17.05.2016   19 kommenttia Kategoria: Juomat,  Kesä,  Kevät
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Raparperisima


raparperisima

Raparperisima sopii juhannus- ja muihin kesäjuhliin vaikkapa tervetuliaismaljaksi. Tämän reseptin kehittely oli viime kesän projektini. Keitin simasta useita versioita hakien sopivaa mausteiden määrää ja opiskellen raparperin käyttäytymistä. Lopulta avainasiaksi osoittautui raparpereiden siivilöiminen heti keittämisen jälkeen. Operaatiossa kului kiitettävät määrät raparperia (kiitos kaikille tuttaville ”sponssaamisesta”!) ja lopulta oltiinkin jo niin pitkällä kesässä, että julkaisu siirtyi vuodella eteenpäin. 🙂

Vinkki: Saat simalle upean punaisen sävyn, kun käytät siihen punavartista raparperilajiketta.

Ainekset:
1 kg raparperia
4 litraa vettä
2 vaniljatankoa
4 tähtianista
6 dl taloussokeria
herneen kokoinen pala tuorehiivaa


Leikkaa raparperit paloiksi ja laita palat isoon kattilaan. Lisää vesi, halkaistut vaniljatangot ja tähtianikset. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä 15 minuuttia.

Siivilöi raparperit ja mausteet mehusta. Lisää sokeri ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Odota, että neste on kädenlämpöistä. Sekoita sitten hiiva pieneen mehumäärään. Lisää kattilaan ja sekoita huolellisesti.

Anna seistä huoneenlämmössä kannen alla seuraavaan päivään. Laita pulloihin teelusikallinen (per 1 litra) sokeria. Kaada sima pulloihin. Älä kierrä korkkeja liian tiukkaan kiinni. Nosta pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin viikossa. Päästä ylimääräiset hiilihapot välillä pulloista.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
97 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvontaTammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

valio-tammikuu