Kategoria: Suolaiset piirakat 26.10.2008   53 kommenttia

Poropiirakka

Tätä poropiirakkaa on tehty perhepiirissäni monet kerrat. Olen saanut ohjeen vanhemmiltani ja lisännyt siihen vielä sipulin. Aina yhtä hyvää!


Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim. Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena


Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja juustoraaste. Nypi joukkoon margariini. Lisää nopeasti sekoittaen kylmä vesi. Painele kevyesti voidellun, ison piirasvuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle. Pistele pohjaa haarukalla. Esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.

Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetken aikaa paistinpannulla öljytilkassa. Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi. Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada pohjan päälle. Ripottele pinnalle mustaleimaemmentalia. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Suojaa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

Koristele halutessasi persiljalla.




Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

39 arvostelua, keskiarvo 4,13 tassua
Loading ... Loading ...