Kategoria: Suolaiset piirakat 26.10.2008   56 kommenttia

Poropiirakka


Tätä poropiirakkaa on tehty perhepiirissäni monet kerrat. Olen saanut ohjeen vanhemmiltani ja lisännyt siihen vielä sipulin. Aina yhtä hyvää!

Pohja:
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaista emmentaljuustoraastetta
150 g voita tai margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mozzarella-juustoraastetta
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Koristelu:
persiljaa


Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja juustoraaste. Nypi joukkoon voi tai margariini. Lisää nopeasti sekoittaen kylmä vesi. Painele kevyesti voidellun, ison piirasvuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla.

Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetken aikaa paistinpannulla öljytilkassa. Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi.

Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

Kaada pohjan päälle. Ripottele pinnalle mustaleimaemmentalia. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Suojaa foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Koristele halutessasi persiljalla.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

53 arvostelua, keskiarvo 4.00 tassua
Loading...Loading...