10.06.2016   12 kommenttia Kategoria: Leivokset,  Makuja maailmalta,  Yhteistyöreseptit

Portugalilaiset vanukasleivokset (pastéis de belém)


vanukaskupit

vanukaskupit-2

Lissabonin Belém-kaupunginosalla on aivan erityinen nimikkoleivoksensa. Siinä on yksinkertaisesta ”pikavoitaikinasta” tehty pohja ja vanukasmainen vaniljatäyte. Leivoksista on olemassa myös kanelinen versio. Kokeilin molempia, enkä osannut päättää kumpi on parempi, joten tällä samalla ohjeella voit leipoa kumpaa tahansa. Makeutuksessa käytin hunajaa, joka antaa täytteelle oman lisäarominsa. Täytteeseen tulee reilusti keltuaista. Tarina kertookin, että leivoksen kehittivät Belémissä sijaitsevan luostarin munkit ylijääneistä keltuaisista, kun valkuaisia kului nunnien valkoisten vaatteiden tärkkäykseen.

noin 30 kappaletta

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
5 ½ rkl kylmää vettä
150 g voita

Vanukastäyte:
3 dl täysmaitoa
½ dl maissitärkkelystä
1 ½ dl SAM Signature Villilaventelihunajaa
1 vaniljatangon siemenet
2 tl kanelia tai 1 sitruunan kuoriraaste
4 keltuaista

Pinnalle:
tuoreita marjoja


Nypi vehnäjauhot sekaisin voin kanssa. Lisää loppuvaiheessa vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi.

Sekoita maissitärkkelys ja maito kattilassa. Lisää joukkoon loput ainekset keltuaisia lukuun ottamatta.

vanukaskupit-vaihe-2 vanukaskupit-vaihe-3

Kuumenna seos kiehuvaksi ja ota kattila liedeltä. Riko keltuaisten rakenne ja lisää ne vispilällä vatkaten nopeasti kiisselin joukkoon. Palauta kattila liedelle. Sekoittele keskilämmöllä viitisen minuuttia, kunnes kiisseli muuttuu paksummaksi. Älä kuitenkaan päästä kiisseliä kiehumaan.

Jaa pohjataikina pieniin osiin ja painele ohuesti ja tasaisesti pienten voideltujen leivos- tai minimuffinssivuokien pohjalle ja reunoille. Taikinaa jää muutaman kappaleen verran yli täytteen määrään nähden.

vanukaskupit-vaihe-4 vanukaskupit-vaihe-5

Lusikoi kuppeihin vanukastäytettä.

vanukaskupit-vaihe-6

Paista 250-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä hieman ja koristele tuoreilla marjoilla.

Yhteistyössä Hunajainen SAM


hunajainen_sam_logo-2

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
28 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan raparperireseptit



Nämä ihanuudet löydät raparperiresepteistä »

Toivepuodin kesäarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat löydät Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit