin tarvitaan vähemmän öljyä. Kaada öljyä kattilaan viitisen senttiä. Kuumenna öljy 170-180-asteiseksi. Paistomittari helpottaa öljyn lämpötilan arvioimista huomattavasti! Ilman paistomittaria testaa öljyn lämpötila esim. vaalean leipäkuution avulla – sen tulisi muuttua vaaleanruskeaksi noin minuutissa.

Laita rosettirauta hetkeksi öljyyn kuumenemaan. Nosta ylös ja valuta ylimääräiset öljytipat kattilaan. Kasta rauta taikinaan sen pinnan tasalle. Taikina tarttuu kiinni kuumaan rautaan. Älä upota rautaa kokonaan taikinaan – muuten et saa valmiita rosetteja ehjänä irti!

Anna ylimääräisten taikinatippojen valua takaisin kulhoon ja nosta sitten öljyyn paistumaan. Kannattele rautaa öljyssä, kunnes rosetti on paistunut vaaleanruskeaksi.

Nosta rauta kattilasta leivinpaperin päälle. Joskus rosetti irtoaa raudasta jo paistamisen aikana. Varaa siis lähelle myös reikäkauha, jolla saat nostettua rosetin öljystä.

Irrota rosetti raudasta tarvittaessa veitsenkärjen avulla.

Käännä rosetti toisinpäin ja anna ylimääräisen öljyn valua talouspaperille.

Myös paistokertojen välissä rautaa saattaa olla hyvä kastaa öljyyn. Huomaat kastamistarpeen seuraavista merkeistä: Jos taikina tarttuu rautaan kiinni, pinnassa on liian vähän öljyä. Jos taas taikina ei pysy raudassa kiinni, on raudan pinta liian öljyinen ja öljyssä kastamisen voi jättää tekemättä.

Anna rosettien jäähtyä ja siivilöi pintaan sitten runsaasti tomusokeria.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
46 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin toukoarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Lahjaksi äidille, ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle! Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • 70 % -kakkupohja
    Kinuskikissa: Nyt on päivitetty reseptiä ja kuvankin otin uudestaan, kun tuli paljon upeammin kohonnut kakkupohja! :) Huomioita kirjasin tuonne reseptin johdantoon.
  • Kukkakimppu-voileipäkakku
    Toffe: No perjantaina koitan pari kukkakimppua tehdä ja sinun koristelusi oli mieluisin kun googlasin. Juustoa ja kinkkua laitan ja nämä tomaatti…
  • Minttu-browniekakku
    Henriika Heikkilä: Hei vielä! Voiko minttu-uutteena käyttää Dr.Oetkerin piparminttuaromia?😊
  • Langoitetut kukat - pioni (+ video)
    maris: No on kyllä upeita kukkia! Ohje vaikuttaa todella hyvältä ja yksityiskohtaiselta. Tosin ei varmasti ole helppoa hommaa. Minulla…
  • Langoitetut kukat - pioni (+ video)
    mari-johanna: Wau! Onpas upean näköisiä! :) Ihanaa, että nyt on hyvät yksityiskohtaiset ohjeet, jos vaikka uskaltais kokeilla.....…

Kumppanit

valio-tammikuu
suomi100