11.06.2016   7 kommenttia Kategoria: Kesä,  Makeat piirakat,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Raparperipiirakka Baileys-vaahdolla


raparperipiirakka-baileysvaahdolla

Joskus kannattaa kokeilla asioita silläkin uhalla, että pitää onnistumisen todennäköisyyttä minimaalisen pienenä. Baileysin makuinen pursotuskerma – siitä olin haaveillut pitkään. Ainahan varoitellaan, ettei kerman joukkoon saa joutua pisaraakaan muuta nestettä, vatkaimien on oltava putipuhtaita jne., muutoin vaahtoutuminen ei onnistu. Siksi olin vakuuttunut, että lorauttaessani Baileys-likööriä kuohukerman joukkoon tuhoaisin sen vaahtoutumisominaisuuden. En silti malttanut olla testaamatta. Ja hihhii – vaahdostahan tuli täydellistä! Raikkaan raparperin kanssa tämä on makuhermoja hemmotteleva yhdistelmä. Mihin muuhun Baileys-vaahdon voisi yhdistää? Muffinssien kuorrutteeksi, täytekakun pursotukseksi…? Tähän palaamme vielä. 🙂

Vinkki: Kinuskikissa-Iloleipuri-sarjan tuotteet ovat kesäkuun ajan myynnissä Citymarketeissa kautta maan. Vuoat kuuluvat myös Toivepuodin vakiovalikoimaan.

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Täyte:
500 g raparperia
1 ½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Baileys-vaahto:
3 dl kuohukermaa
¾ dl Baileys-kermalikööriä
1 rkl tomusokeria

Lisäksi:
Kinuskikissa & Iloleipuri -tuotesarjan irtopohjainen sydänvuoka


Vinkki: Laita pursotukseen tarvittava likööri ajoissa jääkaappiin, jotta se on vaahdotusvaiheessa kylmää.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun sydänvuoan pohjalle ja reunoille.

raparperipiirakka-baileysvaahdolla-vaihe

Pese raparperit ja kuori niistä tarvittaessa ulommainen kerros. Leikkaa ½ cm:n paksuisiksi paloiksi. Yhdistä sokeri ja perunajauhot ja lisää raparperipalojen joukkoon. Levitä täyte vuokaan pohjan päälle.

raparperipiirakka-baileysvaahdolla-vaihe-2

Laita irtopohjavuoan ympärille alumiinifoliosta muotoiltu suoja. Näin paiston aikana mahdollisesti tihkuva rasva ei sotke uunia.

Paista piirakkaa 200 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kermapursotusta.

raparperipiirakka-baileysvaahdolla-vaihe-3

Mittaa kulhoon kuohukerma, kylmä Baileys ja tomusokeri. Vatkaa vaahdoksi.

raparperipiirakka-baileysvaahdolla-vaihe-4 raparperipiirakka-baileysvaahdolla-vaihe-5

Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota vaahto piirakan reunoille paksuksi kerrokseksi.

raparperipiirakka-baileysvaahdolla-vaihe-6

Yhteistyössä Iloleipuri

logo-small

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
38 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit