24.04.2013   54 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Konvehdit ja makeiset,  Makuja maailmalta
Erityisruokavaliot: -

Rocky Road -suklaa


rocky_road-7

Rocky Road tarkoittaa suklaata, jonka joukkoon on sekoitettu vaahtokarkkeja ja lisäksi esimerkiksi jotain näistä: (suola)pähkinöitä, muroja, rusinoita, kuivahedelmiä, murennettuja pikkuleipiä, hillonokareita, pehmeitä karkkeja, suklaapaloja, valmiita karkkirouheita, fudge-paloja… Perinteet vaihtelevat riippuen siitä, missä maailmankolkassa liikutaan. Meiltäpäin katsottuna Rocky Road on kulkenut pitkän taipaleen, tarkemmin sanottuna maapallon toiselta puolelta saakka. Wikipedia kertoo vapaasti käännettynä herkkupaloista seuraavaa:

Rocky Road keksittiin Australiassa vuonna 1853, kun pyrittiin myymään makeisia, jotka olivat pilaantuneet pitkän kuljetusmatkan aikana Euroopasta. Melbournen ulkopuolella olevissa kaupungeissa asuvat kullankaivajat olivat varakkaita, mutta vailla koulusivistystä. Piittaamattomat liikemiehet käyttivät hyväkseen näitä miehiä sekoittaen pilaantuneisiin makeisiin huonolaatuista suklaata ja muita ”täyteaineita”, kuten paikallisia pähkinöitä. Nimi Rocky Road tulee siitä ”kivisestä tiestä”, joka matkaajien oli kuljettava päästäkseen kultakentille.

Niin maitosuklaata kuin tummaa suklaata sopii käyttää. Itse kokeilin ensin pelkällä maitosuklaalla, mutta lopputulos oli jopa minun makeaan makuuni turhan äitelä. Päädyin sekoittamaan keskenään kumpaakin suklaalajia. Halusin suklaan ja pehmeiden vaahtokarkkien rinnalle rapeutta. Valitsinkin toiseksi raaka-aineeksi Muro-keksit. Seuraavaksi olisin kokeillut digestivejä, muroja ja pähkinöitä. Sekoitin suklaan joukkoon myös hieman voita. Arvelen tämän vaikuttaneen positiivisesti suklaan rakenteeseen ja leikkautuvuuteen.

16 – 25 kappaletta

Ainekset:
25 g voita
200 g maitosuklaata
200 g tummaa suklaata
2 dl minivaahtokarkkeja
n. 100 g Muro-keksejä


Sulata voi, maitosuklaa ja tummaa suklaa kukin erikseen. Yhdistä sulat keskenään.

rocky_road

Vuoraa pieni uunivuoka (18 x 18 cm) leivinpaperilla. Levitä pohjalle ohut kerros suklaata. Ripottele päälle vaahtokarkkeja ja murennettuja Muro-keksejä. Valuta päälle suklaata ohut kerros – sen verran, että keksit ja vaahtokarkit peittyvät.

rocky_road-2 rocky_road-3

Toista vaahtokarkkien ja keksien ripottelu vielä kaksi kertaa. Säästä päällimmäiseen kerrokseen hieman muita kerroksia enemmän suklaata. Ravistele lopuksi vuokaa, jotta suklaa valuu joka kohtaan. Halutessasi voit laittaa vielä pinnalle vaahtokarkkeja ja/tai keksejä.

rocky_road-4 rocky_road-5

Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään. Voit nopeuttaa jähmettymistä laittamalla vuoan hetkeksi aikaa pakastimeen. Leikkaa terävällä leipäveitsellä suklaalevy pieniksi neliöiksi. Säilytä Rocky Road -palat jääkaapissa.

rocky_road-6

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
325 tassutusta

Kinuskikumppani

11376_SS_Kinuskik_Fariinimarengit_iso

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Hyödyllistä tietoa marenkirullasta
LISSYLTÄ: "Yleensä marenkirullaan ei
tule kuorrutetta tai se leivotaan Britan
tapaan eli pohjalle ripotellaan
mantelilastuja. Kun pohja
kumotaan, mantelilastut
jää päällimmäiseksi."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

punnitse-ja-saasta
meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Laskiaispullapiirakka
    Lissy: Onpas kaunis !!!!
  • Laskiaispullapiirakka
    sininen: Telma: Valiolla :).
  • Laskiaispullapiirakka
    Telma: Ihana pullakakku! Kenellä valmistajalla on kinuskituorejuustoa? Ei ole sattunut omaan silmään tuorejuustohyllyllä :)
  • Laskiaispullapiirakka
    Miukku: Onpa korea pullakakkunen. Kunpa osaisi itsekin tehdä pullataikinasta yhtä kaunista jälkeä. Taidokkaasti tehty.
  • Laktoositon karpalo-valkosuklaa
    Kinuskikissa: IirisL: tarkkaa säilyvyysaikaa en uskalla luvata, mutta suklaan voi hyvin myös pakastaa. Sillä tavoin ainakin säilyy kuukausia! :)

Kumppanit

suomi100
kinuskikissa-tammi-helmi-2017