21.03.2016   5 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Makeat piirakat,  Pääsiäinen
Erityisruokavaliot: -

Rahkapiirakka


rahkapiirakka

Rahkapiirakka on mutkaton pääsiäisherkku moneen makuun. Aprikoosit täplittävät pinnan kauniisti. Niiden tilalla voi käyttää myös persikoita, jotka ovat hieman isompikokoisia. Täytteeseen makua antaa appelsiinilla maustettu rahka, muuta ei tarvita ja hyvä niin. Jos kuitenkin haluat piirakkaan pientä lisätwistiä, niin kokeile ”pasha-versiota” lisäämällä täytteeseen rusinoita ja mantelirouhetta.

Muropohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Appelsiinirahkatäyte:
400 g appelsiinirahkaa
3 munaa
1 ½ dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
n. 240 g (valutettuna) aprikoosinpuolikkaita


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon ensin muna, sitten leivinjauhe ja lopuksi vehnäjauhot delilitra kerrallaan. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Yhdistä kaikki täyteainekset keskenään aprikooseja lukuun ottamatta vatkaimella sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Asettele täytteen joukkoon aprikoosinpuolikkaat.

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Vinkki: Toiset uunit polttavat herkästi leivonnaisen pinnan ja taikinareunat. Pinnan voi suojata foliolla, mutta tässä piirakassa se saattaa tarttua kiinni ja sotkea pinnan. Laita sen sijaan paiston loppuvaiheessa uunipelti seuraavalle tasolle piirakan yläpuolelle. Se estää tummumisen.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
199 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin toukoarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Lahjaksi äidille, ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle! Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Salted Caramel Cheesecake - suolakinuskijuustokakku
    mari-johanna: Tuuli Komulainen: Päivää tai kahta ennen tarjoilua hyvinkin. Tai sitten juuri niin että teet reilusti ennen, pakastat ilman kinuskia ja…
  • Kermavaahdon pursotus - "perusteet"
    Nikkari Marju: Flora kuohu on parempaa ja varsinkin huonoissa lämpimissä oloissa helposti kuohkeaksi saatavaa mökillä esim.. Kerman sekaan tomusokeria jota käytetään muutoin…
  • Salted Caramel Cheesecake - suolakinuskijuustokakku
    Tuuli Komulainen: Moikka! Miten paljon etukäteen tän vois tehdä?
  • Suklaan temperointi
    maris: Orangiina ja Kinuskikissa: minullakaan ei ole paljon suklaan temperoinnista kokemusta. Olen kuitenkin pari kolme kertaa tehnyt Kinuskikissan twix-piirakasta suklaapatukoita, joiden…
  • Unelmapikkuleivät
    hiilari: Teimme poikaporukalla näitä nyt kolmatta kertaa ja jostain syystä keksimme lässähtivät uunissa täysin. Eli palloset levisivät yhdeksi isoksi levyksi. Kertokaapa…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100