26.10.2008   56 kommenttia Kategoria: Suolaiset piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Poropiirakka


Tätä poropiirakkaa on tehty perhepiirissäni monet kerrat. Olen saanut ohjeen vanhemmiltani ja lisännyt siihen vielä sipulin. Aina yhtä hyvää!

Pohja:
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaista emmentaljuustoraastetta
150 g voita tai margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mozzarella-juustoraastetta
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Koristelu:
persiljaa


Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja juustoraaste. Nypi joukkoon voi tai margariini. Lisää nopeasti sekoittaen kylmä vesi. Painele kevyesti voidellun, ison piirasvuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla.

Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetken aikaa paistinpannulla öljytilkassa. Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi.

Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

Kaada pohjan päälle. Ripottele pinnalle mustaleimaemmentalia. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Suojaa foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Koristele halutessasi persiljalla.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
60 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kesän makein hillokolmikko

hillotrio
Lettujen päälle, pannarin kanssa, kakun väliin... Kinuskikissa julkaisi hillosuosikkinsa!


Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
SAMkevät

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Kukkakimppu-voileipäkakku
    isrik: Voikohan tämänkin pakastaa ennen juhlaa? Kylmätila ei riitä muuten....
  • Pulled pork -voileipäkakku
    isrik: Voiko tätä pakastaa?
  • Mascarponella hunnutettu raparperipiiras
    maris: Minun on ihan valtavasti tehnyt mieli tehdä tätä piirakkaa jo viime kesästä asti. Raparperit vain ovat surukseni puuttuneet. Nyt kun…
  • Kesän hillotrio
    Kinuskiemo: sininen: Porkkanahillo sopii voilla tai tuorejuustolla (esim. jollain kirpeämmänmakuisella) voidellun paahtoleipäviipaleen, sämpylän ja voileipäkeksin päälle. Miksei myös sellaisenaan leivän päällisenä.…
  • Brownies-pohja
    maris: Maria ja Kinuskikissa: Minä en ole tätä pohjaa tehnyt, mutta semmoinen tuli mieleen, että "liimautuisiko" täytekerros paremmin kiinni pohjaan, jos…
  • Raparperi-mansikka-valkosuklaatäyte
    piiku74: pystyykö tällä täytteellä kakun täyttämään niin, että kun on täyte riittävän kauan hyytynyt, että kumoaa kakun vai onko täyte sen…
  • Kesän hillotrio
    ragni: Riitta Laine, Johdannossa on tuo Dansukkerin linkki. Kävin katsomassa ja siellä on tietoa hilloista. Siellä luvattiin, että ohjeita noudattaen mm.…
  • Murun mustikkamuffinssit
    Tuude: Vuoka oli hitusen isompi niin arvelin paiston vievän enemmän aikaa ja 20min kohdalla taikina vielä vähän tarttui puiseen cocktail-tikkuun. :)…
  • Onnenkakku
    kinuskimellu: Tai voisiko kylmäsavulohen korvata jollain mikä sopisi raskaana olevallekin? Muuten kaikki ainesosat kävisivät, paitsi se. :D

Kumppanit