Rommirusinarahkasta on toivottu reseptiä useampana vuonna ja nyt rahka pääsi maustamaan tätä jouluista juustokakkua. Tämä kakku pisti pohtimaan näiden maustettujen rahkojen funktiota kakuntäytteissä. Itse olen käyttänyt rahkoja tähän mennessä lähinnä antamaan täytteeseen pientä lisävivahdetta ja luonnetta. Käyttö on ihan erilainen, jos rahka muodostaa itsessään kakun perusmaun, kuten rommirusinan tapauksessa. Silloin sen ominaismaulta vaaditaan enemmän, optimaalinen se olisi minusta silloin, kun pelkästään syötynä rahka maistuisi hieman liian voimakkaalta. Rommirusinarahkassa saisi olla hieman vahvempi maku. Jotta rommirusinan mausta tuli tunnistettava, sitä kului kolme purkkia. Kerma on mukana lähinnä kuohkeutta ja pehmeyttä lisäämässä. Paljon muuta ei vaadittu ja työvaiheiltaan tästä tuli yksi blogin simppeleimmistä juustokakuista. Se on plussaa varsinkin joulun alla, kun aikaa haluaa jättää muullekin leipomiselle.

Minusta tämä kakku olisi aivan mainio pelkästään pohjan ja täytteen kanssa. Joulunaikaan kuitenkin sopii punainen glögi- tai mehukiille. Mikäli punainen väri ei ole erityistoiveena, tekisin tähän kakkuun peilikirkkaan suklaakuorrutteen.