23.06.2012   76 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kesä,  Makeat piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Raparperiansa


Tämä resepti on muovautunut siskoni tekemästä omenapiirakasta, johon me muut perheenjäsenet ihastuimme. Tein reseptiin joitain omia viilauksia ja vaihdoin täytteeseen raparperin. Syysaikaan tästä saa siis myös oivallisen omppupiirakan vastaavasta määrästä omenakuutioita. Piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkaappikylmänä. Ohessa voi tarjoilla kermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, mutta piirakka maistuu ilman lisukkeitakin.

Rahka-raparperipiirakka

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g margariinia tai voita

Puolikkaaseen pohjataikinasta lisätään:

200 g vaniljajugurttia
1 muna

Täyte:
n. 7 dl raparperipaloja
2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
½ dl sokeria
2 munaa

Pinnalle:

puolet pohjataikinasta

Tarjoiluun:
4 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria


Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja sekoita joukkoon. Jaa seos kahteen osaan. Sekoita toiseen puolikkaaseen vaniljajugurtti ja muna. Kaada se voidellun, korkeareunaisen piirakkavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm).

Leikkaa raparperit paloiksi. Levitä ne pohjan päälle.

Sekoita vaniljarahka, sokeri ja munat keskenään. Kaada seos raparpereiden päälle.

Ripottele pinnalle toinen puolikas pohjataikinasta muruiksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 minuuttia.

Tarjoile jäähtyneenä vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kera.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
68 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    puuris: Haluaisin kokeilla tehdä valuvan kuorrutteen Candy Melts -napeilla, koska kakun pitäisi olla laktoositon ja laktoositonta valkosuklaata ei ole. Voiko Candy…
  • Efektikuorrute (Mirror glaze)
    Mansikkasuukko: Kuorrutettava pinta oli suklaamoussea mutta kuorrutus tosiaan sameni yön aikana. Jännä juttu tosin kävi, että kuorrute kirkastui melkoisesti huoneenlämmössä kun…
  • Valkosuklaaputouskakku
    Kinuskikissa: eifer: hih, hauskaa että onnistui! Huomioin sinut viikon kommentoijana. Tämä oli hyvä vinkki meille kaikille! :)
  • Suklaaputouskakku
    Kinuskikissa: Rellevi: jääkaappisäilytys parantaa kakun rakennetta ja varsinkin suklaata sisältävissä pohjissa levyjä on helpompi operoida kylminä. Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella.…
  • Suklaamuffinssit sateenkaaripursotuksella (G, L)
    Kinuskikissa: Emiliamo: en pakastaisi kermavaahtoa vaan kuorruttaisin sulattamisen jälkeen.

Kumppanit