Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Puolukkainen raakakakku cashew-vaahdolla

18.3.2015

Kaupallinen yhteistyö Meiran kanssa.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/raakakakku.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/raakakakku-214x300.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/raakakakku-2-228x300.jpg
4 h Vaativampi 8 henkilölle 11

Avainsanat

PuolukkakakkuVegaaninen kakkuVehnätön

Ainesosat

KookosPähkinä/manteli/nougatPuolukka/karpalo

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutRaakaleivonnaisetYhteistyöreseptit

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMaidotonMunatonVegaaninen

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(2)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
8HENKILÖLLE 8 HENKILÖLLE
8 henkilölle

Mausteinen mantelipohja

3 dl Meira mantelijauhetta

2 rkl kookosjauhoja

1 rkl raakakaakaojauhetta

1/4 tl neilikkaa

1/4 tl kanelia

1/4 tl jauhettua kardemummaa

ripaus merisuolaa

2 rkl agavesiirappia

3/4 dl (kookos)vettä

Puolukkatäyte

2 ps (à 70 g) Meira saksanpähkinöitä

2 dl agavesiirappia

1 1/2 dl neitsytkookosöljyä

2 tl vaniljauutetta

300 g puolukoita

Cashew-vaahto

2 ps (à 70 g) Meira cashewpähkinöitä

1/2 dl kookosöljyä

1 rkl vettä

1-2 rkl agavesiirappia

1 tl vaniljauutetta

Koristeluun

ananaskirsikoita

Tarvikkeet

irtopohjavuoka (20 cm)   

leivinpaperi   

kertakäyttöinen pursotuspussi   

pussinsulkija   

undefined

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
8HENKILÖLLE 8 HENKILÖLLE
8 henkilölle

Mausteinen mantelipohja

3 dl Meira mantelijauhetta

2 rkl kookosjauhoja

1 rkl raakakaakaojauhetta

1/4 tl neilikkaa

1/4 tl kanelia

1/4 tl jauhettua kardemummaa

ripaus merisuolaa

2 rkl agavesiirappia

3/4 dl (kookos)vettä

Puolukkatäyte

2 ps (à 70 g) Meira saksanpähkinöitä

2 dl agavesiirappia

1 1/2 dl neitsytkookosöljyä

2 tl vaniljauutetta

300 g puolukoita

Cashew-vaahto

2 ps (à 70 g) Meira cashewpähkinöitä

1/2 dl kookosöljyä

1 rkl vettä

1-2 rkl agavesiirappia

1 tl vaniljauutetta

Koristeluun

ananaskirsikoita

Tarvikkeet

irtopohjavuoka (20 cm)   

leivinpaperi   

kertakäyttöinen pursotuspussi   

pussinsulkija   

Vinkki

  • Voit korvata puolukat millä tahansa marjoilla tai hedelmillä, kuten persikalla tai mangolla. Siirappia tarvitset todennäköisesti vähemmän kuin happamien puolukoiden kanssa.
  • Säädä cashew-vaahdon makeutta agavesiirapin määrällä. Raikkaan puolukkatäytteen kanssa voit käyttää täydet kaksi ruokalusikallista. Jos makupari on makeampi, vähempikin siirappi riittää.
  • Tämän kakun pursotuksiin vaahtoa kului vain puolikas annos. Voit peittää kakun kauttaaltaan vaahdolla tai tarjoilla loput lisukkeena.

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi! Piilota kuvat

Laita saksanpähkinät ja cashewpähkinät likoamaan runsaaseen veteen muutamaksi tunniksi ennen leipomisen aloittamista.

Vuoraa pienen irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä. Näin kakku irtoaa siististi vuoasta.

POHJA.  Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää siirappi ja vesi.

Painele seos vuoan pohjalle ja parin sentin verran reunoille.

TÄYTE.  Hienonna saksanpähkinät monitoimikoneessa mahdollisimman hienoksi.

Lisää loput ainekset ja anna käydä, kunnes seos on tasaista.

Kaada täyte vuokaan.

Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota sitten vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle.

CASHEW-VAAHTO.  Mittaa cashew-vaahdon ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä sileäksi, vaahtomaiseksi massaksi.

KORISTELU.  Laita vaahto pursotus- tai pakastuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Pursota pähkinävaahtoa kakun päälle.

Viimeistele koristelu ananaskirsikoilla.

Yhteistyössä Meira

Kokeile myös näitä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kookospallot_400x400.jpgRaakasuklaapallot
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_raakasuklaat_400x400.jpgKolmen maun raakasuklaa
9
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_terveellisemmat-energiapatukat-2_400x400.jpgTerveellisemmät energiapatukat
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_chia-suklaakakku_400x400.jpgChia-suklaakakku
11
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_raakatoffeekakku_400x400.jpgRaakatoffeekakku
17
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_marjaisa-raakakakku_400x400.jpgMarjaisat raakaleivokset
34
Näytä lisää
 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/06/mansikkataytekakku-resepti.jpgMansikkatäytekakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_raparperi-kinuskikakku-resepti-1_400x400.jpgRaparperi-kinuskikakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-lohikakku-resepti_400x400.jpgVaaleanpunainen lohivoileipäkakku
12
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_voileipakakun-pohja-resepti_400x400.jpgVoileipäkakun pohja
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_gluteenittomat-kauraruudut-resepti_400x400.jpgGluteenittomat nougat-ruudut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_juhlava-kinkkupiirakka-resepti_400x400.jpgJuhlava kinkkupiirakka
13
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/TSP109381.jpegTyöskentelyalustathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24CCC137.pngTalviset muotithttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24EDP027.pngSyötävät koristeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/SW526.pngVärilliset suklaalastuthttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/DRO41132.pngKoristeluvälineethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/kk-hupparivaalpun-m.jpegKinuskikissan hupparit ja T-paidat
Näytä lisää

Kommentit (11)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Leeni H
24.6.2015 20:37

Jahas, kiitos vinkistä! Jospa vaikka osaisin 🙂

Kinuskiemo
24.6.2015 14:47

Leeni H: Jospa laittaisit kuvan kakustasi Etusivun Galleriaan, niin useammat saattaisivat huomata kuvan. 🙂

Leeni H
24.6.2015 06:30

Haha, minäkin pimahdin vaihteeksi raakakakkuihin ensimmäisten epäonnistumisten jälkeen, kun en vain aluksi uskonut, että asioita ihan oikeasti täytyy liottaa 🙂 Täytyypä tutkia reseptiäsi tarkemmin! Tässä eka täydellinen onnistumiseni:
http://www.lessisyes.fi/2015/06/21/paras-mansikka-vadelma-raakakakku-the-best-strawberry-raspberry-cake/

Kinuskikissa
30.5.2015 19:40

Tervehdys Kenttikuningatar! Tee kakku 1,5-kertaisena. Voit korvata puolukat millä tahansa muilla marjoilla ja käyttää makeutukseen hunajaa. Raakakakku voi vaatia maun puolesta totuttautumista (ajatellen esim. vanhempaa väkeä), mutta on ruokarajoitteiden huomioimisen kannalta hyvä lisä muiden kakkujen joukossa.

Kenttikuningatar
30.5.2015 12:39

Moro!

Nyt piti ihan rekisteröityä tänne kysyäkseni neuvoa: Ensinnäkin, voiko tämän kakun tehdä tavalliseen 24 tai 26cm irtopohjavuokaan? Mitä silloin tapahtuisi ainemäärille? Ja voisko puolukat korvata vadelmilla ja agavesiirapin hunajalla?

Mun mummilla on ensi viikonloppuna 90-vuotis päivät ja olen lupautunut leipomaan sinne kakkuja. Tämä sopis monelle ruokarajoittuneelle ja näyttää hienolle ja maistuu varmaan myös tosi hyvälle, mut tuommoiset muutokset mun pitäis varmaan tehdä vielä niin sitten olis kaikki täydellistä.

Kinuskikissa
23.3.2015 14:45

Hienoa, hyvä puuris! 🙂

puuris
21.3.2015 12:34

Korvasin puolukat mustaherukoilla ja agavesiirapin liotetuilla taateleilla ja hunajalla. Kyllä toimii! Ja oli myös ensimmäinen raakakakkuni. 🙂

Kinuskikissa
20.3.2015 21:15

maona: hyvä, että huomasit! Epähuomiossa oli mantelitkin päässeet liotettaviin, vaikka päädyinkin käyttämään valmista jauhetta. Korjasin virheen.

Tsempppiä hilimapalle ja soja ensimmäiseen raakakakkukokeiluun!

maona
20.3.2015 16:30

Ohjeessa lukee, että laita mantelit likoamaan veteen. Omiin silmiin ei aineksista osu muutakun mantelijauhe? Sitä ei kuitenkaan varmaan lioteta? Vai teitkö mantelijauheen jotenkin itse?

hilimapa
19.3.2015 13:16

Tämä voisi olla minunkin ensimmäinen raakakakkuni. Kaikki ainekset ovat lemppareitani. rakastan pähkinöistä joka lajia ja puolukat ovat ihan parhaita marjoja. Uusi aikakausi saattaapi jäädä odottamaan keväämmälle, kun pääsiäiseksi on jo täältä reseptit valittu. Mutta innolla odotan. Komea kakku! 🙂

Näytä lisää

Kinuskigalleria (0)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

Ei galleriakuvia.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä

Maailman paras mutakakku
2833 tähteä

Mokkapalat
2571 tähteä

Brookies
1831 tähteä

Britakakku
1535 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa