24.04.2013   52 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Konvehdit ja makeiset,  Makuja maailmalta
Erityisruokavaliot: -

Rocky Road -suklaa


rocky_road-7

Rocky Road tarkoittaa suklaata, jonka joukkoon on sekoitettu vaahtokarkkeja ja lisäksi esimerkiksi jotain näistä: (suola)pähkinöitä, muroja, rusinoita, kuivahedelmiä, murennettuja pikkuleipiä, hillonokareita, pehmeitä karkkeja, suklaapaloja, valmiita karkkirouheita, fudge-paloja… Perinteet vaihtelevat riippuen siitä, missä maailmankolkassa liikutaan. Meiltäpäin katsottuna Rocky Road on kulkenut pitkän taipaleen, tarkemmin sanottuna maapallon toiselta puolelta saakka. Wikipedia kertoo vapaasti käännettynä herkkupaloista seuraavaa:

Rocky Road keksittiin Australiassa vuonna 1853, kun pyrittiin myymään makeisia, jotka olivat pilaantuneet pitkän kuljetusmatkan aikana Euroopasta. Melbournen ulkopuolella olevissa kaupungeissa asuvat kullankaivajat olivat varakkaita, mutta vailla koulusivistystä. Piittaamattomat liikemiehet käyttivät hyväkseen näitä miehiä sekoittaen pilaantuneisiin makeisiin huonolaatuista suklaata ja muita ”täyteaineita”, kuten paikallisia pähkinöitä. Nimi Rocky Road tulee siitä ”kivisestä tiestä”, joka matkaajien oli kuljettava päästäkseen kultakentille.

Niin maitosuklaata kuin tummaa suklaata sopii käyttää. Itse kokeilin ensin pelkällä maitosuklaalla, mutta lopputulos oli jopa minun makeaan makuuni turhan äitelä. Päädyin sekoittamaan keskenään kumpaakin suklaalajia. Halusin suklaan ja pehmeiden vaahtokarkkien rinnalle rapeutta. Valitsinkin toiseksi raaka-aineeksi Muro-keksit. Seuraavaksi olisin kokeillut digestivejä, muroja ja pähkinöitä. Sekoitin suklaan joukkoon myös hieman voita. Arvelen tämän vaikuttaneen positiivisesti suklaan rakenteeseen ja leikkautuvuuteen.

16 – 25 kappaletta

Ainekset:
25 g voita
200 g maitosuklaata
200 g tummaa suklaata
2 dl minivaahtokarkkeja
n. 100 g Muro-keksejä


Sulata voi, maitosuklaa ja tummaa suklaa kukin erikseen. Yhdistä sulat keskenään.

rocky_road

Vuoraa pieni uunivuoka (18 x 18 cm) leivinpaperilla. Levitä pohjalle ohut kerros suklaata. Ripottele päälle vaahtokarkkeja ja murennettuja Muro-keksejä. Valuta päälle suklaata ohut kerros – sen verran, että keksit ja vaahtokarkit peittyvät.

rocky_road-2 rocky_road-3

Toista vaahtokarkkien ja keksien ripottelu vielä kaksi kertaa. Säästä päällimmäiseen kerrokseen hieman muita kerroksia enemmän suklaata. Ravistele lopuksi vuokaa, jotta suklaa valuu joka kohtaan. Halutessasi voit laittaa vielä pinnalle vaahtokarkkeja ja/tai keksejä.

rocky_road-4 rocky_road-5

Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään. Voit nopeuttaa jähmettymistä laittamalla vuoan hetkeksi aikaa pakastimeen. Leikkaa terävällä leipäveitsellä suklaalevy pieniksi neliöiksi. Säilytä Rocky Road -palat jääkaapissa.

rocky_road-6

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
249 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Seepra puhuttaa Kinuskiyhteisössä
    Aamuriemu: Kiva kuva💛!
  • Kinuskit maailmalla: Willkommen in Deutschland!
    Aamuriemu: Heippa! Makeita ja idyllisiä kuvia! Mielenkiintoinen teksti! Ulkosuomalaisena samastun moniin kokemuksiisi. Myös täällä Chilessä ollaan ihastuttu porkkanakakkuun ja mokkapaloihin. Ja…
  • Lohivoileipäkakku
    Kinuskiemo: Eeva: Nyt sinulla on aineet ostettuna. Toivottavasti ehdit jo tänään täyttää kakun jääkaappiin. Yön yli odotellessaan ainekset mehevöityvät. Huomenna sitten…
  • Raparperiansa
    mari-johanna: Olen tämän kesän ja kevään aikana seurannut keskustelua tämän piirakan osalta. Joku tehnyt gluteenittomana toinen pakastaa joku taisi kokeilla jopa…
  • kakku-koira
    Aamuriemu: Kiitos esittelystäsi! Onpa hyvä niksi tuo joulutorttutaikinan kauliminen! Mukavia kesälomapäiviä sinulle!
  • Seeprakakku
    Tiina Hörkkö: Tein kakun gluteenittomana ja onnistui hyvin samalla määrällä jauhoja. Vaihdoin vehnäjauhon gluteenittomaksi jauhoseokseksi. Kiitos reseptistä!
  • Lohivoileipäkakku
    Eeva: Hei, ostin tänään tarpeet kakkuun...osan lidlistä ja osan k-marketista. Hintaa tuli 35 e. Mielenkiinnolla odotan huomista kun…
  • Seeprapiirakka
    Kinuskikissa: Kati: eiköhän tuo ole ok, jos kylmässä säilyttää. Ainakin täällä tykättiin, että seuraavana päivänä maku jopa parempi.…
  • Mustikka-vaniljatäyte
    Kinuskikissa: suvikettu: voi korvata tuorejuustolla ja käyttää pakastemarjoja. Vaniljakreemijauhetta tarvittaessa enemmän, jos täyte tuntuu löysältä.

Kumppanit